» ROCKY ROAD BROWNIES
Ingredienser:
Brownie:
175 g smör
2 dl strösocker
1,25 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver
2 st ägg
Fudgeglasyr:
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
200 g mörk choklad, hackad
25 g smör
0,5 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Rocky road topping:
1 dl salta jordnötter
1 dl minimarschmallows
1 dl dajmkulor eller chokladöverdragna kolagodisar i bitar
½ dl pistagenötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt svalna något. Tillsätt socker och rör om. Blanda resterande torra ingredienser, sikta ner i smeten. Tillsätt äggen ett och ett och rör till en slät smet. Häll i bakpappersklädd form cirka 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen 15 minuter eller tills kakan fortfarande är lite lös i mitten. Gör glasyr under tiden (nedan).
Koka upp grädde, sirap och socker, koka 15 minuter under omkörning. Dra från plattan och låt svalna ett par minuter. Lägg chokladen i en skål. Häll den något avsvalnade gräddblandningen över chokladen. Tillsätt smör, vanilj och salt, rör försiktigt till en slät kräm. Låt svalna tills den börjar tjockna, bred glasyren över den avsvalnade kakan, spara lite. Strö över topping och ringla resten av glasyren ovanpå. Ställ svalt, skär i önskad storlek.