» FRASIG LEMON CURD GÖMMA MED JORDGUBBAR


Joel farmor och faster har precis varit här och fikat lite. Jag gjorde denna lilla dessert eller vad man nu ska kalla det. Här kommer det korta receptet :)

Ingredienser:
Fyrkantíga smördegsplattor (finns i frysdisken)
Lemon curd (köpt eller hemmagjord)
jordgubbar
vaniljglass

Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Pensla smördegsplattorna med lite vatten. Bred lemoncurd på plattorna, dock inte i mitten av dem. Vik in hörden och tryck ner dem i mitten så att de fastar. Grädda i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Skiva jordgubbar och lägg på och servera med en kula vaniljglass. Mums!


» SOL, BAD, LÖPNING & DEXTER :o)


Heeeelt fantastisk dag igår! Efter jobbet (kl 15) så tog jag cykeln den tre minuter korta vägen upp till Långvattnet i Kikås. Det var säkert två år sedan jag cyklade sist, men när det är 28 grader i luften och det fläktar skönt så känns det underbart att knasta fram på en grusväg. Sen låg jag där och solade, läste, slumrade och badade om vart annat till klockan var halv sex. Det var säkert 21 grader i vattnet. Magiskt!

Utsövd, lite lätt solkysst så begav jag mig hem för att svida om till träningskläder. Jag lyckades springa hela rundan (2,5 km) utan att stanna på 16 minuter. Bra för att vara mig. Nästa gång så ska jag öka med 10% och springa i 17½ minut :o).

Efter en lång kal och skön dusch så åkte jag och Joel till Media Markt för att köpa säsong fyra av Dexter. När vi kom hem så brände vi av första avsnittet som slutade sjukt spännande. Tänkt om alla dagar kunde vara som igår hur underbart hade inte livet varit då?!


» MIDSOMMAR I KYRKESUND!

Helgen spenderades i ett hus i Kyrkesund tillsammans med vännerna. Trots en något blåsig Midsomarafton så hade vi det hur mysigt som helst! Här kommer lite bilder!


Det blev samma outfit som jag ade i Expressen.. Pressen blev för stor *hahaha*

Fin utsikt från balkonegn över Kyrkesund.


Sabina och Emily. Jag blev lite kär i Emilys klänning. Den var grym!


Helene och Åsa. Det blev en hel del skratt under helgen. Kanske fler än vanligt då det ibland smög sig in mycket lustig sven-engelska eftersom Helens pojkvän Erol är Holländare och vi kände oss tvugna att förklara små grodorna och annat knas för honom.


Två Emelisar!


Grillat är så himla gott! Vi körde på flankstek även denna gång *hihi*


Jag och min älskling :o)


På Entréplan så fanns det en pool som vi plaskade i.. vissa mer än andra :o)


Boys will be boys..




Frukost i solen är underbart!




På Midsommardagen tog vi båten den korta vägen till Härrön och strosade runt.








Jag blev så himla sugen på att segla när jag såg alla båtar glida förbi!




Lunch ute på balkongen


Tårta med madelbotten, lemon curd och jordgubbar


På lördagkvällen så käkade vi middag på Härröns världshus. Helt ok mat, lite halvdålig service, men ett mysigt ställe :o)




Joel förklarar något väldigt viktigt ;o)


Spel, ost, kex och vin.. :o)


Nu kommer bilderna lite i oordning, men när vi anlände på torsdagen så serverades det champange som var riktigt god!


Emily!


Jag och Åsa


Midsommarlunch. Laxtårtan som jag gjorde var riktigt god! Får nog bli en lika dan nästa år igen! Emelie S hade satt ihop ett sånghäfta med allehanda störtsköna snappsvisor. Dessutom så hade hon gjort nubbe som var fantastiskt god. Måste komma ihåg att be om receptet på denna! Men den inneöll iaf citronskal, hallon och svartpeppar.


Emelie J och Åsa




Helene!


Åsa fick låna min krans :o)



» GLAD MIDSOMMAR!


Detta är ett förinställt inlägg så nu sitter jag förmodligen i bilen på väg till Kyrkesund där Midsomarhelgen ska spenderas med ett gäng vänner! Kommer hur bra som helst oavsett väder, det känner jag på mig! Tänkte iaf passa på att önska alla en riktigt skön Midsommar. Ta hand om varandra och njut av god mat och roliga lekar!

Over and out!


» LITE NYTT I GARDEROBEN


I helgen gjorde jag det jag är bäst på.. Ahja, kanske inte bäst, men iaf jäkligt bra *hehe* Nämligen shoppade. Jag kom hem med att par jeggings från Saint Tropez och en skön tröja från Henri Lloyd.

Jag vet inte om det är mig det är fel på eller om det är alla jeggings som jag provar, men i princip alla sitter bra på benen och är apslappa i midjan. Detta lilla dilemma gör att de åker ner och det bildas ett gällivarihäng när man går. Inte så sexigt. MEN har man lite tur så kan man sprätta upp linningen bak på byxorna, lirka ut resårbandet, klippa av det en bit och sy ihop det hela igen. Aningen jobbigt, men värt besväret :o)

Hade min mamma och pappa sett den här bilden (vilket de förmodligen gör) så hade de sagt "men du kan väl le lite". Men ibland känns det helt enkelt inte helt naturligt att stå och flina för sig själv in i kameran när självutlösaren är på. *hehe* Dessutom så sa min käre far att "jag kunde väl lett lite" på bilden som var i Expressen. Men hallå, det är ju lixom det jag gör! Så jag tar inte deras kommentarer om att le på allvar längre för de märker uppenbarligen ingen skillnad *hehe*














» MIDSOMMARNAGLAR :o)


Nu är även naglarna redo för att fira Midsommar *höhö* Har precis målat fransk manikyr och satt dit några blommor :o) Nagelstickers finns bla på Åhlens för den som undrar ;o)


» TÅRTA MED LAX & PEPPARROT

På Midsommar kör vi knytis och mitt bidrag blir den här tårtan. Jag gjorde samma tårta förra Midsommar och den visade sig vara en riktig hit! För tillfället ser den kanske lite trisst ut, men den ska dekoreras med lax, citronklyftor och dill. Här kommer receptet.





Botten:
75 g smör
200 g kavring

Fyllning:

200 g kallrökt lax
1 st liten rödlök
250 g kesella
3 dl gräddfil
0.5 dl dill, hackad
2 msk färskriven pepparrot
salt
5 st gelatinblad


Garnering:
kallrökt lax i tunna skivor
citron
dill


Gör så här:
1. Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda.


2. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna med handen över bottnen och en bit upp på kanten. Låt formen stå minst 1 timme i kylen.


3. Finhacka lax och lök. Blanda kesella, gräddfil, lax, lök, dill och pepparrot. Smaka av med salt.


4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Lyft upp dem och smält dem på mycket svag värme. Blanda ner 3 msk av laxröran i kastrullen och rör ut med gelatinet. Häll över smeten i laxröran och blanda noga.


5. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck över med plastfolie och låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med laxrosor, citron och dill vid servering.


» DEVIL'S FOOD CUPCAKES

Här kommer ett recept på riktigt mustiga, fuktiga och härligt chokladiga muffins! Jag hittade receptet hos den här tjejen. Och de blev verkligen fantastiskt goda. Jag modifierade receptet en aning och la till hackad choklad och bytte ut citronsaften mot citronsyra. MUMS!



Ingredienser:
4,7 dl vetemjöl
2,4 dl kakao
1½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
160 g osaltat smör, mjukt
3,6 dl farinsocker
1,2 dl socker
3 stora ägg, rumstempererade
3,6 dl mjölk
1 krm citronsyra (finns i kryddhyllan)
2 tsk vaniljsocker
200 gram mörk choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Häll upp mjölken i en skål och tillsätt citronsyran. Låt stå tills den ska blandas i smeten. Den kommer att bli lite tjockare.


Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en bunke.


I en annan bunke, vispa smöret smidigt. Tillsätt farinsocker och strösockret och vispa tills det är fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa smeten slät mellan varje ägg.


Hacka chokladen och blanda den i smör- och äggblandningen. Tillsätt hälften av mjölken och rör smeten slät. Tillsätt mjölmixen och rör smeten slät. Tillsätt sist redan av mjölken och rör smeten slät.


Fyll cupcakesformarna till 3/4. Grädda i cA 25 minuter.


» LÖPNING #2

Då har man varit ute och sprungit/joggat igen då och det gick lite bättre än första gången. Då sprang jag 10 minuter sen var jag helt död och gick och joggade om vart annat de sista 10 minutrarna.

Idag orkade jag springa 14 minuter, sen gick jag 30 sekunder och sen sprang jag de resterande 5 minutrarna och 30 sekunderna. Efter det så gick jag snabbt i 10 minuter. En sträcka på totalt 3.7 km.

Ingen jätteinsats direkt, men så länge förbättrar mig mot föregående gång så är jag nöjd! :o)

Lite mindre slajm i halsen den här gången oxå *hehe*


» JAG ÄR MED I EXPRESSEN :o)




här blev artikeln som jag fotades och intervjuades för förra veckan :o)


» SILVERRING FRÅN TOMAS SABO



Denna fina ring fick jag av min älskling när jag fyllde år. Kommer bli en favorit att bära jämt! :o)


» FLANKSTEK MED FÄRSKPOTATIS OCH BEA




Jag och Joel har upptäckt godaste köttet att grilla! Nämligen flankstek från Scan. Den var mör och underbart peprig och god. Känner på mig att denna kommer att bli en favorit i sommar. Joel var rädd att de skulle ta slut så han har redan köpt ett paket till midsommar *haha* I kombination med färskpotatis, kall bea och lite vin såklart så var detta en underbar middag.



» SPRINGA

Herre gud säger jag bara! Igår så fick jag för mig att jag skulle ge mig ut och springa. Till saken hör att det var två år sen jag gjorde det senast och säkert ett år innan det. Att min kondition skulle vara kass det visste jag, men inte hur kass! Jag hade satt upp som mål att jogga saaaakta i 20 minuter. Hur svårt kan det vara tänkte jag? Efter 10 minuter så kändes det som att jag andades genom ett sugrör typ så jag började gå, sen gick och sprang jag om vart annat de sista långa 10 minutrarna. Kände mig rätt besviken på mig själv när jag gick i mål. Efter det så klunkade jag i mig typ en liter vatten ch hostade slem i en timme efteråt. Patetsikt. Idag har jag träningsärk. Men skam den som ger sig. Jag får väl helt enkelt fortsätta springa samma korta runda tills jag kan göra det utan att gå. Att folk orkar springa en mil är efter dagen bravader ännu mer obegripligt. Idag ska jag göra något som jag är bra på tänkte jag, dvs åka in till city och shoppa! :o)


» FÖRÄNDRA MED SPRAYFÄRG

Då har jag målat om min spegel för andra gången. När jag köpte den så var den guld, sedan sprayade jag den vit och nu har den blivit silver. Jag hittade en hel kasse med sprayburkar i källaren som Joel använde när han pimpade gästtoaletten med grafitti back in the days. Grym färg! Den blev riktigt glansig och fin :o)


» FINA KJOLAR



Hur underbara är inte dessa kjolar från Gina Tricot?! 299 kr kostar de. Vill ha!


» DIARY

Hej på er! Sitter här och surar lite. Jag håller ju på att försöka sälja min bil och eftersom jag fått min nya så har den stått parkerad på gatan de senaste tre veckorna. Idag när jag gick förbi den så upptäckte jag att det var en buckla ovanför hjulhuset mot dörren som INTE har varit där innan. Fattar inte hur det kan ha hänt! Jävligt irriterande iaf! Så nu får jag väl gå ner ytterligare i pris. Skiiiiiit!

Ahja.. nu till något roligare. En tjej på Expressen mailade igår efter hon sett min "midsommaroutfit" här på bloggen. Hon undrade om jag ville ställa upp på ett litet reportage om midsommar så idag blev jag intervjuad kort per telefon och imorn kommer en fotograf hit och fotar. Lite skoj :o)

En annan rolig sak är att jag har världen bästa pojkvän som det känns så himla bra att äntligen vara sambo med!


» FLÄDERCHAMPANGE

I förrgår så påbörjade jag min fläderchampangetillverkning. Igår så silade jag drycken och hälde upp den på glasflaskor. Men attan vad svårt det var att hitta sånna där glasflaskor med snäppkork. På Ikea var de slut, Coop eller Maxi hade inga heller. Tillslut så hitade jag dem på Zinko i Mölndals centrum (som för övrigt är en väldigt trevlig inredningsbutik). Nu hoppas jag bara att jäsningen funkar så att de blir lite alkohol och framförallt bubbel i champangen! Nedan hittar ni receptet.

Ingredienser:
15 st  fläderblommor, klasar, nyplockade 
2,5 dl  strösocker 
1 msk  vitvinsvinäger 
2,25 l  vatten 
0,5 st  citron


Gör så här:
1. Rensa fläderblommorna från eventuella insekter, men skölj dem inte. Blanda socker, vinäger och vatten i en stor bunke.
2. Skölj citronen noggrant, riv det gula från citronen. Pressa ut saften och tillsätt citronskal och citronsaft i bunken tillsammans med fläderblommorna.
3. Rör om, täck bunken med en handduk och låt stå övertäckt i sval rumstemperatur ett dygn.
4. Sila saften genom en silduk eller kökshandduk och häll upp på väl rengjorda glas- eller plastflaskor med skruvkork. Fyll inte flaskorna riktigt ända upp.
5. Låt stå i sval rumstemperatur 3-4 dagar. Kontrollera en av flaskorna för att se om drycken har blivit kolsyrad. Bubblar den ställer du in flaskorna i kylen, annars låter du dem stå kvar i rumstemperatur ytterligare några dagar. Kontrollera därefter kolsyran på nytt. Lätta eventuellt något på locken efter några dagar, för att släppa ut lite kolsyra så att inte flaskorna exploderar av trycket. Skruva sedan åt locken igen.
6. Serveras väl kyld. Förbruka champagnen inom tre veckor från tillverkningsdatumet.


Att rengöra flaskor:
Diska först flaskorna och skölj dem noga. Sätt ugnen på 100 grader och låt dem ligga där i 20 minuter. Glöm inte att ta bort den eventuella gummiringen på flaskorna innan du stoppar in dem i ugnen.


» ROSA TÅRTA MED VITA BLOMMOR

Denna tårta som jag glömt visa gjorde jag för ett tag sen. Den är består av chokladbottnar, fylld med päronmousse och After eightmousse, spacklad med smörkräm, täckt med hemmagjord sugarpaste och dekorerad med blommor gjord i samma sugarpaste. Blommorna är även målade med pastafärg och borstade med lite peardust. Allt är självklart ätbart.




» ELLOS BESTÄLLNING



ELLOS.se har sommarrea och jag kunde inte låta bli att klicka hem två somriga klänningar. Hoppas att de passar!


» VITMÅLAD BRUDKISTA




Nu är kistan färdigmålad. Det krävdes tre lager färg för att få ett bra resultat. Det tog sin lilla tid för det var rätt pilligt att inte få färg på det svarta. Nu står den på övervåningen och gömmer mina sygrejer. Till vänster ser ni hur den såg ut innan, efter att jag spackat över lite fula märken.



» GÅ-BORT-BISCOTTI


I lördags var det inflyttningsfest hos Elisabeth och Markus. Mycket trevlig tillställning och lägenheten var verkligen superfin! Med oss hade vi en burk med choklad och mandel biscotti.


» GETING STOR SOM EN VÄLIDGT LITEN SPARV

Sitter på dass och hör utanför dörren något som låter som en humla. Döm av min förvåning när jag upptäcker att det är den störta geting som jag någonsin sett. Jag var tvungen att hämta Joel och jag fick släpa med honom för han trodde mig inte när jag sa att den var humongous! När han sett den så sprang han och hämtade sin pappa så han oxå kunde beskåda spektaklet. Getingen var rätt slö och vi fick efter ett tag ut den genom ett fönster. Lite coolt va det iaf! Hade det varit för fem år sen så hade jag förmodligen blivit hysterisk, nu va det mest spännande :o)


» LAMPSKÄRM AV TAPETKLISTER




Hej på er! Har ni sett vilken finurlig idé till lamskärm som jag hittade på en blogg!

Tänkte försöka mig på att göra en likande. Till det behöver man, en stor ballong, virkade dukar och en massa tapetklister att dränka dukarna i.

Får nog bli ett stopp på en loppis i helgen för att se om jag kan komma över några dukar :o)

Annars då.. hur gött är det inte att det är helg!? Ikväll så är det sommarfest med Xdin på en pir vid Eriksberg. Det ska enligt utsago finnas loungesoffor, palmer och hela kittet. Tyvärr så verkar det inte som att det ska bli så fint väder så det blir kanske till att hålla sig inne i partytältet.


Hoppas ni får en fin kväll!

Hej på er!











» KISTA




Igår var jag och hämtade en kista som jag hittat på Blocket. Jag har nu spacklat den och grundmålat den. Det tog sin lilla tid eftersom det var lite pilligt att inte måla på det svarta. Jag tänkte ställa den på övervåningen och ha sy- och vilkgrejer i :o)


» SMÅ BLOMVASER I GLAS

I fredags så var jag ju på en outlet i Högsbo industriområde. Det var butiken "Fell at Home" som finns i Kungsmässan i Kungsbacka som sålde en massa grejer. Aldrig hade jag kunnat tro att det skulle vara så mycket folk! Det fanns myckt fint, men inte så mycket som jag kände att jag behövde. Jag kom iaf hem med 10 sånna här små blommor i glas som man kan fylla med vatten och sätta en liten blomma i. Jag tänkte ha dem som bordsdekoration nån gång :o) 5 kr styck kostade de för den som är nyfiken.


