» FLER UGGLEKUDDAR



Ikväll så har jag sytt två kuddar (ca 35 sm höga) och packat. Jag åker ju på konferens till Kroatien i fyra dagar från lördag och framåt. Ska bli skoj! Grymt svårt att packa dock. Dels så känns det som att det kan bli allt mellan 15 och 25 grader och dels så vet jag nte riktigt vad vi kommer att göra. Än så länge ser det iaf ut som att jag får plats med allt i min lilla resväska. =)

Just det ja! Xdin (som i företaget jag jobbar på) bjuder en gång om året in till seminarium med middag och fest på kvällen. Då koras bla årest anställd, årets rookie och årets händelse. Någon har nominerat mig som årets rookie. Lite roligt!

Imorn kommer mina föräldrar med mitt hörnskåp som jag köpte på loppisen i Falköping. Ska bli kul att se hur det blev färdigmålat!

Sov gott!


» TRADERA FYND



Förra veckan var jag och hämtade den här ljuslyktan från Design House Sthlm. Jag har varit sugen på en sån länge (och önskade mig faktiskt en i julklapp förra året..) men känt att sexhundra spänn är lite för mycket. Så när jag hittade den för halva priset på blocket så kunde jag inte motstå. Fin va den oxå, inte ens upppackad ur förpackningen. Tydligen så var den en bröllopspresent som blivit liggandes. Bra för mig!

Ikväll har jag och Joel varit och hämtat fyra stycken "60 garderober" i Linne. Gratis! Vi ska ha dem i sovrummet innanför skjutdörrarna som ska komma upp. Tror det kan bli kanon! =)


» RÖDLUVAN




Nu är hösten här! Även om det börjar bli kyrligare så tycker jag att det är helt underbart. Luften känns frisk och klar och träden har så fina färger. En annan höst när jag känner att jag har mer tid över så ska jag införskaffa en fin systemkamera och börja ta en massa bilder!

Kappan här ovan beställde jag från Ellos för ett tag sen. Jag älskar den stora luvan som man kan gömma sig under när det rengar, snöar och blåser! Jag har velat ha en röd kappa länge, men inte riktigt hittat någon jag gillat, men den här känns perfekt!

Ikväll så har jag varit hos Jossan en sväng. Vi gick en promenad i Skatås, åt kantarellsoppa, scones och drack te. Hur mysigt som helst!

Imorn ska jag ta bilder för nån reklamsnutt för Xdins räkning. Lite kul som omväxlig. Sov gott!


» TJEJHELG I STHLM

Helgen har varit heeelt fantastisk! Jag bävade lite för att sitta i en bil 7 timmar upp till Sthlm, men med fem goa töser och massor att uppdatera oss om så kändes det som att det gick på ett litet kick. I lördags var vi uppe med tuppen (cirka tre timmar tidigare än om jag hade fått bestämma *hehe*), men så här i efterhand så kanske det inte var så tokigt trots allt för vi hann  med massor! Vi strosade omkring i city i två timmar. Jag köpte två par skor och en kavaj. Sen lunchade vi och på det tog vi en fika.

Sen va det dax att bege sig hem till Åsa för att svida om inför kvällen. Vi tog oss till Söder (Hornstull) och till taqpasrestauarngen Ramblas, helt fantastiskt god mat! Och billigt! För ynka 200 kr blev jag  proppmätt och lite lullig *hehe* Kvällen avslutades med en "Oreo & Cream" drink på V4. Igår tog vi en välbehövlig långpromenad runt vå sjöar där Åsa bor och sen satte vi oss i bilen hem.

Drinken på V4 kan var en av de godaste jag dryckit. Vi provade även ett "nytt*" rött vin på Ramblas som hette Umbala som jag blev lite kär i. :o)

Strax innan åtta landade jag i Joels soffa nöjd och trött! Tack tjejer för en riktigt superhelg!



» MUSAKKA

Så där ja, då har man lagat mat till typ.. 3 veckor med lunchlådor *hehe* Det blev en rejäl sats med musakka och en med thai wok med kyckling och ris. Här kommer receptet på Musakka.

Ingredienser:
500 gram  nötfärs 
2 aubergine
1 gul lök 
1 vitlöksklyfta
olivolja 
salt och svartpeppar 
3 dl  krossade tomater 
1 msk soja
2 st  lagerblad 
oregano 
1,5 dl  grädde 

Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader.Skär zucchinin i skivor på längden. Salta på båda sidor och låt vattna ur i 30 minuter. Skölj och torka av. Hacka lök och vitlök. Stek nötfärs, lök, vitlök i olja och salta och peppra. Tillsätt tomater, soja, lagerblad, oregano och grädde. Låt kokaen stund. Varva sås och zucchini i en smord form. Gratinera i ca 30 minuter. Servera med en sallad.


» BANAN & NUTELLA DESSERT



Här kommer ett recept på världens kanske enklaste dessert! Tyvärr så hann jag aldrig ta någon bild innan jag serverade, men med hjälp av mitt fantastiska kollage så tror jag nog att ni ska förstå ändå! ;o)

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg några smördegsplattor på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred på ett generöst lager med nutella. Skiva några banener och lägg på. Ringla över hongung och strö över mandelflarn. In i mitten av ugnen i cirka fem minuter. Serveras med vaniljglass. Klart! Tänk på att inte ha inne dem för länge i ugnen, det råkade jag ha senaste gången jag gjorde dem (jag blev distraherad.. oki! :o) och då blev de lite torra. De ska vara lite gyllenbruna när du tar ut dem men inte degiga.


» FLER UGGLEKUDDAR



I veckan har jag sytt lite fler ugglor. Skoj! Beatrice ska få en rosa ikväll!


» LOPPISFYNDEN!



Allt det här köpte jag för ynka 115 kr när jag var på loppis i Falköping i helgen! Kaffeservis i 10 delar, juicepress i glas, två ljuslyktor för värmeljus, söt plåtburk, vinkaraff och en glasskål med lock. Sicka fynd va?! :o)


» DIARY

Skit oxå!!! Det verkar inte som att jag fick det där uppdraget som jag ville ha och var på intervju för. Slutgiltigt besked kommer på fredag så det är inte heeelt kört än, men jag väljer nog att se det så trots allt. Chanserna känns inte jättestora att jag får det precis. Nåja.. Life goes on! Idag har det varit himla gött väder här i Gbg! Det firade jag med två varv runt Sijsön efter jobbet. Det ryktas även att man pappa stukit de två sista lagren på mitt hörnskåp. Min pappa är snäll han =)

På fredag åker jag och fem andra töser upp till Sthlm för att hälsa på allas vår Åsa. Ska bli superskoj med en riktigt tjejhelg med massor av shopping, got mat, fika, promenader och drinkar! Can't wait!


» TIGERKAKA


Slänger in ett recept på tigerkaka för att ni inte ska glömma av hur gott det är ;o) De här gjorde jag till min brorsdotters 1-års dag.


» DIARY

Den här underbara lilla hunden har jag gosat med i helgen! Visst är han söt?! Det var jättemysigt hos Emily igår. Vi gjorde smördagsinbakad fläskfilé med creme bonjour "vitlök & örter", hemmagjord potatisgratäng, sallad och det det ett rött shiraz vin. Underbart gott! Jag kan inte fatta att jag alltid har köpt potatisgratäng. Det var ju hur enkelt som helst att göra själv! Från och med nu så blir det definitivt ingen mer "köpe gratäng"!

Jag upptäckte även att det växte vindruvor på deras innergård. Hur coolt är inte det?!

Idag har jag, Emily och Gizmo gått en skön promenad på berget. Innan det så jag grundmålat mitt "nya" hörnskåp och nu sitter jag och bläddrar i mammas inredningsmagazin och får massor av inspiration! Later! :o)


» TACOPAJ

Paj är så himla lätt att göra och går att variera och exprimentera med i oändlighet! Bra recept på pajdeg finner man lite överallt på nätet. Jag gillar en pajdeg som delvis innehåller grahammsmjöl. Det är nyttigare och ger mer tuggmotstånd än en deg gjord på enbart vetemjöl. Äggstanningen gör jag nästan alltid på samma sätt. 2 ägg, 2½ dl mjölk och 1 dl cremefraiche vispas. Till fyllning så kan man nästan använda vad som helst. Den här gången stekte jag köttfärs och gulök, tillsatte tacokrydda, små svarta bönor och en burk hackad ananas. Sen är det bara att förgrädda pajskalet, lägga i fyllningen, hälla över äggstanningen, strö över ost och grädda i 225 grader i ca 25 minuter. Smaskens! Inte mycket som slår tacopaj, utom kanske  sötstark kycklingpaj då.. :o)

Som sagt så kan man blanda i lite vad som helst, kyckling, skinka, räkor, broccoli, paprika, sqaush, you name it! Det är bara att testa sig fram till den ultimata smakkombinationen! :o)


» LOPPISFYND I FALKÖPING

Hej där! Nu är jag hemma i Falköping. Gud så skönt det är att komma hem ibland! Sova i sitt gamla flickrum och bli ompysslad av mamma och pappa.

Jag och mamma har precis varit på Frälsningsarmens Second hand. Herre jösses vad mycket grejer! Tro det eller ej så gjorde jag en hel del fynd. Jag köpte ett hörnskåp, en söt kaffeservis med rosa rosor på, en vinkaraff i glas, två små ljuslyktor, en plåtburk och en citruspress. Allt detta för ynka 215 kr! Hade man gått till Myrornas i Göteborg och köpt samma saker så hade man lätt fått betala de dubbla. Heja Falköping.. ibland! ;o) Visar mian fynd senare..

Ikväll så ska jag träffa Emily. Emily har lovat mig god mat, vin och "PA:s-godis" (näst bästa lösgodiset efter 4-GOTT)! Det kommer bli kempe grejt det är jag helt säker på!


» LIGGANDE BLOMVAS I GLAS


Titta sicken liten fin vas jag fick av Joels mamma och pappa när de var här! En vas för en blomma, formad som en blomma som man kan lägga på bordet. Smart grej va?! :o)


» DIARY & CLOTHING

Vinröd tröja från "Toppen", svarta jeansleggings från Cubus, brosch från H&M, halsband från Eva Attling och väska från Kina (ruskigt lik Mulberry.. skumt som tusan ;o)

Jag har precis sprungit runt i hela lägenheten och tagit kort. Jag tänkte lägga upp lite bilder på den fenomenala sajten "Styleroom". Innan det så var jag och köpte tyg. Mamma kom på den braiga idén att sy en uggelkudde till min brorsdotter, Beatrice. Och det är ju toppen, då har jag nån att sy en kudde och jag slipper ha de drällandes här hemma =)

Nu ska jag seva i mig lite stekta ägg med ost på sen så ska jag sätta igång och sy. Hej svejs!

» HÖRNSKÅP


Det var ju ett tag sen jag var färdig med inredningen i min egen lägenhet. Vilket faktiskt är lite tråkigt.

Kort och gott så har jag nu tagit mig an min kära pojkväns hus som ett litet hobbyprojekt.

Just nu är så är jag väldigt sugen på att köpa hörnskåpet här bredvid och måla det tokvitt! Tror det hade blivit jättefint! Jag är som sagt inget vidare på att hitta loppisfynd, men jag tycker det är riktigt snyggt med både gamla och nya grejer i ett hem. Ger en skön harmoni på nåt sätt.. =)

På tal om något helt annat GÖTA PETTER VILKEN ÅSKSKUR DET KOM NYSS! Haglen var stora som puttekolor och det blixtrade precis över en. Tur att jag inte var själv i lägenheten då för det hade nog varit liiiite småläskigt.

Nu kommer snart Joel och plckar upp mig. Då blir det middag istan =)


Ha det gött!











» JULPYSSEL & SVAMMEL


Just nu har de reajulpysselPanduro. Köpte de söta tomtrna som jag tänkte pyssla ihop när det närmar sig jul för att få den rätta känslan :o)

Usch vilket tråkigt väder det har varit idag! Typiskt göteborgsväder, dvs regn på snedden. Nu känns det verkligen som att hösten är här. Fast lite mysigt är det oxå.

Imorn firar jag och Joel 1 år. Samtidigt som att tiden gåt otroligt snabbt så känns det så självklart och som att vi känt varandra jättelänge! Hur som helst så tänkte vi fira det med att käka på stället där vi hade vår första dejt, på SoHo i city. Om man ska vara petnoga så borde vi egentligen ses vid Kopparmärran för det var där vi möttes, men om det ska vara sånt här väder imorn så tror jag bestämt att vi skipar det.

På fredag så ska jag på min andra intervju för ett uppdrag på Vovlo. Jag håller tummarna för att det går vägen för uppdraget verkar riktigt intressant. Dcok så är jag lite extra nervös för man ska göra ett numeriskt test. Vilket innebär att man ska kika på olika grafer och liknade och räkna med procent. Procent har aldrig varit min grej, det och sannolikhetslära har alltid känts lite smått klurigt tycker jag. Varför kunde det inte vara något ekvationstest eller nåt istället? Varför just procenträkning? Nåja, man kan ju inte göra mer än sitt bästa eller hur..

Nu ska jag hoppa i bingen!

Natti natti!




» UGGLEKUDDAR

Jag vet inte om ni läser inredningsbloggar, men om ni gör det så kanske ni har lagt märke till att ugglor är väldigt populärt just nu. Kort och gott så var jag och införskaffade lite tyg och sydde mina egna ugglekuddar. Lätt som en plätt var det och jag är faktiskt riktigt nöjd med resultatet! Nu har jag fått mersmak och funderar på att sy några i andra färger, men man kanske inte ska överdriva antalet gosekuddar i hemmet heller *hehe* 

» NAGELLACK NAGELLACK NAGELLACK

Den senaste månaderna så har jag varit i en riktigt nagle-fixar-fas och testat en massa olika lack, stickers och stenar. Stenarna ovan är köpta på Panduro och är egentligen till för att fästa på kläder men fungerar lika bra att sätta på naglarna. Mitt favoritnagellack för tillfället är det rosa/röd/oranga på bilden. Den kommer från H&M, finns i en liten flaska för 10 kr och heter "summer coral".


» DIARY

Herregud vad dagarna går fort! Jag hinner inte blogga! I veckan har det varit fullt upp. Jag har gått en promenad med Emelie i Botaniska och fikat i Gullhedstornet, fantastisk utsikt! Måste besökas! Sen har jag käkat middag med Jossan och snackat gött =) Igår så var Joels kompisar Andreas och Sandra här på middag. Vi gjorde oxfilé med rostade rotfrukter, kantarellsås och svartvinbärsgele. Till efterrätt så gjorde jag en grej på smördeg som jag får blogga mer om sen för den var verkligen smaskig! Tyvärr så hann jag inte ta någn bild, men jag får väl försöka sno nån liknande på nätet så ni förstår vad jag menar *hehe* Sen i fredags morse så har jag gått på kurs. Jag kommer att gå på kurs (projektledare) även i helgen så det kommer nog inte bli tid till så mycket annat. Lite tråkigt, men det känns ändå helt oki för kursen var verkligen super och det kändes som att man lärde sig massor! Nu måste jag rusa! Ciao!