» STRANDTÅRTA

 

Den här tårtan med strandtema bakade jag i helgen till en kollega. Tårtan består av ljusa bottnar och är fylld med ett lager chokladmousse och ett lager kokos och ananasmousse. Den är spacklad med grädde och täckt med marispan. Alla dekorationer är gjorda i sockerpasta.

 

Även om jag tycker att marsipan är godare så är sockerpasta mycket lättare att jobba med. När man använder sockerpasta så spacklar man hela tårtan med smörkräm och om man låter tårtan stå i kylen ett tag innan man ska täcka den så blir smörkrämen fast. När man sedan lägger på sockerpasta så kan man lixom lyfta den lite och justera i efterhand för att få bort luftbubblor och liknande. Detta går inte med grädde då marsipanen fastnar direkt.



Wow! Wow! Wow

2015-06-16 // 19:31:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback