» PINA COLADA FYLLNING

Här kommer receptet på den pina colada fyllning som jag hade i helgen bröllopstårtor. Gillar man kokos och ananas så gillar man den här! Det finna med att ha crème fraiche i fyllningen är att den lixom blir lite krämigare och lenare vad en gräddfyllning blir. På bilden nedan så har jag tredubblat satsen och då räckte den till fem tårtor så man kan kanske säga att en sats räcker till en och en halv tårta, eller till en om man vill ha jättemycket fyllning *hihi*
Ingredienser (enkel sats):
2,5 dl crèmen fraiche
2,5 dl vispgrädde
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kokosflingor
1 liten burk krossad ananas
2 gelatinblad
 
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vissa crème fraichen på högsta fart med en ballongvisp till den blivit tjock och krämig. Först blir den bara lös och rinning, men frukta icke, den kommer att bli tjock det gäller bara att ha lite tålamod. Vispa grädden fluffig i en annan skål. Låt vattnet från ananasen rinna av så gott det går. Tillsätt ananas, socker, vaniljsocker och koksflingor till crème fraichen. Tag upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull. Tag av från plattan och rör ner några matskedar av crème fraichen. Blanda väl. Tillsätt gelatinet till resten av crème fraichen och blanda ännu välare. Tillsätt grädden och blanda välast *hihi*. Låt fyllningen villa i kylen i minst fyra timmar så att den sätter sig innan du fyller dina tårtor.
 


» Åsa

Såååå himla god fyllning!!

2013-09-13 // 00:55:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback