» MINTBROWNIES!

Igår bakade jag de här brownisarna till jobbet :o) De var inte alls svårt och de blev väldigt goda! Den aktiva insatsen är ganska liten, men det tog lite tid eftersom man var tvungen att vänta tills själva brownien hade svalnat helt innan man smetade på smörkrämen. Om du gillar kladdiga mintiga bakverk så kommer du att älska dessa!

Med det här receptet så blir det rejält många brownies. De är väldigt mastiga så man bör skära dem i ganska små bitar. Är du bara lite sugen eller inte ska ha ett stort kalas så kan du halvera satsen. Glöm bara inte att använda en hälften så stor form annars blir kakan väldigt tunn.

När smörkrämen var i bunken så såg den fint ljusgrön ut, men ihop med chokladen så ser den knappt grön ut alls så om du vill ha en distinkt grön färg så bör du fläska på med mer hushållsfärg än vad jag gjorde.


Ingredienser:

Brownie:
225 gram smör eller maragrin
225 gram hackad mörk choklad
100 gram mint toppar (finns bland lösgodiset)
6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 rumstempurerade ägg
2,5 dl mjöl
½ tsk salt

Mintfyllning:
170 gram mjukt smör
7 dl florsocker
2 msk vatten
1 tsk mint extrakt
några droppar grön karamellfärg (om så önskas)

Choklad ganach:

2½ dl grädde
225 gram mörk hackad choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör över vattenbad. Rör i socker, vaniljsocker och salt. Tillsätt ett ägg i taget och rör smeten jämn emellan. Är äggen för kalla så finns det en risk att choladen stelnar. Hacka minttopparna och rör i dessa.


Tillsätt sist mjölet och rör till en slät smet. Klä en bakplåt (30 x 40 cm) med bakplåtpapper och smörj det med smör. Häll i smeten och stryk ut den i kanterna. Grädda i cirka 25 minuter och låt sedan kakan svala helt.


Vispa smöret mjukt och fluffigt vilket tar några minuter med en elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och rör slätt. Stryck krämen över brownien och ställ kaka i kylen så att krämen stelnar till. Jag använde en degskrapa för att få en jämn yta på krämen.


Värm grädden så att den nästan kokar. Tillsät hackad choklad och rör slätt. Låt svala en stund så att ganachen blir lite tjockare. Häll ut en över krämen och sprid ut den jämt. Ställ in kakan i frysen och skär den sedan i bitar innan den hunnit bli alltför hård. Förvara kakorna i kylen eller i frysen.



Den ser supergod ut, måste jag nog prova någon gång. Är flitig kund vid lösgpdiset men kan inte komma på vad minttoppar är, hur ser dessa ut?

2014-08-22 // 09:11:42
» Linda

Prova, de var goda! :) Minttoppar är de där små plupparna med chokladöverdrag och vitt lite småsegt innehåll (om de är färska)

2014-08-22 // 14:15:50

Tack för igår!! Alltid så mysigt när vi ses :) De där mintbrowniesarna var farligt smarriga :)

2014-08-22 // 17:08:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback