» KLADDKAKA MED KANEL & KARDEMUMMA FUDGE
Sabina hade gjort den här kladdkakan till sitt 30-års kalas och jag föll pladask för den! Otoligt god och exteremt mättande. Den ovan gjorde jag till jobbet som "hej-då-fika" för att jag ska sluta. Jag gjorde 1½ sats i en rätt stor pajform och den räckte till 25 pers.
Ingredienser:
2 st ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0,25 tsk salt
100 gram smör, smält
Fudge:
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
2 st kanel
1 tsk kardemumma
200 gram mjölkchoklad
valnötter eller annan valfri topping
Gör så här:
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 20 minuter. Låt kallna.
Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå och dra i 10 minuter. Koka upp grädden igen och blanda i den finhackade chokladen. Rör tills fudgen blir slät och bred sedan ut den kladdkakan. Dekorera med tex valnötter. Ställ in i kylen att stelna.
Serveras med lättvispad grädde.