» Godaste Fisksoppan med curry!

Dagens lunch (och middag) blev den här härliga och kryddiga fisksoppan! Ett verkligt måste att testa!

Fisksoppa med curry  4 pers

Ingredienser:
300-400 g färsk eller fryst vit fiskfilé  t ex torsk2-3 morötter
1 palsternacka
1 purjolök
1 msk olja
1 tsk curry
1 krm cayenepeppar
1 vitlöksklyfta
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar eller fond
persilja eller dill 

Gör så här:
Skär fisken i tärningar. Skala palsternacka och morötter. Riv dem grovt. Skiva purjolöken. Fräs den och rotsakerna i oljan i en gryta tillsammans med curry. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten. Smula ner buljongtärningarna och låt soppan koka upp. Tillsätt fisken och sjuk soppan i 5-8 minuter. Klipp kryddgrönt över soppan och smaka av. 

Tips! Gott att servera till är nybakad baguett med lite vitlökssmör på!

» Frukostmuffins

Bakade precis sånna här muffins tills imorgon, men såklart var jag tvungen att provsmaka en! Väldigt goda måste jag säga, och nyttiga!


Frukostmuffins med parmesan och basilika


Receptet är för 4  port


Ingredienser:
1 ägg
1,5 dl grahamsmjöl (lite drygt)
0,5 tsk bakpulver (använde lite pulverjäst istället)
250 gram kesella
4 msk parmesanost, riven
2 msk färsk basilika, grovhackad (gick bra med torkad oxå!)
1 krm salt

Gör så här:
1. Rör samman alla ingredienser, degen ska vara ganska lös så man kan klicka upp den i formarna.
2. Fördela i 5 muffinsformar
3. Grädda i 250 graders varm ugn i ca 20 minuter.

92608-156

Receptet är hämtat från Tasteline



» Lindas Mexigryta

Dagens middag blev en kryddig gryta med tacosmak. Välj gärna Discoverys tacokrydda, (finns på Willys) den är utan E-ämnen och desutom väldigt god!

Lindas Mexigryta 4 pers

 

Ingredienser:
1 stor squash

1 gul lök

400 g krossade tomater

150 g champinjoner på burk

1 msk kinesisk soja

1 påse tacokrydda

1½ msk mjöl

3 dl vatten

1 tsk olja

 

Gör så här:

Hacka löken och fräs den i oljan tills den blir mjuk. Skär squashen i små bitar och lägg ner i pannan och fortsätt fräsa tills squashen har blivit mjukare och släppt ifrån sig lite vätska. Tillsätt champinjonerna, de krossade tomaterna och därefter tacokryddan. Rör om. Red av med mjöl och vatten så att grytan får önskad konsistens. Låt puttra i 10 minuter. Serveras med råris.



92608-137



» Godaste knäckemackan!

Idag blev den en sån här till lunch! Hur god som helst och snabb att göra! *me like*

92608-112

Ingredienser:

1 stor runt knäckebröd
2 msk kesella
1 tsk Knorr Aromat
½ rödlök
4 sillbitar
2 kalla kokta potatisar
1 tsk dill

And this is how you do it:
Bred kesellan på knäckebrödet och strö över aromat. Skär potatisen i tunna skivor och lägg på. Dela sillarna i mindre bitar och lägg på potatisen. Hacka rödlöken och strö över. Toppa sist med dill!
Smaklig måltid!

» Blåbärspaj med vit choklad

92608-88



Den här pajen avnjöts i kväll, den är verkligen e riktig delikatess! Bäst smakar den med vaniljglass eller kall vaniljsås.



Lindas blåbärspaj med vit choklad

Ingredienser:
150 gram margarin

1 liter blåbär
2 ½ dl strösocker
3 ägg 
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 gram vit choklad 

Gör så här:

Lägg blåbären i en skål. Smält 50 gram av margarinet och slå detta och ½ dl av sockret över blandningen. Rör om. Rör resten av margarinet och sockret vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör en stund till. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret och rör ner i smeten. Rör sist i den smälta chokladen. Häll i blåbären, rör om och häll allt till sist i en ugnsfast form. Grädda i ca 1 ½ timma i (ja, tiden är rätt!) 180 grader. Täck över formen med bakplåtspapper när pajen har fått rätt färg och grädda vidare.