» BILDER FRÅN TANZANIA DAG 4-5

Dag fyra. Efter en god natts sömn så vakande vi upp mitt på savannen och en ny dag med massor av upplevelser skulle påbörjas.


Inuti tälten så fanns två relativt bekväma sängar och en toalettavdelning med en handfat, kamping toalettstol och en spartansk dusch. De som inte sov med öronproppar påstår att de hört hyenor och lejon på nätterna. Jag å andra sidan som som en prinsessa med mina proppar i öronen *hehe* Hela tältupplevlsen var ok, men jag måste nog ändå erkänna att jag gillar hotell bättre. Lite bökigt blev det ju utan rinnande vatten och med ett duschmunstycket som satt typ 1,5 meter över marken där trycket var si så där. De som blev magsjuka här tror jag definitivt hade föredragit ett hotell!


Jag är inte så himla facinerad av fåglar, men jag måste erkänna att vi hann se massor av fina fåglar och inte minst stora fåglar. Vi såg ett gäng örnar, storkar och gamar av olika sorter.


Gamar


När man åkte runt på savannen så upplevde man aldrig att det var mycket bilar, MEN så fort något sett ett mer sällsynt djur, typ lejon så kvittrades det för fullt i walki talkie som chauförerna hade och fortare än kvickt så tog man sig till angivet ställe. Ibland fick man se något och ibland så hade djuren lagt sig ner i gräset och gjort sig osynliga.


Bufflar. Ju äldre de blir ju tjockare blir blir hornen på huvudet. Buffeln till vänster är alltså äldre än den till höger. Jag tycker det ser ut som att de har en skön mittbena :o)


En fågel åker snålskjuts :o)


Första lejonet såg vi en bra bit bort och självklart så knäppte vi en massa kort då vi inte visst om den skulle komma närmare. Tack gode gud för digitalkameror säger jag bara. Turligt nog så kom honan närmare..


Tyvärr så upptäckte vi att detta lejon inte mådde så bra. Hon var väldigt mager och hade små infekterade sår på kroppen. Det gjorde lite ont i hjärtat när hon tittade på oss. Men man får trösta sig med att det på något sätt är livets gång. Dör inte vissa djur så får inte andra mat så enkelt är det ju. Vi människor har ju dock krånglat till det något enormt för oss vilket gör att denna naturens lag inte längre kan appliceras på oss. Säga vad man vill om det..


Savannen är ju väldigt platt, men här och var så sticker det upp små öar av klippor. Jag tänkte alltid på filmen "Lejon kungen" där han höll upp sin son vid en sån här klippa. Trädet till vänster som ser ut som en gigantisk kaktus är giftigt och heter Candelabra tree och brukar användas som en symbol för Serengeti.


Vi såg strutsar.


En koantilop som hittat ett träd att klia sig emot :o)


Jag kan inte komma på vad den här arten heter, men jag antar att det är någon form av gasell. Hur som helst så såg man ofta massor av honor tillsammans som på bilden ovan, eller ett gäng ungkarlar tillsammans, eller en flock med en hane med ett gäng honor. Man såg aldrig hanar och honor i kombination.


Fler elefanter.


Den här arten minns jag tyvär inte heller vad den heter, men fina var de! :o)


En oas. Ser ni krokodilerna?


Fina va? Å nej, jag vet inte vad det är för art :(


En liten Dick dick antilop. Tydlgen så gömmer de sig i brukar för att inte bli uppätna. Det skulle jag oxå gjort om jag var så liten för mot ett lejon kan den inte ha mycket att sätta emot!


Hippo pool. Massor av grymtande, finsande och stinkade flodhästar. De luktade inte hallon vill jag lova! Visste ni föresten att flodhästen snurrar på svansen när den bajsar för att sprida avföringen? Hur smart är inte det ur gödslings perspektiv! *hehe*


Fint ljus i kvällssolen. En mamma med unge.




Jäääääääsp!


Dag fyra börjar närma sig sitt slut och vi är på väg tillbaka till tält lodgen.


Solnedgång i Serengeti.


Dag fem var vi uppe med tuppen för att se soluppgången.


Vårtsvin som inte ville vara stilla för att vara med på bild.


Vacker akaciträd.


En pärlhöna.


Fler härliga giraffer.




Det blir så vackra bilder i morgon- och kvällssljus!




Dag fem såg vi våra första lejonhanar. Vi var lyriska! De är så fantastiskt stora och fina!


Från att ha jagat några vårtsvin i det höga gräset så gick de över traktorstigen och la sig tillrätta under ett träd.


När lejon hade lagt sig ner så hade man aldrig kunnat ana att de var där. Totalt under resan såg vi ett 30-tal lejon, men jag slår vad om att vi åkte förbi minst 100.


Överlevande! ;o)


Dag fem är till ända och vi är tillbaka i tält lodgen för te och senare middag.

Fortsättning följer..




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback