» Blåbärspaj med vit choklad
Den här pajen avnjöts i kväll, den är verkligen e riktig delikatess! Bäst smakar den med vaniljglass eller kall vaniljsås.
Lindas blåbärspaj med vit choklad
Ingredienser:
150 gram margarin
1 liter blåbär
2 ½ dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 gram vit choklad
Gör så här:
Lägg blåbären i en skål. Smält 50 gram av margarinet och slå detta och ½ dl av sockret över blandningen. Rör om. Rör resten av margarinet och sockret vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör en stund till. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret och rör ner i smeten. Rör sist i den smälta chokladen. Häll i blåbären, rör om och häll allt till sist i en ugnsfast form. Grädda i ca 1 ½ timma i (ja, tiden är rätt!) 180 grader. Täck över formen med bakplåtspapper när pajen har fått rätt färg och grädda vidare.
Du är lite lik Kate Bosworth på långt håll :)
Tack, det tar jag som en komplimang!
Jösses vad gott det lät! nästan så man måste ge sig ut i blåbärsskogen idag:)
Tack för receptet! :-)
Lindis! Du kan så många bra recept! Kan du inte lägga ut receptet på de där goda sakerna som smälte i munnen *mums*, strykande åtgång heter de nog! *Åsa fick lust att baka* =)
Eller så kan jag maila det till dig ;) Passar kanske inte med julgodisrecept mitt isommarn *hehe* Love ya!
Okeeej då! =) Gott är det i alla fall! Köss!