» LONDON WEEKEND

I helgen så var jag och hjärtat i London. Vi hade det hur bra som helst! Vädret var kanon och vi han bocka av det mesta av det vi ville se :o) Här kommer lite bilder.


Vi började vår vistelse på torsdagen med lite shopping runt Oxford street. Har hittat en massa fina grejer och jag har även utsett några nya favorit affärer :o) Mellan affärerna så han vi även med en öl eller två.




På torsdag kväll hittade vi en mysig tapasrestaurang nära Charlotte Square. Mycket god mat och dessutom billig! Generellt så tyckte jag att mat och dricka var billigare i London än i Sverige.


Brownies och glass till dessert!


På fredagen så hoppade vi på en "Hop on Hop off" buss vilket tog hela dan då vi hoppade av och på på ganska många ställen för att se oss omkring. Grymt turistigt, men det är verkligen ett bra sätt att se "det viktigaste" på en kort tid!


Massor av imponerande byggnader!


Piccadilly Circus. Man har hört mycket om det.. dock så förstod jag inte riktigt hypen. Det var ju bara ett vanligt torg?


Men de sålde väldigt goda dounuts med fudge på i närheten :o)


Utanför konstmuseét. Vacker plats med mycket fin arkitektur!


Från andra hållet :o)


Självklart så var man tvungen att ta ett kort "med" Big Ben! ;o)


När vi gick över bron vid Big Ben så kom det en massa polisbilar och ställde sig på ena vägbanan. Vi såg poliser med K-pists och sniffhundar. Undra vad som var på gång!?


Tower bridge


På turistbussen :)


Sista stoppet på vår rundresa i London var på Harrods där jag hittade en massa julpynt :)


Från Harrods fick vi mer eller mindre springa tillbaka till hotellet för att hinna svida om innan "We will rock you" på Broadway.


Grymt bra show! Jag hade på mig en ny klänning som jag hittat på Miss Selfridge i London.


Efter showen så var vi lite hungriga så vi köpte oss en nattmacka. De är allt lite knepiga de där engelsmännen för om man inte köpte chips till sin macka och dricka så fick man betala mer.. Det faktumet skrattade vi gott åt hela vägen tillbaka till hotellet.


På lördagen så tog vi oss till Camden Market. I princip en hel stadsdel som de gjort om till marknad. Husen var roligt utsmyckade och markaden var i de mest udda lokaler. Gamla stall, något som såg ut som ett stationshus med mera.








Efter att ha gått runt i tre dagar och fått väldigt ömma fötter så kände vi inte för att gå mer på kvällen så vi satt och drack öl i några timmar och sen gick vi på Bio, vi såg en film som hete Apornas Planet eller nåt i den stilen. Rätt bra var den iaf!


Man blir lätt lite kladdig på överläppen av att dricka Guinness *hihi*


På söndagen så var vi på Madame Tussauds. Jag har velat gå dit sedan jag var liten så det var ett måste! Men så himla imponerad kan jag inte säga att jag blev, Dockorna såg mer plastiga ut än vad jag hade väntat mig. Även om vissa var mer autentiska än andra! Joel hittade Tom Cruise. Undra om alla dockorna var i naturlig storlek. I så fall är kändisarna väldigt små!


Jag hittade min favorit. Mycket IQ på en och samma bild *höhö*


Sist men inte minnst så han vi med ett besök på Speakers' Coner där en massa männsikor stod på pallar och predikade. Stundtals så blev det ganska hettsiga diskussioner. Undra om polisen någonsin får rycka in? När man uttrycker tämligen radikala åsikter om homosexualitet och religion så tenderar ju folk at bli ganska engagerade.


Vi hittade en tantaluring som stod och tjaffsade för full hals. Jag förstår inte hur hon orkade!

London är definitivt en stad jag skulle kunna tänka mig att besöka igen!



Åh, jag vill veta mer! Vi ska dit i november för första gången.

2011-09-23 // 06:54:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback