» APELSIN BUNDT CAKE

Förra veckan så tittade jag på Roy Fares "United States of Cakes" och blev helt hooked på den apelsinsockerkaka han gjorde. Den såg så himla saftig och god ut så jag var tvungen att testa. Och den blev verkligen saftig! Tror det har att göra med att man använder olja istället för smör. Enkel var den att göra oxå, man behövde inte ens vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Inte för att det är speciellt svårt, men ja ni hajar :o) Jag gjorde nästan precis som det stod i receptet bortsett från att jag adderade ytterligare en deciliter mjöl då smeten kändes så lös. Den extra decelitern är inkluderad i receptet nedan.
 
 

Ingredienser:
300 g Vetemjöl (5 dl)
3 g Salt (1/2 tsk)
15 g Bakpulver (1 msk)
300 g Strösocker (3 3/4 dl)
125 g Mjölk (1 1/4 dl)
125 g Apelsinsaft (1 1/4 dl) + Zest från 2 apelsiner (av två apelsiner så blir det cirka 1 1/4 dl saft)
125 g Vegetabilisk olja (1 1/4 dl)
165 g Ägg – rumstempererade (lite mindre än 4 stycken)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och mjöla en rund sockerkakform noggrant (23 cm diameter och 10 cm djup). Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och strösocker i en bunke.
3. Vispa ihop mjölk, apelsinsaft, vegetabilisk olja och ägg.
4. Blanda de torra ingredienserna och arbeta ihop det till en smet.
5. Häll smeten i formen och grädda i mitten på ugnen på 170 grader i 45-50 minuter, gör ett stickprov.
6. Ta ut kakan och låt den svalna 10 minuter i formen innan du vänder den uppochner på ett galler.

 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback