» BISKVIER

Nu är biskvierna klara och ja, de blev mycket snyggare än de vi gjorde när vi var 10 år *hehe* Vi fick till tillsätta lite extra äggvita för att inte själva kaksmeten skulle bli för tjock. Ett annat bra tips är att verkligen låta smöret vara rumstempurerat och sedan vispa ihop krämen med balongvispar länge. Då får man en riktigt fluffig och god smörkräm.
 
 

Madelbotten:

250 g mandelmassa

45 g äggvita (ett ägg väger cirka 30 g)

 

Fyllning:

200 g rumsvarmt smör

2 1/2 dl florsocker

2 msk kakao 1 äggula  

 

Gör så här: Riv mandelmassan och blanda i äggvitan lite i taget. Blanda till en slät, klumpfri smet. Fyll en spritspåse med en rund tyll av modell större och spritsa ur runda små bottnar. Grädda i 180 grader tills de fått fin färg i cirka 7 minuter. Håll koll på kakorna så att de inte bränns vid. Gräddningstiden beror på hur tjocka du gjort kakorna.

 

Blanda det mjuka smöret med florsocker, kakao och äggula. Rör till en jämn smet. Tillsätt valfri smaksättning. När kakorna svalnat så klickar du ut en tämligen stor klicka med smörkräm på varje botten. Bred ut den med en kniv så att biskvin får en fin form. Ställ kakorna kallt.   Smält 200 g choklad. Doppa dem medan de fortfarande är kalla. Förvara svalt.

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback