» PÅSKMAT- PAJ MED VARMRÖKT LAX, PURJO & DILL
Jag älskar rökt fisk av alla slag, men just lax känns ju lite extra påskigt så till denna pajen så använde jag varmrökt lax. Mycket gott!
Pajdeg:
1½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
125 gram margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
250 gram varmrökt lax
1 purjolök
1 dl hackad dill
Äggstanning:
3 ägg
2 dl färskost naturell
½ dl mjölk
1 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 garder. Hacka samman mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt därefter vattnet och arbeta till en deg. Kavla ut och täck en pajform med degen. Nagga botten, vik aluminiumfolie över kanterna och förgrädda skalet i 12 minuter. Hacka ingredienserna till fyllningen. Vispa ihop äggstanningen. Ta ut pajformen ur ugnen, tag bort folie, lägg i fyllningen och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Toppa med ruccola innan servering.
Trackback