» MOROTS- OCH KOKOSKAKOR

De här kakorna tyckte jag var riktigt goda och lite annorlunda. Extra piffigt blir det om man syltar eget citronskal som man skär i smala strimmor :o)


Ingredienser till kakorna:
175 gram rumsvarmt smör eller margarin
1½ dl strösocker
2½ dl rivna morötter
1 dl kokosflingor
1 tsk rivet citronskal
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Syltade citronskal:

1 apelsin
1 dl vatten
1 dl socker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. rör smör och socker poröst. rör i morötter, kokos och citronskal. Blanda sedan i de torra ingredienser och rör till en jämn deg. Rulla bollar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i cirka 15 minuter.

Under tiden kakorna är i ugnen så gör du de syltade citronskalen.
 
 
1. Skölj och borsta samt torka apelsiner.
2. Skär loss skal längs med det vita fruktköttet. Spara apelsinfruktköttet till annat ev. ät upp.
3. Skär apelsinskalen i tunna strimlor.
4. Koka upp 1 dl vatten med 0,2 tsk salt i en kastrull.
5. Koka apelsinstrimlorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull i någon halv minut.
6. Skölj apelsinskalen i ett durkslag i kallt vatten.
7. Koka sedan upp 1 dl socker och 1 dl vatten i kastrullen samt tillsätt apelsinskalen och koka på medelvärme tills apelsinskalen blir genomskinliga ca 10 minuter.
8. Låt skalen svalna i sockerlagen. Lägg upp i en burk eller skål eller använd direkt.

När kakorna svalnat så blandar du florsocker med lite vatten och citronsaft och klickar på kakorna. Dekorera med de syltade citronskalen.

Det går även fint att skippa glasyren och citronskalen, men jag tyckte detta gjorde kakorna lite extra piffiga :o)
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback