» DAMMSUGARE MED CITRONFYLLNING

Här kommer receptet på ännu en smarrig kaka till påsk nämligen små dammsugare med citronfyllning, doppade i vit choklad. Jag tycker om att göra klassiska bakverk lite mindre än vanligt. Är man bara lite sugen så tar man en och är man mer sugen så tar man två :o)
 
Till dessa dammsugare så har jag använt mig av köpe citronmuffins, men det går så klart bra att baka en egen citronkaka att fylla dem med, men det kändes lite over-kill :o)
 
 
Ingredienser:
Fyllning:
350 gram köpe citronmuffins eller citronsockerkaka
80 g mjukt smör
2 msk vaniljsocker
½ dl cointreau
2 dl havregryn
 
500 g marsipan
 
Topping:
200 g vit choklad
strössel
 
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till fyllningen i en matberedare och låt degen sedan så i kylen i 30 minuter eller i frysen i 10 minuter så att den stelnar till lite. Färga marsipanen gul och kavla sedan ut den tunt. Skär ena kanten rak. Rulla tre jämntjocka korvar av fyllningen och lägg den första korven 3 cm från kanten och vik kanten över. Rulla den så att kanten möter marsipanen och skär sedan av den där.
 
 
Lägg korven med skarven nedåt och skär den i lagom stora bitar. Gör sedan lika dant med de återstående korvarna. Låt dammsugarna vila i frysen i 10 minuter. Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan ändarna på dammsugarna i chokladen. Stö över strössel innan chokladen stelnat.
 


Det var ju dessa jag tänkte prova, såg att min kommentar hamnade fel :-)

2015-04-02 // 14:53:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback