» FREDAGSMYSMIDDAG




Det är väl aldrig för sent att visa upp en bild på god mat, right? Även om bilden togs för några dagar sedan och nu mera är uppäten :o) I fredags så gjorde jag iaf fransyska. Till detta serverade jag potatis, en gräddig kantarellsås, broccoli och min hemmagjorda vinbärsgelé.


Att göra en stek i ugnen är verkligen hur enkelt som helst. Först så binder du bara ihop steken lite med ett steksnöre och sedan bryner du den runt om i smör och kryddar med salt och peppar. Sen låter du den bli härligt rosa i ugnen i 140 grader till innertemperaturen visar 68 grader. Då tar du ut den och slår in den i folie och låter den vila i cirka 20 minuter. Då stiger temperaturen ytterligare några grader och den släpper ifrån sig mindre saft när du skär upp den.


En bra grej att veta när man ska göra stekar är att ju lägre temperatur man har i ugnen desto mer rosa blir kötet och eftersom den ändå ska upp till samma temperatur som vid en varmare ugn så tar det även lite längre tid. Men gott blir det! :o)

Just det ja! Vi drack ju ett väldigt gott vin till oxå som ni ser på bilden! Hett tips! :o)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback