» VANILJFUDGE

Idag hade jag med mig den här fudgen till jobbet. Det är samma recept som jag experimenterade fram förra året och som jag blev väldigt nöjd med. De smakar nästan precis som de där fyrkantiga ljusa fudgen man kan köpa i lösgodishyllan. Här kommer receptet igen :o)
 
 
Ingredienser:
300 g socker
1 burk kondenserad mjölk
80 gram smör
70 gram glykos
100 gram vit choklad
2 tsk Vaniljessens

Gör så här:
Sätt vit choklad över ett vattenbad så den är smält och klar när det är dags att röra i den i fudgesmeten. Blanda allt utom vailjessensen och chokladen i en tjockbottnad kastrull (helst teflon). Låt den koka på svag värme, 3,5 av 9 ungefär under ständig omrörning tills den får en ljusbrun färg och precis når upp till 115 grader eller när du tycker den har en lagom konsistens när du gör kulprovet. Rör hela tiden i början och brassa inte på för mycket värme de första 5-10 minutrarna för då riskerar du att den bränner i botten och du får en massa bruna flagor i din fudge. Det känns som att just kondenserad mjölk bränner vid extra lätt. När rätt temperatur är uppnådd så tar du av kastrullen från platten och rör i den smälta chokladen och vaniljessens. Häll sedan upp i en lagom stor form (ca 30x30 cm) och låt svalna helt innan du skär upp den i kuber.
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback