» AMERICAN COOKIES MED HASSELNÖTTER OCH MÖRK CHOKLAD

Här kommer att recept på fantastiskt goda cookies! Receptet kommer från Roy Fares senaste bok "United states of cakes". Glöm inte att rosta hasselnötterna innan du har i dem i degen. Det gör verkligen hela skillnaden!
 
 

Ingredienser:
130 g  hasselnötter (ca 2 dl)
300 g  mörk choklad eller chokladknappar
230 g  rumsvarmt smör
170 g  strösocker (ca 1,75 dl)
120 g  farinsocker (ca 1,5 dl)
330 g  vetemjöl (ca 5,5 dl)
7 g  bikarbonat (ca 1,5 tsk)
3 g  vaniljsocker (ca 0,5 tsk)
55 g  ägg (1 st ägg)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 190 grader, varmluftsfunktion.
2. Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen i cirka 8 minuter.
3. Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och skrubba av skalen.
4. Hacka hasselnötter och hel choklad ganska grovt (chokladknappar behöver inte hackas).
5. Hacka hasselnötter och hel choklad ganska grovt (chokladknappar behöver inte hackas).
6. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
7. Rör ner ägget i smörblandningen.
8. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
9. Arbeta in nöt- och chokladhacket.
10. Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på 2 plåtar med bakplåtspapper.
11. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna har fått fin färg.
12. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter över dem till ett galler för att svalna helt.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback