» Smördegsinbakad fläskfilé

Gårdagens middag blev en av mina absoluta favoriter! Enkel att göra, supergod och dessutom nästan omöjlig att misslyckas med! Kanske att alternativ till nyårsmenyn?

92608-767


Tips: Smördegen går jättebra att kavla ut på ett mjölat bord så att den blir lite tunnare, krispigare och större.


» Mina 3 julgodis favoriter!

Håll i er nu! Här kommer recepten på mina tre absoluta favoriter bland hembakat julgodis! Och då vill jag tillägga att jag är något av en expert på området =). Först ut är Cornflakes godis med nötter, riktigt krispigt och gott snacks! Riktigt "nyttigt" blir det ju oxå om man använder sig av riktigt mörk choklad (..men så nyttig va inte jag..hihi) I mitten är ett egentligen nästan hemligt recept på Marknadsgodis, det här är verkligen en favorit och smakar precis som sån där mjuk härlig fudge som man köper på marknaden. Sist men inte minst, Strykandeåtgång med marabouchoklad, ljuvligt godis som smälter i munnen! Har ni inte testat något av de här recepten så är det definitivt dax att göra det i jul! Och OM ni gör det så vore det jättekul att veta vad ni tyckte om det!


OBS! Om ni sparar ner bilden så ser ni hela!

» Glittriga hjärtan!

Mitt lilla inlägg om julpyssel verkade ju gå hem, så här kommer ett till.. ;) Den här gången är det faktiskt ett award winning sådant..hihi, det är faktisk sant, jag skickade in detta till  "Äntligen hemma" som går på tv fyra när de hade en tävlig för några år sen, då man skulle skicka in sina bästa pysseltips. Döm av min fövåning när en stor låda med pysselgrejer stod på trappen några veckor senare!
92608-713
Det här är alltså glittriga hjärtan som du kan hänga i tex ett fönster, i granen eller varför inte använda som blomsterdekortation. Det här är vad du behöver:

* Oasis, ni vet sånna där gröna block man kan köpa hos blomsterhandeln
* Skollim, vanligt flytande lim helt enkelt
* Guldfärg
* Guldglitter
* Knappnål & tråd
* Pensel
* Liten kniv

Så här gör du:
Börja med att dela oasisblocket på hälften (som du delar en tårbotten). Rista in hjärtan med kniven och skär sedan ut dem. Kanterna mjukar du lätt till med hjälp av kniven och fingrarna (oasis är mjuk.. och smuligt, bli inte förvånad om du hittar oasisdamm i lägenheten/huset till sommaren). Pensla hela hjärtat med limmet och låt torka, vill du ha en ännu hårdare yta pensar du det en gång till. Måla med gulfärgen. Blanda ut lite lim med vatten (så att det inte blir så tjockt) och pensla hela hjörtat med det. Strö över guldglitter. Knyt tråden runt nålens huvud och tryck ner den i hjärtats övre kant och dutta på lite lim. Låt allt torka och Woalla! Ett vackert och glittrigt hjärta är klart!

» Gör personliga julgranskulor!

92608-706

Förra året gjorde jag sånna här julgranskulor till mina närmaste vänner med bilder från det gångna årets fester. Aningen tiskrävande men inte alls speciellt svårt! Allt du behöver är:

* Julgranskulor i plast, färgen spelar ingen roll för du kommer att täcka hela kulan med bilder.
* Decoupagelim med glitter i, finns bla hos Panduro.
* Bilder på dina, vänner utskrivna i färg på vanligt A4 papper.
* Sax & pensel.

Börja med att klippa ut bilderna, skrynkla sedan ihop dem till små bollar och veckla därefter ut dem igen. ( om man inte skrynklar man inte ihop dem är det svårt att få dem att följa kulans form) Pensla sedan lim på en bilden och sätt fast den på kulan. Gör så med alla bilder och låt dem överlappa varndra lite så att inte kulan syns igenom. När alla bilderna är fast penslar du hela kulan två gånger med decoupagelimmet. Om man vill kan man köpa klistermärken med stjärnor och texten "god jul" och klistar på. Lycka till!!!