» TOFFIFEE KAKOR

Här kommer ett recept på sjukt goda kakor som ni måste testa. Det är lite jobb med vaniljfudgen nedan och vill man göra det enklare för sig så kan man fylla kakorna med karamelliserad kondenserad mjölk. Vill man även att de ska likna toffifee ytterligare så kan man rosta hasselnötter och placera en kärna i varje kaka innan man häller på fudgen, men jag skippade det den här gången :o)

 

Ingredienser:
225 gram mjukt smör
2,4 dl strösocker
2,4 dl farinsocker
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
7,2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt

Vaniljfudgen:
150 g socker
½ burk kondenserad mjölk
40 gram smör
35 gram glykos
50 gram vit choklad
1 tsk Vaniljessens

Choklad ganach:
1,25 dl grädde
225 gram mörk choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en plåt för minimuffins med smält smör.Vispa det smöret och sockret med elvisp till det är mjukt och fluffigt. Tillsätt äggen och vaniljen och vispa tills allt är blandat. Blanda de torra ingredienserna väl i en separat skål. Byt ut visparna mot degkrokar och rör ner mjölblandningen tills du får en slät deg. Dela degen i 48 lika stora bitar och rulla dess till bollar som du lägger muffinsplåten.

Grädda i cirka 15 minuter eller tills kakorna höjt sig och fått lite färg. Tag sedan ut dem och medans de fortfarande är varma och är kvar i plåten så pressar du ner ett matskedsmått i varje kaka så det bildas ett hål.

Vaniljfudge:
Sätt vit choklad över ett vattenbad så den är smält och klar när det är dags att röra i den i fudgesmeten. Blanda allt utom vailjessensen och chokladen i en tjockbottnad kastrull (helst teflon). Låt den koka på svag värme, 3,5 av 9 ungefär under ständig omrörning tills den får en ljusbrun färg och precis når upp till 115 grader eller när du tycker den har en lagom konsistens när du gör kulprovet. Rör hela tiden i början och brassa inte på för mycket värme de första 5-10 minutrarna för då riskerar du att den bränner i botten och du får en massa bruna flagor i din fudge. Det känns som att just kondenserad mjölk bränner vid extra lätt. När rätt temperatur är uppnådd så tar du av kastrullen från platten och rör i den smälta chokladen och vaniljessens. Klicka sedan fudgen i hålen.

Choklad ganach:
Värm grädden i en kastrull och tag av den från plattan. Hacka chokladen, rör ner den i grädden och rör tills du får en slät ganach. Häll ganachen över fudgen. Klart!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback