» TÅRTA MED LAX & PEPPARROT

På Midsommar kör vi knytis och mitt bidrag blir den här tårtan. Jag gjorde samma tårta förra Midsommar och den visade sig vara en riktig hit! För tillfället ser den kanske lite trisst ut, men den ska dekoreras med lax, citronklyftor och dill. Här kommer receptet.





Botten:
75 g smör
200 g kavring

Fyllning:

200 g kallrökt lax
1 st liten rödlök
250 g kesella
3 dl gräddfil
0.5 dl dill, hackad
2 msk färskriven pepparrot
salt
5 st gelatinblad


Garnering:
kallrökt lax i tunna skivor
citron
dill


Gör så här:
1. Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda.


2. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna med handen över bottnen och en bit upp på kanten. Låt formen stå minst 1 timme i kylen.


3. Finhacka lax och lök. Blanda kesella, gräddfil, lax, lök, dill och pepparrot. Smaka av med salt.


4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Lyft upp dem och smält dem på mycket svag värme. Blanda ner 3 msk av laxröran i kastrullen och rör ut med gelatinet. Häll över smeten i laxröran och blanda noga.


5. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck över med plastfolie och låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med laxrosor, citron och dill vid servering.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback