» Skink och broccolipaj

92608-1353
Här kommer ett recpet på en både god och nyttig paj, ingen dum kombination, eller hur! =)

Ingredienser:
Pajdeg:
2½ dl mjöl
1 dl grahamsmjöl
50 gram margarin
1½ dl kesella
1 msk vatten
Fyllning:
300 gram skinka i små bitar (smörgåsskinka eller kassler)
1 broccoli
½ purjolök
1 gul lök
1 dl kesella
2 ägg
2 dl mjölk
ost 10%
salt och ganska mycket svartpeppar
Gör så här: Finfördela margarinet i mjölet, tillsätt kesella och vatten och arbeta till en deg. Förgrädda pajskalet i 200 grader, nagga botten med en gaffel och vik aluminiumfolie över kanterna så de inte hasar ner, grädda i 15 minuter. Dela broccolin i mindre bitar och koka den i vatten tills den blir mjuk. Hacka lök och purjolök och stek i lite olja. Häll av broccolin tillsätt den och skinkan till lökblandningen och krydda med salt och peppar. Lägg över fyllningen i pajformen. Blanda kesella, mjölk och ägg och häll sedan detta över pajen. Toppa med lite ost och ställ in i ugnen i ca 25 minuter.