» .


Bilder tagna i Sälen förra året


Just nu är vi hemma hos Emelie och Pontus och har det fint!

Hoppas ni får en toppenskön kväll!


» TVÅ NYA PLAGG


I förrgår när jag var inne i stan så hittad jag dessa två plagg. En svart klänning med ljusbegie transparent överdel och en mysig tröja (klänning?) från Mango. Tyvärr så hittade jag ingen nyårsstass :o( Får väl ta nån gammal trasa som jag har i garderoben ;o)


» GÖR EGNA RINGSIGNALER (TILL IPHONE)

Har precis hittat en jättebra sida där man kan ladda ner ett litet program och göra sina egna ringsignaler till Iphone. Kolla in klippet på sidan så grejar ni det lätt!


http://www.iringer.net/


» TRAGISK JULGRAN

Då var man tillbaka i sin lägenhet i Göteborg då. Det var väldigt mysigt i Falköping, men det är samtidigt väldigt skönt att komma hem (och att träffa Joel igen :o)

Så här till vänster såg min julgran ut när jag kom hem. *snyfft* Den som var så fin när jag åkte.
 
Jag måste fått tag i ett gammalt exemplar för den barrade redan innan jag åkte till Falköping. Nu har iaf åbäket ut ut genom fönstret (och lämnat en tämligen stor hög med barr i vardagsrummet)

Haha.. på tal om barra.. Innan jag gick på julledighet så skulle jag säga "barra" på engelska till en fransman. Hur tusan säger man det?

Nästa år ska jag överväga en plastgran. Jag såg en från SIA på NK förra året som såg riktigt verklig ut, den var rätt dyr (runt 3000 kr), men det kanske det kan vara värt om man kan ha den i många år.

Det är sjukt att det kan skilja så mycket i snömängd på bara 14 mil. Så här såg det ut när jag lämnade Falköping igår. Vacker va?!




Jag har precis gjort desserten till morgondagen. Tror den kan bli riktigt god, smeten var det iaf! *hihi* Nu ska jag ta mitt pick och pack och åka bort till Joel. Ikväll blir det Narnia i 3D på bio!


» JULKLAPPAR

Här kommer lite bilder på vad jag fått i julklapp. Av Joels föräldrar så fick jag ett bokställ för kokböker (ej med på bild) samt två fina filtfigurer från SIA att hänga på kylskåpet. Av Åsa fick jag en Almenacka från personligalmenacka.se som vi beställt själva (för att få med sina egna facebook kontaker i form av födelesdagar). Det är så himla typsikt mig.. man kan själv välja vilken text man vill ha på framsidan. Jag vade "Linda Johnson 2010" 2010?!?!? Vet inte riktigt hur jag tänkte där, förmodligen så gjorde jag det inte alls. Tuuur iaf att innehållet är 2011 *hehe* Sen fick jag en massagetvål i form av ett hjärta från LUSH som luktade jättegott samt "salt & peppar" i form av två små porslins cupcakes. Hur söta som helst!

Av Joel fick jag en mysig kofta från Bondelid som jag har bott i hela julen, biljetter till fortsättningen på farsen "Ett makalöst bröllop" som vi var på i våras och som var jättekul! Fick även ett "älskling spel". Av mamma och pappa fick jag en väska från Fiorelli (som jag önskat mig!), en glöggkolv och en kakfat från Koizol. Av Emily fick jag ett frågesportsspel som hette "Hur fan visst du det?"


Tack för alla fina julklappar! Jag är jättenöjd! :o)


» GOD JUL!

Då var det redan Annandan. Fort går det minsann! Som väntat så har jag lyckats att bli lite småförkyld. Det känns som att jag alltid blir det när jag är ledig. Jag har hört att det beror på att man slappnat av.. men vad vet jag. Julen har som vanligt varit väldigt mysig och bestått av en massa god mat och godis, men mest julkänslor måste jag ändå säga att jag hade innan jul när jag höll på och julpyssla för fullt :o) Här kommer lite bilder från julafton. Den lilla tösen heter Beatrice och är min brors och hans tjejs barn. Ett väldigt glatt barn! 



Jag måste erkänna att jag har varit lite nördig och trixat med min Iphone en hel del.. och jag är såld. Hur bra som helst och smidig att surfa på! Just nu så sitter jag och försöker lägga in lite roliga ringsignaler. De som var med som standrad var ju inte mycket att hänga i julgranen precis.

Igår kväll så var jag hos Emily. Empa var oxå där. Vi tjötatde, åt pizza, godis och tittade på 27 Dresses. Filmen var faktiskt bättre än vad jag kom ihåg den. Kanske beror på att jag hade högre förväntningar på den första gången jag såg den. På tal om film. Jag har bokat biljetter till Narnia 3D på torsdag. Jag hoppas på riktigt grymma 3D effekter. Jag tycker dessa kan variera väldigt mellan olika filmer.

I eftermiddag så får jag ng bege mig ut i naturen en sväng, för det är fantstiskt vacker ute! Massor med snö! Säker dubbelt så mycket som i Götet.


» VINRÖDA NAGLAR

Nu är jag och Joel hemma i Falköping. Igår så var vi hos Emily och Dennis. Där avnjöts det väldigt goda enchiladas, sallad, cuacamole, nachos, vin, massor av choklad och glögg. Det var väldans mysigt! Jag fick ett frågespel av Emily som hette "Hur fan visste du det". *hehe* Riktigt roligt! Fast roligast var det nog ändå att mitt lag van båda gångerna! ;o)

Innan jag åkte hem så gjorde jag mina naglar lite julfina. Vinröda med ett lager silverglitter över. Färgen gör sig inte riktigt rättvisa på bilden. I verkligheten så skimmrar de mer.

Nu ska vi snart käka lunch, sen ska vi ta oss ner till stan en sväng och kolla in läget.. :o)

Efter det ska jag leka lite mer med min Iphone :o) Det är helt sjukt vad mycket bra och roliga apps det finns! Enda nackdelen så här långt med den som jag kan se är att man tenderar ju att leka ganska mycket med den vilket gör att batteriet tar slut rätt snabbt.

Ikväll kommer min bror med familj hit och sover över tills imorgon. Ska bli mysigt!


» NUUU ÄRRRR DET LEEEEEDIGT!


Min gran!

Halleluja vad skönt! I jul så ska jag göra så lite som möjligt, sitta så mycket som möjligt framför brasan och läsa så många böcker jag hinner. Sen där emellan så ska jag trycka i mig en massa god mat och julgodis. Det kommer att bli great! Just nu så sitter jag i bilen på väg hem till Falköping. Ikväll så ska jag och Joel på lite glögg-jul-mys hos Emily och Dennis. Jag är laddad! :o)


» GE BORT GODIS



Jag har kommit på att man nu mera kan göra tidsinställda inlägg. Hur bra som helst jue! Så när ni läser det här så sitter jag hemma hos Joels föräldrar och äter god mat och öppnar julklappar. På bilden ovan ser ni det godiset som jag tillverkat i år. Det mesta kommer jag att lägga i sånna där gammeldags glasburkar med snäpplock och ge bort!


» FINA TJEJERNA



I torsdag så var jag och Jossan hemma hos Vicky och bakade julgodis. Var hur mysigt som helst och lilla Elsa var verkligen bedårande! Sen var jag grymt imponerad av lägenheten oxå. Väldigt fint inrett! Så vill jag oxå ha det! :o)


» EN FÖR TIDIG JULKLAPP..


..en Iphone 4 till mig! Nu ligger den på ladding här bredvid så jag har inte hunnit undersöka dn närmare ännu. Men jisses vad klurigt det var att sätta i sim-kortet för en rookie som mig.

Jag var och köpte den på NetOnNet idag. Det var en av de få affärerna jag hittade som sålden den utan att den var operatörslåst. Tydligen så säljs de bara olåsta i Enlgland så den var importerad därfrån, men den ska vara identisk med de som säljs i Sverige, så jag är glad! :o)

Men herregud vilket kaos det var att ta sig dit och hem! Jag jobbar ju vid Backaplan ungefär och NetOnNet ligger vid Stig Center ut med E6:an. Det tog mig TVÅ TIMMAR att ta mig dit och hem! Helt sjukt! Jag förstår inte hur folk som sitter i de köerna varje dag står ut!

Nu ska jag bara lära mig att använda den oxå.. och ladda ner en massa roliga appar! Så om jag inte svarar när ni ringer så KAN det bero på att jag inte vet hur *hehe*




» GÅRDAGENS GLÖGGFEST

Igår var jag och Joel på glöggfest hos Andreas och Sandra. Det var väldans trevligt och det bjöds på gott snacks och fantastiska lussekatter! Här kommer lite bilder...


Vet inte riktigt vad det är med mig. Igår hade jag huvudvärk när jag vaknade och jag antog att det berodde på att jag sovit för många timmar, men den ville inte ge med sig så jag kände mig inte riktigt på topp igår. Idag har jag klämt i mig två alvedon, men de verkar inte hjälpa helt. Hoppas verkligen inte att det är någon förkylning på G. Vill ju vara pigg och gla i jul! :o)

Just nu sitter och jag och väntar på Joel så vi kan äta, men som vanligt så går det inte att få tag på grabben..


» KROPPKAKOR

När jag var liten såg minns jag att jag såg stora grå oaptitliga bollar i mataffären. Föga anade jag då att detta var smarriga kroppkakor! Men de ser verkligen för trista ut innan man stekt dem. Hur som helst, idag har jag gjort ett gäng kroppkakor som jag tänkte ta med mig hem i jul till julbordet.

Ingredienser:
500 g potatis
2.5 dl vetemjöl
1 ägg
100 g rimmat fläsk
1 gul lök
1 tsk malen kryddpeppar
salt
peppar

 
Gör så här:
1. Skala potatisen, koka den mjuk i lättsaltat vatten och pressa den sedan.

2. Blanda potatispresset snabbt med mjöl, ägg och kryddor.

3. Skala och finhacka löken och tärna fläsket. Stek det tillsammans med kryddpeppar.

4. Forma bollar av potatissmeten, tryck i lök och fläsk och slut igen.

5. Koka i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.


» DRESS-UP

I onsdags var jag och bejb på Robert Gustavsson. Det var roligt! Inte riktigt lika roligt som "Ett makalöst bröllop" med Thomas Pettersson, men ändå väldigt kul! Dessutom så var det roligt att få piffa till sig lite. Det är ju inte alltför ofta som man är ute och festar nu för tiden och man får tillfälle att snygga till sig. Själva runtdragandet på olika klubbar är jag inte alls sugen på längre, känns som jag har klarat av den biten rätt bra tidigare :o)

Jag vet inte vad det är med mig, men min energinivå har känts så himla låg den sista månaden. Jag känner mig trött mest hela tiden och fredagkvällarna ska vi inte ens tala om. Då ligger jag som en drägglandes säl på Joels bröst i tv-soffan innan klockan ens slagt tio. Man kanske skulle prova att dricka lite "Chi San" eller nåt? Jag vill ha tillbaka min energi!


» 25 ÅR MED ROBERT GUSTAVSSON



I onsdag så var jag och Joel på Rondo och kollade på Robert Gustavsson. Tyvärr så fick man inte ta kort under själva föreställningen, men vi hann roa oss lite innan med kameran. Som vanligt, MYCKET seriösa bilder! :o)


» MARKNADSGODIS

Ännu mera julgodis! En gammal klassiker som är väldigt god!

Ingredienser:
6,5 dl vetemjöl
4 dl florsocker
5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
0,5 kg socker
1,75 dl vatten
125 gram kokosfett

Gör så här: Sikta i mjöl, florsocker, kakao och vaniljsocker i en stor bunke. Koka upp socker, vatten och kokosfett tills det är helt smält. Rör snabbt ihop alltsammans. Häll upp i en form (storleken av en halv plåt ungefär) och bred ut smeten snabbt. Här är det lite bråttom för om gör man detta moment för långsamt så stelnar smeten och godiset blir smuligt. Låt svalna och skär i bitar.


» JORDNÖTSGODIS

"Herre gud, gör hon inget annat än att baka julgodis" tänker ni säkert nu. Och svaret är "Näe, inte alls!" *hehe* Jodå, jag hinner med en hel del annat oxå faktiskt, tro det eller ej, men jag vill ju dela med mig av alla smarrigheter :o) Här kommer ett recept på jordnötsgodis som jag och Åsa gjorde när jag var uppe hos henne för förra helgen.


Ingredienser:
1 burk jornötssmör
1 dl socker
2 dl sirap
8 dl K-special
1 mörk blockchokladkaka
50 gram vit choklad

Gör så här: Blanda jordnötssmöret, sockret och sirapen i en kastrull. Låt sjuda ihop till en smet. Blanda i krossad K-special. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och tryck till den ordentligt så den blir lite kompakt. Smält blockchokladkakan och bred den sedan över jordnötssmeten. När den mörka chokladen stelat smälter du den ljusa och ringlar över kakan. Skär i lagom stora i bitar när godiset kallnat. Förvara bitarna svalt.


» ST:A LUCIA

Igår var det Lucia, men vet ni varför vi firar Lucia? Det visste knappt jag så jag googlade :o) Jag hade väl mina aningar om att hon var ett helgon som förmodligen blivit mördad eller offrat sitt liv för en god sak. För det är väl ungefär så man helgonförklaras? Men om historien är sann så är den faktiskt lite grymmare än så. 

Hur som haver, helgonet S:ta Lucia levde i Syracusa på Sicilien på 300-talet då det var straffbart att vara kristen. Det sägs att hennes fästman angav henne efter att hon givit bort sin hemgift åt de fattiga.

Som hämnd stack hon ut sina ögon och skickade dem till sin fästman. Hon blev dömd att brännas på bål men lågorna vek undan och till slut blev hon dödad genom att ett svärd stacks in i halsen. Hon dog martyrdöden år 304.

Igår var vi i Oscar Fredriks kyrka och titta på luciafirande. Vi lyckades inte norpa de bästa platserna precis. Längst bak på en läktare hamnade vi så om man förblev sittandes så såg man inget luciatåg, MEN man hade en väldigt fin utsikt över ett fantstiskt tak *hehe* Nåja, när man stod upp så såg man iaf halva luciatåget :o) Det var en maffig kör på runt 60 pers och det hela var väldigt vackert. Jag rös många gånger när de nådde upp till de höga tonerna. Speciellt under "Stilla natt". Skumt det där. Varför ryser man egentligen när man hör något man gillar? För inte kan det vara enbart av de höga tonerna. Barn till exempel skriker ju ofantligt högt ibland, men den enda reaktionen av det är kalla kårar längs ryggraden.. Får nog googla det oxå! :o)

Imorn så ska jag och Joel gå på "10 år med Robert Gustavsson". Det ska bli roligt! Dock så har jag hört lite variernade om föreställningen så vi får väl se.. :o)

Angående rysningarna.. Nu har jag googlat och hör och häpna (eller inte) Det är ingen som vet varför man ryser när man hör bra musik. Iaf inte om man ska tro en artikel på Shalgrenska Akademins hemsida. Attans då! Jag ville ju veta!


» GLAD LUCIA!

Idag kan jag ha sett det sämsta luciatåget någonsin! *hehe* Det var elavdelningen på jobbet som höll i det och det märktes väldigt tydligt att det var en man som tagit ton för sångerna gick så lågt att det nästan verkade omöjligt för töserna att sjunga. Jag satt och fnissade lite smått innombords och hade lite svårt att ta det på allvar. Kan eventuellt även ha något att göra med ett att lucian var en man med peruk.

Jag har precis slått in alla paket så nu ligger de fint och vilar under granen. Det blev endel trots allt. Jag lever efter måttot "hellre många små paket (läs: billiga) än ett stort *hehe*

Nu ska jag snart bege mig till Oscars Fredriks kyrka för att titta på ett riktigt luciatåg, ska bli mysigt! Annars så tycker jag det är svårt att få in den där riktiga luciakänslan som man fick när man var liten och själv gick luciatåg.

Hej på er!


» PEPPARKAKOR RECEPT


Igår bakade jag och Joel pepparkakor! När vi var på julmaknaden i Haga i lördags så köpte vi lite pepparkaksformar. En julpingvin ;o), en elgitarr, ett hjärta med hål i och en pusselbit. Gissa vilken jag valde? *hehe* Som vanligt så använde jag mammas gamla recept på pepparkakor.


Ingredienser:
200 gram margarin
3 dl socker
1 dl sirap
1 1/4 dl vatten
1 påse papparkakskryddor
2 tsk bikarbonat
1 L vetemjöl drygt

Gör så här: Rör margarin, socker och sirap. Tillsätt övrigt och arbeta till en deg. Låt stå till nästa dag. Kavla ut degen och tag ut kakorna med mått. Grädda i 225 grader 3-5 minuter.


» VANILJFUDGE

I veckan så provade jag att göra en variant på mjölchokladfudgen, så istället för mjölkchoklad så använde jag vit choklad och lite vaniljsocker. Resultatet blev en god vaniljfudge.


Ingredienser:
50 gram  marshmallows
1 dl  grädde  
2 dl  strösocker  
50 gram  smör  
1½ tsk vaniljsocker
150 gram vit choklad

Gör så här:
1. Innan du börjar att koka ihop smeten, klipp sockerbitarna i små bitar och hacka chokladen så det är klart i två skålar.
2. Blanda allt utom chokladen i en kastrull. Efter att marshmallowsen smält helt, koka ytterligare 2 minuter.
3. Rör ner chokladen och rör om tills den har smält.
4. Häll ut smeten på en plåt ca. 20x30 cm med bakplåtspapper på. Skär i bitar när det har stelnat och förvara i kylen.


» HELGENS PLANER

Gud så skönt med helg! Dessutom så känns det underbart att veta att man bara behöver jobba en och en halv vecka till, sen är det semester i lika många veckor! Skönt! Helgen blir nog ganska lugn. Ikväll så kanske man skulle ta och kolla in Idolfinalen. Jag tittade på Idol i början av säsongen, men sen försvann intresset av någon anledning. Kan eventuellt ha varit för att jag alltid lyckades somna innan det var slut varje gång så jag aldrig han se vilka som gick vidare *hehe*

Imorn så ska nog jag och Joel baka lite papperkakor (om jag orkar sätta en deg ikväll) Sen blir det kanske en sväng till stan och julmarknaden i Haga. På söndag har jag stora planer på att försöka få julklapparna inslagna. Vi får väl se hur det går med det *hehe*

Hoppas ni får en fin fin vit tredje andvent!


» MIN JULGRAN!

I förrgår så klädde jag granen. Lite tidigt kan man kanske tycka. När jag bodde hemma så klädde vi alltid granen dagen före julafton eller möjligtvis dan före dan före dopparedan. Knäppt egentligen. Det är ju under advent som man vill få till den där julkänslan! Jag är hellre med gran gran två veckor innan jul än efter, då vill jag bara ha bort allt pynt och vänta på våren, som tyvärr oftast dröjer alltför länge på sig. Här med tänker jag alltså skapa min egen "klä granen den andra advent" tradition. :o)

Jag är mycket nöjd med min gran! Mycket av pyntet har jag gjort själv i år. Annat har jag köpt när jag varit ute och rest (tycker det är lite roligt med minnen i granen, pynt som betyder något helt enkelt). Tyvärr så råkade jag få fatt på en sne gran så jag hade ett litet helsike att få den att stå rakt. Jag höll säkert på att såga och borra i 45 minuter innan jag gav upp (ja, julgransfoten har en liten pigg i sig så man måste göra ett hål i foten på granen). Hur som helst så känner jag mig lite öm i skuldrorna av träningsvärk idag. Jojomen, här är man vältränad! *asg*


Just det ja! Så här blev mina gardiner som jag beställde från Jotex för ett tag sen.




» HELGEN I STHLM

Helgen i  Sthlm var hur bra och mysig som helst! I fredags när jag kom så hade Åsa lagat mat och korkat upp vinet och vi satt och tjötande i några timmar.

På lördagen så gjorde vi stan, gammla stan, shoppade lite julklappar och fikade med Elias och Mia. På kvällen bakade vi julgodis.

I söndags var vi på Skansen. Aldrig hade jag kunnat tro att det skulle vara så stämningsfullt som det var. Det kändes som man befann sig i en liten by i Småland på 1800-talet som var klädd i vinterskrud. Fantastiskt vackert! Dessutom så hade alla som jobbade på Skansen klätt sig i sekelskifteskläder vilket förhöjde känslan ytterligare. Det var dans runt julgranen, högstämd julmusik av en samlig utklädda människor, lussebullar, hantverk, pynd och mycket mer! När dagen närmade sig eftermiddag tog jag tåget hem och det vet ni ju redan hur det gick (om ni läste nedan).

Här kommer lite vintriga bilder från helgen som gick :o)





» SKUMTOMTEKOLA

Här kommer ett recept på kola som smakar skumtomtar, sött annorlunda och gott!




Ingredienser:
10 st skumtomtar
2 dl strösocker
1 dl grädde
50 gram smör
150 g vit choklad
några droppar röd karamellfärg

Gör så här: Klipp skumtomtarna i bitar. Blanda ner allt utom den vita chokladen i en kastrull. Låt koka i 8 minuter. Hacka chokladen och vänd ner den i smeten och rör till du får en jämn blank smet. Tillsätt karamellfärg. Häll upp i en bakplåtspapperklädd form och låt svalna, gärna över natten i kylskåpet. Skär sedan upp fudgen i bitar och rulla in dem i smörpapper. Förvara svalt.


» 24 TIMMAR AV OTUR

Ibland går det inte som man vill. Det senaset dygnet har det inte gått alls som jag vill. Det började i söndags när jag skulle åka hem från Sthlm med tåg. I Herrljunga spårade tåget ur. Efter att vi väntat i ca 1½ timme så fick vi gå av tåget och släpa våra väskor nån kilometer till stationen i Herrljunga. Där ifrån blev det buss till Göteborg. Jag skulle ha varit hemma klockan halv nio, men kom istället hem halv ett på natten.


Igår när jag skulle köra ut bilen från parkeringen på jobbet så låter den som ett tröskverk som håller på att braka samman så jag var tvungen att ringa på bärgning som körde mig till en verkstad. Tydligen så var det ena fjädern fram som hade gått av. Där var jag cirka femt tusen fattigare. Perfekt så här vid jul och allt. Om jag räknar på vad jag har lagt på bilen sen jag köpte den i oktober förra året inkl en kommade service så är det drygt 10 000 kr. Trots detta så har det ändå varit värt det och väldigt skönt att ha bil! Dock så tänkte jag byta till våren, förmoldigen så blir det då en Seat Ibiza av nyare modell som jag hoppas ska strula mindre.


Visst är det surt punga ut med femtusen, men på något sätt så känns det ändå inte så farligt. Det är ju bara pengar!



» PEPPRAKAKSHJÄRTAN I LERA TILL GRANEN



Förra veckan så knåpade jag ihop lite pepparkakshjärtan att hänga i granen. De är gjorda av vit lera som jag köpt på Panduro, akrylfärg och röda band. Lätt och pyssligt!


» LITE MER SHOPPING



Två tröjor från H&M. Den med grafiskt mönster gillar jag skarpt. Den svarta inveg jag idag och den var varm och skön! Och det kan ju behövas nu, minst sagt!

I morgon tar jag tåget upp till Sthlm för att hälsa på Åsa och Elias. Det kommer bli en helg fylld av fika, shopping, julmarknader och julbak. Ska bli så mysigt! Nu håller jag bara tummarna för att tåget kommer fram i tid! Men jag måste erkänna att jag är aningen skepptiskt. Det är nog bäst att bunkra upp med nödproviant och varma kläder OM man skulle bli fast ute i "ingenstans". Ta i trä! :o)


» JULSTÄMNING PÅ FAT HOS JOEL



Jag gillar att samla ihop fina saker på en bricka. Det ger ett mer stilrent och samlat intryck än om pyntet istället skulle stå direkt på bordet. Just nu går dekorationerna i julens tecken i motsats till turkost som temat var tidigare.


» FLEECEHJÄRTAN TILL GRANEN



I helgen sydde jag några hjärtan av fleece och spets att hänga i granen :o)