» HALLONPANNACOTTAPAJ

När Emily och Dennis var och hälsade på så gjorde jag den här pajen (eller vad man nu ska kalla den). Frisk och god blev den med hallonen! Det är inte heller speceillt mycket socker i den, men vill man göra den mer sockerfri så kan man byta ut sockret till sötningsmedel och minska ner lite på digestivelagret.



Ingredienser:
Pajdeg: 
12 st  digestivekex 
75 gram  smält smör 


Fyllning:

4,5 st  gelatinblad 
3 dl  vispgrädde 
1 dl  strösocker 
250 gram  hallon 
200 gram  turkiskt yoghurt 10%

 
Gör så här:
Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen. Mixa hallonen i en matberedare till en puré. Tillsätt turkisk yoghurt och gräddblandningen och mixa till en slät smet. Häll den i pajformen. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.


» UNDERBARA SOMMAR

Igår var Emily och Dennis här. Vi var och käkade lunch på Stensjön, gick en promenad runt Gunnebo, matade kossorna, åt glass, njöt av av solen och allt det underbara gröna, spelade Surper Mario, drack rosé med bubble i, grillade, åt hallonpannactottapaj, beundrade solnedgången från utsiktsplatsen där jag och Joel hade vår tredje dejt för snart två år sen.































» NYA TRÄDGÅRDSMÖBLERNA


Uuuuunderbart väder idag! Nu blir det frukost ute i våra nya trädgårdsmöbler. Det blev de från K-rauta! :o) Efter det så ska jag bege mig till ännu en outlet i Högsbo där det enligt utsago ska finnas en massa fina inredningsgrejer! Vid tolvtiden så kommer Emily och Dennis hit för att umgås med oss hela dan! Later! :o)


» PUTA MADRE

Igår var vi på en rätt speciell restaurang med Emelie och Pontus. Inredningen var åt barock hållet och servitörerna och servitriserna hade kläder och frisyrer inspirerade av 20-talet. Maten var väldigt speciell. Den skulle nog vara mexikans, men den var mycket mindre kryddstark. Min rätt (längt upp) var fylld paprika med nötkött, torkade frukter, valnötter granatäpple. Den smakade väldigt mycket kanel, men tyvärr inte så mycket annat. Det var inte någon hetta i rätten lixom. Joel kände lika dant med sitt lamm (längst ner) Det var spännande och annorlunda mat, men ingen gourmetupplevelse kanske. Stort plus för den roliga inredningen och den trevliga persnalen! Och sällskapet naturligtvis! :o)

Efter vi käkat så drog vi en sväng till Liseberg. Vi fick höra det sista av konsterten med Petter och September. De var riktigt bra live! Vi käkade Ben and Jerrys glass och Joel försökte utan att lyckas tvinga in mig på Hotell Gasten. Däremot så tog vi en drink i Baren Gasten. När det var dags för stängning så började ljuset flacka och märkliga ljud hördes. Emelie var så söt som blev lite lätt nervös *hihi*

Idag har jag vaxat min bil och precis slängt upp en annons på Blocket. Kom och köp! ;o)


» ÄNTLIGEN!

Äntligen så är det helg! Och långhelg dessutom. Ska bli så himla skönt!

Det firar vi in med att gå ut och käka på Puta Madre med Emelie och Puntus ikväll!

Angående bilden här bredvid. Vi behöver verkligen investera i trädgårdsmöbler. Men attan vad dyrt det är. Trodde nog inte det. Från 4000 och uppåt om man vill ha i trä, och det vill man jue :o) Jag hade kunnat tänka mig något likt det på bilden till vänster här.

Vi får väl se vad vi hittar!

Take care!







Efter lite googlande så hittade jag den här möbelgruppen på K-rauta för ynka 1700! Gillar att det är ihopfällbart! Tar ju sån hiskelig plats annars! Det blir nog till att åka dit och spana in det lite närmare :o) Ikea, Rusta och Jysk har liknande men mycket dyrare! Kan ju kanske vara ett tecken på att gruppen från K-rauta är av dålig kvalité. Vi får väl se.. :o)