» Fyllda paprikor

Ingredienser till 4 pers (plus lite mumsig fyllning som inte får plats i parikorna som den tappre bagarmästaren får äta upp!):


2 kycklingfileér
2 stora paprikor
2 purjolök
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
10 st färska champinjoner
1½ dl creme fraiche (fetaste!)
en skvätt grädde 40%
1 hönsbuljongtärning
1½ tsk sambal olek (eller efter tycke)
salt och peppar
smör till stekning
37% ost att strö över

Gör så här:
Dela parikorna på häften och tag bort kärnorna, det vit och sköj dem i vatten. Lägg dem i en gryta med vatten och låt koka i ca 5 minuter tills de mjuknat lite. Hacka samtliga lökar samt champinjonerna och stek allt i smör tills det blivit mjukt. Lägg över i en tallrik. Dela kycklingen i mindre bitar. Stek den i smör och krydda med salt och pappar. Tillsätt cremefraiche sambal olek och bujong och låt allt gosa ihop sig. Tillsätt grönsakerna och låt allt puttra i några minuter. Smaka av och krydda ev mer om det skulle behövas. Lägg paprikorna i en ugnsfast form, lägg i fyllningen och strö över rikligt med ost. Grädda i 225 grader till osten blivut gyllen brun (ca 15 minuter). Serveras med sallad.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback