» TIGERKAKSBROWNIES

I fredags hade jag med mig den här kakan till jobbet. Den visade sig bli mycket uppskattad! :o) Jag var lite orolig där ett tag för jag smakade på den när den forfarande var ljummen och då var den ingen höjdare precis. Misstänker att det berodde på att ostsmeten, MEN när den var kall så var den väldans god :o) Så om ni testar denna, vänta tills den är kylskåpskall :o) Skumt ändå för de flesta mjuka kakor är ju som godast direkt ur ugnen.



Ingredienser:
Färskostkaka
 
400 gram  färskost 
1 tsk  vaniljsocker 
2 dl  florsocker 
2 st  ägg 


Chokladkaka:
200 gram  smör 
200 gram  mörk choklad 
4,5 dl  florsocker 
1 tsk  vaniljsocker 
3 st  ägg 
2 dl  mjöl
 
Tillagning:
1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två smörpapper omlott i en långpanna.

2. Färskostkaka: Rör färskost, vaniljsocker, siktat florsocker och ägg till en jämn smet.

3. Chokladkaka: Smält smöret. Finhacka chokladen och häll ner i smöret. Rör tills chokladen har smält. Eventuellt behöver blandningen värmas i mikron på 20-sekundersintervaller tills chokladen smälter. Vispa ihop florsocker, vaniljsocker och ägg. Häll i chokladbladningen och vispa till en jämn smet. Rör slutligen försiktigt ner mjölet.

4. Häll 2/3 av chokladsmeten i långpannan och jämna ut den med en slickepott. Häll ut färskostsmeten ovanpå och avsluta med öar av chokladsmet. Skaka på långpannan tills smeten ligger platt. Använd en provsticka för att göra mönster i smeten.

5. Baka i ugnen i 35-45 minuter tills smeten stelnat i mitten. Den ska inte bli torr. Låt svalna i långpannan.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback