» HALLON- & LEMONCURD MOUSSE MED KESELLA

I Albins 1-års tårtor så hade jag hallon och lemon curd mousse. Väldigt god och lätt att göra! Självklart så kan man byta ut hallonen med till exempel blåbär, jordgubbar eller björnbär. Tänk bara på att ju vattnigare frukt desto fler gelatinblad behöver du. Om moussen skulle bli lite väl fast så är det ingen fara på torpet då det bara är att röra ut den med en skvätt mjölk.
 
Nedanstående recept räcker till två lager i en tårta.
 
Ingredienser:
350 gram frusna tinade hallon eller 1½ dl lemon curd
250 gram kesella 10%
1 dl socker (skippa detta om du använder lemon curd)
4½ gelatinblad för hallonmousse och 2½ gelatinblad för lemon curd mousse
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
 
Gör så här:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Mossa hallonen i en skål och tillsätt socker, vaniljsocker och kesella eller blanda lemon curd med vaniljsocker och kesella. Smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme. Tillsätt några skedar av kesellablandningen till gelatinet och rör ut. Tillsätt sedan gelantinblandningen till kesellablandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt i så att det inte skär sig.
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback