» PIZZA MED LUFTTORKAD SKINKA, MOZZARELLA OCH RUCCOLA



Igår var jag hos Emily och Dennis. Vi drack vin, gosade med Gizmo, tjötade och bakade pizza. Lätt som en plätt! Måtten på ingredienserna till degen har jag googlat mig till för vi körde lite på känn. Viktigt är iaf att inte snåla på olivoljan för då blir degen tråkig. På pizzan hade vi lufttorkad skinka, mozzarella och ruccola vilket var fantastikt gott! Receptet nedan är till två långpannepizzor.



Ingredienser:
50 g jäst
1 tsk salt
0.5 dl olivolja
3,5 dl ljummet vatten
cirka 8 dl vetemjöl

1 burk krossade tomater med pizzasmak
4 tomater
riven ost efter smak
mozzarella efter smak
pizzakrydda
cirka 300 gram lufttorkad skinka
ruccula
olivolja

Gör så här:
Blanda jäst, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en bunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast men lite kladdig deg.  Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Täck två plåtar med bakplåtspapper, ös upp hälften av degen på den ena plåten och resten på den andra. Strö över lite mjöl och tryck ut degen så att de täcker hela plåtarna.

Bred över krossade tomater med pizzasmak, strö över riven ost, skiva tomater och mozzarella och fördela över pizzorna. Krydda med pizzakrydda. Grädda i cirka 225 grader i cirka 12 minuter eller tills pizzorna fått fin färg. Tag ut dem ut ugnen. Lägg på lufttorkad skinka, ruccula och ringla över lite olivolja.

Till sällskap hade vi världens finaste hund, Gizmo:






» Anna

Åh vilken söt liten vovve

2012-03-04 // 15:47:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback