» TRAPPSTEGSHYLLAN ÄR KLAR!




Nu är mina två hyllor klara! Jag är faktiskt riktigt nöjd med dem och roligt var det att göra dem! Nåja, bortsett från att jag var tvungen att måla dem tre gånger (inget ovanligt, jag vet) men det hade ju varit trevligt om det fanns färg med lite mer pigment i så man slapp måla dem så många gånger. Nedan htitar ni beskrivningen till hyllan som jag följde.















» SPICY & SWEET CHICKENPIE

För några dagar sen gjorde jag den här smaskiga pajen som har en fyllig, söt och stark smak! Här kommer receptet:

Pajdeg:
100 gram margarin
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 msk vatten
1 krm salt

Fyllning:
2 kycklingfileer
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ burk fet creme fraiche
½ dl mango chutney
1½ tsk sambal olek
2 dl mjölk
2 ägg

ost att strö över

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Häll vetemjöl, grahamsmjöl, salt och margarin i en matberedare och mixa tills margarinet är finfördelat. Tillsätt vatten och mixa till en deg. Låt vila i kylen i en timma. Kalva ut degen och täck en pajform med denna. Vik aluminiumfolie över kanterna (så att de inte åker ner) och picka botten med en gaffel. Grädda i 15 minuter. Dela kycklingfileerna i mindre bitar, hacka paprikorna och löken och fräs allt i en stekpanna tills paprikan är mjuk och kycklingen genomstekt. Vispa ihop mjölk, creme fraiche, pressad vitlök, mango chutney, sambal olek och ägg. Tag ut pajskalet ur ugnen och ta bort folien. Lägg i kycklingen, grönsakerna och häll över äggstanningen. Strö sist över ost. Grädda i ca 25 minuter eller tills pajen fått färg ochäggstanningen stannat.

» TRAPPSTEGSHYLLAN ÄR KLAR!




Nu är mina två hyllor klara! Jag är faktiskt riktigt nöjd med dem och roligt var det att göra dem! Nåja, bortsett från att jag var tvungen att måla dem tre gånger. Inget ovanligt, jag vet, MEN det hade ju varit trevligt om det fanns färg med lite mer pigment i så man slapp måla dem så många gånger. Nedan htitar ni beskrivningen till hyllan som jag följde.















» DIARY

Måndag igen. Jösses vad helgerna går fort! Helgen spenderades i Dalsland. Det var riktigt skönt att få komma från stan lite och andas frisk skogsluft. Det är så fantastiskt skönt att känna doften av gran och mossa och inte höra en tillstymmelse till billjud någonstans, bara naturens ljud. I lördags var vi ute och plockade trattkantareller, 2,5 kilo blev det. Kantarellmackor- here I come! :o) Annars var helgen väldigt lugn och bestod mest av mat, sällskapsspel och bokläsande. Nu skulle man kanske kunna tro att man skulle känna sig utvilad imorse när man gick upp, men icke! Det verkar inte spela någon roll vad man gör på helgen, man är lika förbannat trött på måndagar iaf!

Ikväll har jag varit på tredje salsalektionen. Lite kluriga steg som jag inte riktigt kände att jag satte till 100% så nu är jag lite missnöjd med mig själv. Jag får nog ta och öva lite tills nästa gång. Salsan är kul, MEN den hade varit ännu roligare om man slapp dansa med 50-plussare som tex stinker ladugård eller sprit! Jag kan inte hjälpa att jag tycker det är lite motbjudande. Kalla mig gärna gärna kinkig :o)

Sängen nästa! Ciao!


» NYTT SÖTT PYNT TILL KÖKET


När jag var i Smögen i somras så köpte jag de här glasburkarna och cup cake skålarna. Himlans söta tycker jag! Till burkarna köpte jag marshmallows och polkagrisar, men av någon konstig anledning så verkar innehållet i den största burken krympa hela tiden *hehe*


» VARIERA WRAPSEN

Jossan öppnade upp mina ögon för sånna här goda wraps! Otroligt fräscht och enkelt att göra! Jag gjorde två varianter.

I den ena hade jag: sallad, gurka, , rödlök, paprika, avokado, philadelphiaost (som jag bredde på insidan av tortillan), choritzo och fetaost.

I den andra hade jag: sallad, gurka, rödlök, paprika, avokado, creme fraiche blandat med sweetchilisås, annanas och räkor.


» HALSBAND AKA LÖSSKÄGG


Jag köpte det är gigantiska halsbandet på MQ. Det är ju så fruktansvärt modernt nu med stora halsband och då bara måste man ju bara ha ett! (ironi, för er som inte hajade det :o). Joel tyckte det såg ut som att jag hade på mig ett lösskägg. Lite elakt tycker jag. Han hade väldigt roligt åt det, tur att kvinnligt mode kan glädja även pojkvänner! :-p


» PLOMMONPAJ

För ett par dagar sen så gjorde jag en plommonpaj. Väldigt enkelt och gott! Jag brukar addera lite hackad mandel till smuldegen, det gör verkligen susen för smaken!

Ingredienser:
10-12 plommon
¾ dl socker
1 msk potatismjöl
100 g rumsvarmt smör
3 msk socker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
50 gram hackad sötmandel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj, halvera och avlägsna kärnorna ur plommonen.
3. Lägg plommonhalvorna i en pajform.
4. Strö socker och potatismjöl över plommonen.
5. Blanda mandel, socker, vetemjöl och havregryn och tillsätt smöret.
6. Arbeta ihop till en grynig massa och fördela den över plommonen.
7. Sätt in pajen i mitten av ugnen och grädda i c:a 20 minuter tills frukten är mjuk och smuldegen fått en gyllenbrun färg.
8. Servera plommonpajen med vaniljglass eller vaniljsås.

» BETONGFÅGLAR



Jag hittade de här pippifåglarna på Bolagrets sommarrea för 12 kr st. När jag köpte dem var de grå. Jag målade två svarta och en vit med vanlig hobbyfärg. Tyckte de blev riktigt snygga! :o)


» VALKBILDARE

Det här är definitivt ett av mina favoritrecept! Frasig och seg havreform med kolafyllning är enligt mig ett vinnande koncept! Här kommer det busenkla receptet:

Havreformarna:
5 dl mjöl
3 dl havregryn
3 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
200 gram smält smör
1½ dl mjölk

Kolasmeten:
50 gram smält smör
1 dl mjölk
3 dl socker
3 msk kakao

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut 30 aluminiumformar på en plåt (om du orkar så kan du smörja och bröa dem oxå). Blanda alla torra ingredienser till havrefomarna i en bunke. Rör i ägget och sist mjölken och smöret. Blanda ihop till en trögflytande smet. Fyll formarna till knappt hälften med smeten (inte mer för då jäser de över). Grädda i 14 minuter. Blanda socker och kakao till kolasmeten i en kastrull. Rör i mjölk och smör. Låt puttra i drygt 15 minuter tills smeten tjocknat. Tag ut formarna ur ugnen och pressa ett hål i varje form som du fyller med kolasmeten. Grädda i ytterligare 5 minuter.

» DIARY & CLOTHING


Hej alla glada! Nu är det snart fredag! Imorgon kör jag dessutom kortdag eftersom vi ska upp till Dalsland. :o)

Idag åkte bootsen på. Det känns verkligen som att det är höst i luften. Fast det tycker jag att det har känts som hela månaden iof. Eller är det bara jag? Ska det verkligen vara så? Om inte jag minns helt fel så brukar augusti vara den varmaste månaden och den månad när badtemperaturerna ätligen nåt anständiga nivåer, men icke i år :o(

Köpte den här <-- småblommiga klänningenLindex för nån vecka sen oxå. Jag har lagt upp den lite för den gick ända ner till knäna och så kan vi ju inte ha det! *hehe*

Hörrni, jag har hittat ett helt fantastiskt gott godis som tyvärr bara verkar finnas på begränsade ställen. Det smakar precis som de där sura och salta "S-märkena" man åt när man var liten, gott med andra ord! Hehe.. på semestern åt jag lite för många på en gång så jag led av en öm lite smått sönderfrätt tunga sen i några dagar efteråt. Tycker faktiskt att de kunde sätta dit en liten varningstext för detta.. :o)



Vi kom in på ämnet leksaker på jobbet idag och på puttekulor. Vilka roliga minnen! Jag kommer ihåg när jag gick på lågstadiet när man var ute varje rast och byggde upp torn av sina puttekulebanor som andra sen fick försöka slå ner. Minns ni? Dock så fick min strålande puttekulekarriär ett snöpligt slut när någon stal hela min påse med puttekulor, då var jag en lessen liten flicka!



» Testar att mobilblogga! Håller på och måla...

dsc00013 (MMS)

Testar att mobilblogga! Håller på och måla min egensnickrade hylla :)


» TRAPPSTEGSHYLLA- DEL 1


I fredags så var jag och köpte en gigantisk mdf-skiva. Jag har fått för mig att göra en hylla som jag såg beskrivning på i en tidning. I lördags så sågade jag upp alla delar och skruvade ihop den så nu är det bara ett sista lager färg som saknas! Eftersom skivan var så himla stor så gjorde jag två hyllor (och då är det ändå mer än hälften av materialet kvar). Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den andra hyllan, men den kanske kommer till användning. Nu ska jag bara fundera ut något roligt som jag ska göra med resterande mdf. =) Förslag, någon?


» SEGA RUTOR MED VINBÄR & GLASYR



Till Joels mammas 60-års kalas har jag fått i "uppdrag" att baka några kakor. Innan salsan igår (som för övrigt var riktigt rolig! Vilket påminner mig om att jag måste öva!) så bakade jag kakorna ovan. Jag gillar verkligen att ha vinbär i kakor, det blir sådär syrligt och gott! Jag använde mig av det här receptet fast jag skippade mandeln och ringlade över florsocker+ vatten när de kallnat istället.


» BACK TO BUSINESS

Då har man börjat jobba igen då, efter tre härliga veckor semester. Eller ja, egentligen så har jag redan jobbat drygt en vecka, men jag har inte orkat ta tag i mig själv och uppdatera bloggen förän nu. Första veckan på semstern var vi trakterna kring Falköping. Vecka två åkte vi till Vejern där vi bodde hos Joels faster (som lagade en fisksoppa to die for!). Sista helgen på vecka två av semestern (ni hänger med va? ;o) så bodde jag hos Jossan och David i Kungshamn. Det var hur mysigt som helst och de har verkligen gjort huset jättefint! Sen kom även gänget från Trollhättan/Uddevalla dit och vi gjorde Smögenbryggan på fredagen. Klackarna i taket kan man nog allt säga att det var! *hihi* Sista veckan så var vi bara i Gbg och tog det lugnt, var på Liseberg, fixade lite med Joels hus och firade att min brorsdotter fyllde 1 år.

Nu har jag som sagt jobbat en vecka. Dock så väntar jag fortfarande på uppdrag så just du sitter jag med en pärm och övar ProEgnineer (cad-program) Det känns helt ok och som man har mycket gratis då jag kan Catia V5 hyffsat, men som sagt, ett uppdrag SNART hade inte suttit fel!

I helgen åker vi upp till Dalsland för att fira att Joels mamma fyller 60 år, men innan dess är det kurs till 20:30 i två dagar.

» PÅ SEMESTER!

Hej vänner! Jag tänkte bara berätta att jag är lite frånvarande för att jag är i Väjern-Kungshamn-Smögen-Hamburgsund på semster! Har det hur gött som helst och vädret är mycket bättre än väntat! Bloggar på när jag har kommit ner på jorden igen och är tillbaka i Göteborg! Ha det bäst och ta hand om er!!! xxx / Linda