» TILLBYGGNAD- FÖRSLAG #3



För cirka 1½ månad sedan så sökte jag och Joel bygglov på det här förslaget. Tyvärr så blev vi uppringda av Stadsbyggnadskontoret och blev rekomenderade att dra tillbaka ansökan då den enligt han som ringde inte skulle gå igenom. Vi hade då ändå fått betala 15 000 kr så vi drog tillbaka den illa kvickt. En vecka där efter gick vi för att prata med dem och bolla lite ideér och vi träffade en jättetrevlig karl. Vi förklarade för honom vad syftet med tillbyggnaden var och varför vi ansåg att just denna sida var lämpligast att bygga på trots att det blir ganska nära tomtgränsen. Vi visade även på att husen i kvarteret ligger väldigt nära varandra. Vi frågade om regeln på 4½ meter var skriven i sten och det var den inte :o)

Kort och gott så har vi nu ritat om det. Den här gången gjorde vi utbyggnaden 3 meter bred istället för 4. Den nya delen är alltså hela vinkeln till vänster. I och med att vi minskade bredden så rök fönstren intill ytterdörren, men det gör inte så mycket. Vi funderar även på att ha ett tak över dörren och en trappa likt den jag ritat ovan.

Vi har frågat en av grannarna och med henne var det helt ok. I helgen ska vi fråga den andra grannen. På torsdag går vi tillbaka till Stadsbyggnadskontoret och försöker lirka lite med dem och känns det bra så skickar vi in ansökan igen.

Idag är det riktigt fint väder och jag tänkte börja dagen med att snickra lite på ett tidningsställ, sen blir det en promenad med älsklingen och där efter Slagerkväll hos Markus och Elisabeth.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback