» RABERBERPAJ MED VIT CHOKLAD
Igår gjorde jag och mamma en rabarberpaj som avnjöts med en stor portion vaniljsås. Jag älskar rabarberpaj! Nedan finner ni receptet.
Ingredienser:
150 gram smör
3 dl mjöl
1 dl socker
2 msk kallt vatten
Cirka 5 dl skalade och hackade rabarber
½ dl socker
1 msk potatismjöl
75 gram vit choklad
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl, smör och socker i en matberadare, tillsätt vatten och låt den gå ihop till en deg. Tryck ut hälften av degen i pajformen och upp på kanterna och grädda pajskalet i 6 minuter. Blada rabarber, socker och potatismjöl och häll dem i pajformen. Riv över choklad och smulta slutligen över resterande deg. Grädda i nedra halvan av ugnen i cirka 20 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.
Trackback