» MANDELBISCOTTI MED KARDEMUMMA

Sitter just nu på altanen hos mina föräldrar och njuter i solen. Efter en vecka med 17 grader och regn så känns sol och 24 grader helt underbart! Tänkte passa på testa blogg appen igen. Provade den för några år sedan, men då var den ingen höjdare precis. 

Till mamma och pappa hade jag med mig dessa biscottis med smak av kardemumma och mandel. Alltid en vinnande kombination :o) 


Ingredienser:
150 g sötmandel
75 g rumsvarmt smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl fullkornsmjöl
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1/2 tsk malen kardemumma

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skålla och skala mandeln och rosta den sedan torr i en stekpanna. Rör smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Rör i bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Blanda i dem rostade mandlarna. Tillsätt mjölet och blanda till en deg. (den ska vara ganska klibbig)

Forma tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rulla längderna i mjöl så får de en snygg yta. Platta till längderna lite med handflatan.

Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut längderna och sänk värmen till 100 grader. Skiva längderna på snedden och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.Låt dem stå i nedersta delen av ugnen i ytterligare en timme.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback