» JOELS ROCKFEST!

I fredags fyllde min älskling 30 år! I lördags var det stor fest med rocktema! Sjukt lyckat om jag får säga det själv och alla kom vekligen i grymma outfits!


Jag och Joel


Födelsedagsbarnet


Sabina och Åsa


Mina tjejer.. och Erol :o)


Emelie och Emily


Dennis i grym outfit!




Sen kom rökdykarna.. hur hårdrock är inte det lixom *hehe*


Anna och Joel


Markus


Stenhårda! *hehe*


Sen var det luftgitarrstävling. Folk gick verkligen in för det och det såg sjukt kul ut!


Joel körde ett solo




Jag med Joels kompis Tony


Fika för släkt, gravida och barn innan kvällen..


Sandra och Andreas






Fika!


» LADDAR INFÖR FESTEN



Då var naglarna målade svarta inför lördagens hårdrocksfest! Dock så kunde jag inte stilla bling-bling-monstret inom mig så jag drog över att lager med silverglitter *hihi*

Besiktningen gick bra, inte en enda anmärkning! Jihooo, nu kan jag slappna av igen!

Later! :o)


» TÅRTBAK OCH BILBESIKTNING


Ibland blir jag så trött på mig själv! Jag skulle ju besiktiga bilen idag kl 16:00 på Bilprovningen i Mölndal. Trodde jag ja! När jag kom dit 15:38 och skulle checka in så stod det istället 15:40 i Sisjön, dvs två minuter senare! Hur klantig får man va? Åka till fel bilbesiktning på fel tid. Jösses. När jag väl kom till Sisjön så var klockan 15:55 och det var redan för sent :o( Ja satte på charmen så jag fick iaf en tid imorn tio över fyra. Den ska jag inte missa!

Dock så kan jag inte hjälpa att tro att det på något vis ändå var meningen att jag skulle missa tiden.. och att OM jag hade åkt rätt och varit där i tid så hade det inte gått vägen. Snacka om positiv logik *hehe*

Idag har jag förberett tårtorna till Joels fest på lördag. Nu är det bara själva sammansättningen kvar och om inte den går vägen så vet jag en som inte kommer att vara glad *asg*

Det har varit väldigt dåligt med "dagens" på sista tiden, men idag fick jag iaf till en suddig en innan jag gick till jobbet. Fyndade en skir skjorta i garderoben som jag glömt av at jag hade :o)

Nu ska jag förkovra mig i Uppdrag Gransking om IKEA.








» KYCKLING OCH CURRY PAJ

Igår på jobbet så pratade vi paj och jag kom på att det var himla länge sen jag åt det så när jag kom hem så slängde jag ihop en. Här kommer receptet:

Deg:
75 gram margarin
1½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
½ tsk salt
4 msk vatten
 
2 kycklingfileér
1 stor röd paprika
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
2 ägg
2 dl mjölk
ost
curry, chili, salt och peppar
olja att steka i
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Finfördela mjölet och saltet i margarinet. Tillsätt lagom mycket vatten och knåda ihop till den deg. Kavla ut degen och täck pajpormen det. Picka några hål i pajskalet och klä kanterna med aluminiumfolie. Grädda pajskalet i 15 minuter. Hacka kycklingen. Hetta upp en stekpanna och fräs någar teskedar curry i nån minut innan du lägger i kyckling. Tag ut pajskalet och lägg i den färdigstekta kycklingen. Hacka paprika och lök och stek det i olja tills det blir mjukt och lägg sedan över det i pajformen. Blanda creme fraiche, mjölk, ägg pressade vitlöksklyftor, curry, chili, salt och peppar i en skål och slå detta över pajen. Strö över ost. Grädda pajen i ca 20 minuter tills fyllningen stannat och pajen fått en fin färg.


» SKÅLAR FRÅN HÖGANÄS



Ibland är Överskottsbolaget inte så dumt!

När jag var där för några dar sen så hittade jag de här frukostskålarna från Höganäs. Jag fick fyra sånna här av mina gudföräldrar för några år sen, men sen har jag lyckats ha sönder en och eftersom de utgått ur Höganäs ordinarie sortiment så var jag så glad när jag hittade dem på ÖB så jag investerade i tre stycken till!

Och DÄR kan jag precis ha skrivit världens längsta mening.













» NY KLÄNNING


Då var det fredag igen då. Jösss vad veckorna går!

Tänkte egentligen bara visa den här klänningen som jag köpte på Gina i veckan. Den funkar ypperligt till leggings och kavaj till jobbet och till sommaren så ska jag med glädje bära den med bara ben. Längtar!

Jag gillar den här modellen på klänningar. Markerad midja och med lite volym nedtill. :o)

Nu har jag faktiskt fuskat lite så det här inlägget skrev jag igår kväll så nu är jag förmodligen hos Joel och myser!

Hoppas ni får en skön helg!



















» TÅRTDEKORATIONSKIT FRÅN DREAMCAKES



Idag fick jag hem mina tårtdekorations- grejer som jag beställde för några dagar sen från Dreamcakes. Självklart så var jag tvungen att testa vad de gick för. Den där metallsaken kallas tydligen för balling tool och var grymt bra för att tunna ut rosbladen med. Dock så ska jag nog göra det ännu tunnare nästa gång.

Jag använde mig av den sugarpaste som jag gjort själv. Funkade hur bra som helst. Nu ska jag bara investera i lite fler färger än rosa och grönt. Tydligen så ska man använda så kallade pastafärger. Det där med tårtdekorerande är en hel jäkla vetenskap ska ni veta när var väl gräver lite i det!

Nu ska jag äntligen sätta mig ner i soffan och slappa.. Har förberett lite godsaker inför Joels fest idag oxå. :o)





» FÖDELSEDAGS TÅRTA

Den här tårtan gjorde jag till Emma när hon fyllde år. Varning för ett långt recept! :o)


Tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Marshmallowsfondat (alltså det vita täcket på tårtan):
200 g marshmallows
2 msk vatten
ca 400-500 g florsocker
2 msk cocosfett

Fyllning 1:
ca 500 g konserverade päron
3 dl grädde
3 msk strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
2 ½ tsk gelatinpulver/5 blad gelatin
päronessens (eller koncentrerad päronsaft)
grön karamellfärg

Fyllning 2:
150 g after eight
3 dl grädde

Dekorationer i marsipan och marshmallowsfondat


Tårtbotten:
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp eller liknande. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver noga. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Rör tills den är slät, men inte mer än nödvändigt. Häll smeten i formen. Sätt in kakan i 200 grader varm ugn, sänk genast temperaturen till 175 grader och baka av i cirka 30 minuter. Känn i mitten med en sticka om kakan är fast.

Marshmallowsfondat:
Smörj 2 bunkar mer cocosfettet (en ska vara mikrotålig). Sikta ner florsocker i den ena å gör en grop i mitten.
Lägg marshmallows o vattnet i den mikrotåliga bunken. Mikra på full effekt 30 sek, rör om ordentligt med en trä/plastsked, mikra igen o gör om proceduren tills alla marshmallows har löst sig till en smet. Häll smeten i florsockret och knåda ihop till en väldigt kladdig deg med en inoljad sked/slev. Olja in en plastpåse och häll i degen. Om det inte är någon luft kvar i påsen så håller sig MMF:en i 3 veckor. Det gör inget att degern är klibbig, den kommer att sätta sig o om du har i för mycke florsocker blir den inte lika flexibel o svårare å arbeta med. Låt den vila minst en timme innan du använder den. När du kavlar ut degen, jobba den först smidig som en bulldeg. Olja in både händer och bakbord med en neutral olja. Är degen för hård kan du tillsätta mer olja, är den för lös tillsätter du mer florsocker. Men använda olja vid utkavling.

Fyllning 1:
Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Mixa päronen till ett slätt mos. Smält gelatinet med ett par-tre matskedar av päronmoset. Tillsätt några droppar (jag hade kanske 9-10 droppar) essens i det kalla päronmoset och häll sedan i den del med gelatin. Häll moset i grädden tillsammans med så mycket färg du vill ha och rör ihop moussen.

Fyllning 2:
Smält chokladen tillsammans med grädden tills det inte är några bitar kvar. Grädden får absolut INTE koka. Låt svala helt i kylen och vispa sedan upp den till en mousse med hjälp av en elvisp. Viktigt att den då är helt kall.

Så där ja, nu är det bara att sätta ihop tårtan efter alla konstens regler. Godast blir det om man gör det dagen innan tårtan ska ätas, då blir den saftig. Marshmallowsfondaten och dekorationerna lägger man med fördel på samma dag. Lycka till!


» EMMAS 30-ÅRS FEST MED PENSIONÄRS TEMA

Igår så var vi på Emmas 30-års fest! Temat var "pensionär" och alla hade verkligen gått in för det! Det vimlade att många oerhört fulsygga outfits! Emma var en fantastisk värdinna som verkligen gick in rollen som tant. Kvällen bjöd på många roliga lekar, skratt och god mat. Kvällen avslutades på Max innan vi rullade hem till Göteborg igen. Roligast kommentaren på kvällen var när Sabina hälsade artigt på Joel och presenterade sig för att hon inte kände igen honom *haha* Läskigaste var att Joel påminde om min pappa *hehe* Fast min far är mycket smärtare än vad Joel var kvällen till ära. Det var skönt att vakna upp imorse med min kille igen! *hehe* Här kommer lite bilder.




» EN PENSEL FÖR 124 KR


Idag svängde jag in på Panduro efter jobbet för att köpa en pensel. Kom ut med lite mer *hehe* De hade rea på julsaker så jag köpte lite papper att göra julkort av nästa år, några stämplar, en "god jul" skylt i metall att hänga på något lämpligt. Sist men inte minst så hittade jag söta burkar. 3 st för ynka 30 kr, sicket kap. Perfekta att förvara mina pysselgrejer, bakformar i eller annat smått som man behöver hålla ordning på!


» NY SPRAYAD SPEGEL



Så här blev spegeln efter att jag hade sprayat den. Själv så tycker jag det blev en klar förbättring jämfört med tidigare! Sprayfärgen var verkligen otroligt lätt att jobba med. Visst dammade det lite, men det var inget som inte helt lätt gick att torka bort sen. Det är nog inte helt omöjligt att jag sprayar fler saker vita :o)

Ramarna har jag målat om sen tidigare med vanlig akrylfärg.


» NYA GARDINER


Igår satte jag upp gardinerna som jag köpt från Jotex.se. Är mycket nöjd! Dock så ser bilden väldigt hård och tråkig ut för jag var tvungen att använda blixt. Det är ju inte precis ljust när man kommer hem från jobbet om man säger så. Men snart så!


» DIARY

Joel: Det är så bra att simma för hur hårt man än kör så får man ingen träningsvärk".

Ja tjena! Antingen så har jag en pojkvän som bara fjantar runt i bassängen eller så gjorde jag något fel. För jag har minnsan träningsvärk i så gott som hela kroppen! Men gött var det att simma lite iaf. Dock så känner jag att jag nog inte ska göra det fööör ofta för det känns som att det kan bli ganska tjatigt att simma fram och tillbaka.


Igår spraymålade jag min stora guldspegel vit. Är helt frälst i sprayfärg. HUr bar som helst ju! Jämt och fint resultat!

Idag har jag jobbat rätt sent, sen har jag röjt undan allt julpynt. Tagit ner julgardinerna och hängt upp de nya. Det blev fint! Dock är de lite långa, men det får vara så så länge. Är ju symaskinslös just för tillfället så jag har iaf en hyffsad ursäkt för att inte lägga upp dem.


» FJÄRILLAR



När jag beställde gardiner från Jotex så köpte jag samtidigt de här fina fjärillarna i metall. Jag tyckte de passade perfekt som "draganordning" för ventilationen hos Joel! Förut så satt där ett inte så fint svart snöre. Jag köpte ytterligare tre stycken som jag funderar på att hänga i något fönster.


» BULLBAK

Har precis bakat ett gäng bullar.. Jag tror de kommer att gå åt om några veckor ;o) Det är sjukt gott med färska bullar och mjölk till! Synd att de inte är riktigt lika goda sen. Jag minns vad glad man blev när man var liten och man kom hem och mamma hade bakat bullar. Det var grejer det! En sån mamma ska jag oxå bli en dag.

Annars så händer det inte så mycket här. För bedrövligt tråkigt väder och det gör en ju inte direkt mer sugen på att ge sig ut och traska, eller utföra några andra utomhus aktiviteter heller för den delen.

Igår var jag och Joel runt lite i stan för att leta maskeradkläder. Jag tror vi kommer att bli mycket heta *ironi* på båda festerna! *hehe* Nästa helg är det fest med pensionärstema och då tänkte jag komma som en rynkfri tant i en läcker blå klänning :o) Och sen har vi ju Joels fest som har rocktema och där är jag liiite mer kluven till vad jag ska ha på mig, jag har två outfits som jag tror kan funka fint.

Imorn så tänkte jag städa ut julen ur min lägenhet och eventuellt åka och simma en sväng. Ska bli kul att sätta upp de nya gardinerna jag beställde för ett tag sen :o)

Nu sitter jag och väntar på att Joel föräldrar ska vakna så jag kan komma åt stektermometern som steken i ugnen verkligen skulle behöva nu *hehe*


» DIARY



Idag snöar det, men så här fin var himlen för några dagar sen!


Då var det helg igen då, skönt med en mjukstart! Har inte jättemycket planer för de kommande fyra dagarna. Ska iaf ge mig in till stan en sväng och se om jag hittar lite maskeradmaterial. Två 30 kalas närmar sig med stormsteg! Ett har pensionärstema och ett har hårdrock. Båda ska bli jätteroliga!


Nu ska jag åka till Joel och fira in ledigheten. Ha det gott!


» PASSIONSFRUKTSTÅRTA

Den här passionsfruktstårtan gjorde jag till nyår. Jag tyckte att den blev aningen lös så jag la till ett blad gelantin i receptet. Annars var den himla god!



Ingredienser:

300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao

5 st  gelatinblad 
2 st  ägg 
2 dl  lätt crème fraiche 
400 g  lätt färskost,, t ex Philadelphia 
1,5 dl  strösocker 
1 tsk  vaniljsocker 
2 msk cointreau (alt saft och skal från 2 lime)

Garnering:
1 st  gelatinblad 
2 msk  strösocker 
4 msk  vatten 
3 st  passsionsfrukter 
några droppar gul karamellfärg

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela äggen. Blanda äggulor, creme fraiche, ost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet.
3. Värm cointreau i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Ställ i kylen minst 1 timme.
4. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda ner passionfruktsinkråmet i kastrullen och låt svalna. Droppa i några droppar karamellfärg. Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.
5. Lossa kakan från formen och servera som dessert.


» BILDER FRÅN NYÅR

Här kommer lite bilder från Nyår! Emelie och Pontus var världpar och hade stod för varmrätten som bestod av en perfekt rosa rostbiff, potatissallad, rödvinssås och sallad. Förrätten hade Emily och Dennis fixat (mja, kanske mest Emily då.. ;o) och var någonform av smarriga räksnittar (som jag måste få receptet på, Emily). Jag och Joel hade gjort en passionsfruktstårta till dessert. Recept kommer. Eller ja, egentligen så var det väl mest jag som hade gjort den om man ska vara ärlig. Joel undrade däremot vad efterrätt var. Var på jag fick förklara att det är samma sak som dessert. Han är fantastiskt kulinarisk min grabb *asg*



Efter middagen hade Emelie förberett ett Quiz där man fick höra inledingsmusiken till 18 filmer eller serier och sen skulle man skriva ner vilka de var. Jag fick 6 rätt. Joels fick 17 och gick därmed vinnande (med en trisslott) ur segern. Sen blev det lite andra sällskapsspel, en massa babbel, skumpa och fyverkerier så klart.


Det var fin utsikt över stan och Läppstiftet från Emelie och Pontus fönster!

Tack för en toppenkväll!



» DIARY & CLOTHING


God morgon och gott nytt år! Hoppas ni hade en riktigt rolig kväll igår, för det hade jag! :o) Lägger upp lite bilder sen..


Nu ska jag ge mig ut i solen en sväng. Det ryktas att det ska vara runt fem plusgrader så det kommer väl förmodligen att kännas som rena rama sommarvärmen om man jämför med de många minusgrader som vi haft den senaste månaden.


Jag hittade ju som sagt ingen ny nyårsklänning så det fick bli en gammal från Cubus. Lyxade till det med lite sötvattenspärlor, thomas sabo, samt ett silverarmband som jag fick av Joel när jag fylde är. Den svarta fjärillen hittade jag på H&M och den stora ringen är en gammal trokänare som jag köpt i Mexico (och som jag i princip alltid har på mig)


Ikväll så ska jag och Joel fira in det nya året med pizza och ett gäng skräckisar!


Nu väntar solen! :o)