» VANILJSÅS

Till rabarberpajen så gjorde jag denna vaniljsås. Så himla god! Önskar man en tjockare sås så tillsätter man bara lite mer majsmjöl :o)
 

Ingredienser:
1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl strösocker
4 äggulor
1 msk majsmjöl

Gör så här:
Häll mjölken och grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg även i vaniljstången. Koka upp och låt koka ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna. Vispa äggulor och socker och majsmjöl pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig. Kyl såsen väl innan servering.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback