» GENER

Jag tycker det är lite roligt att se hur lik Joel är hans morfar. Det bådar gott inför framtiden för han hade en massa vitt och fluffigt hår när han var gammal. Ingen flint i syne där inte! *hehe* Tack och lov!

Annars så fick jag en ganska god bild av hur han kommer att se ut om en si så där 40 år när det var pensionärstema på Emmas 30-års fest. Bilden nedan *haha* Jag dör!



» MER PRESENTER :)



Av Emily och Emelie fick jag de här fina turkosa tallrikarna från Mateus. Älskar att de känns handgjorda och rustika! Av Joels föräldrar fick jag en pepparkvarn från Zassenhaus Berlin. Grymt bra! Det är helt otroligt vilken skillnad det blir på smaken om man anväder sig av färskmallen peppar istället för förmald!




» RYGGSÄCK MED HJUL

När jag fyllde år så fick jag den här ryggsäcken av Joel. Eller nja, det var väl kanske en sanning med modifikation. Egentligen så fick jag en annan, men jag bytte till den här :o) Himla praktisk sak. Den har ett hantag som man kan dra upp, eller dölja bakom en dragkedja. Man kan även gömma alla remmar när man ska flyga. Den stora ryggan är på 65 liter och den lilla daypacken som man kan ta loss är på 25. Den är från märket "GLOBE" och är köpt på Frilufsbutiken.se som har butik i Mölndal. Nu återstår bara att se hur den klarar sig på en safari i Afrika.

Jag fick även en kabinväska av min föräldrar när jag fyllde år. Den kommer att bli perfekt när man vill flyga, men inte checka in något bagage.


» ÄNGSBLOMMOR

Hej på er! Kom precis hem från en prommenad vid ängarna och kohagarna runt Gunnebo slott. Väldigt vackert och rofyllt! Gick även förbi några hästhagar och passade på att klia en häst på mulen. Allt påminde mig väldigt mycket om när jag var mindre. Kan sakna det lite. Att inte ha några måsten och att kunna springa barfoto i gräset i tio veckor på sommaren. Nu får man hålla tillgodo med tre och så himla mycket barfotaspringande brukar det ju inte heller bli. Dock så kanske det blir mer i år än förra året då jag nu mera bor i hus. Jag plockade lite blommor som nu står i en vas i köket och sprider en härlig doft. Till midsommar ser jag fram emot att göra en fin midsommarkrans, helst av prästkragar och blåklint.


» MIN FÖDELSEDAGSTÅRTA

I veckan som gått har jag hunnit med att fylla år. Nu för tiden om man vill ha en tårta på sin födelsedag så får man ju göra den själv så den här tårtan hade jag med mig till jobbet i torsdags. Den består av ljusa bottnar, ett lager med mosade jordgubbar, ett med lemon curd grädde samt ett lager med jordgubbsmousse. Tårtan är spacklad med smörkärm, täckt med hemmagjord sockerpasta och dekorerad med blommor i sockerpasta. För att få lite mer effekt på dem så målade jag dem även lite med pastafärg samt borstade över lite pearl dust på rosorna. Enligt utsago så var den god :o)


» PLUTO DESIGN

God kväll på er!

Den har dagen har verkligen sprungit iväg! Den började med att jag och Joel var och bytte en resväskan jag fått av honom till en annan väldigt smidig backpackerryggsäck med hjul. Efter det åkte vi in till stan och valde ut en ring till mig på Jarl Sandin. Det blev en jättefin silverrign från Tomas Sabo, tyvärr så fanns den inte inne i rätt storlek så jag får vänta på den. Hatar att vänta! *hehe*

Efter city så drog vi vidare till en Retrospelmässa. Min kära sambo (kan nog vara första gången jag skriver sambo.. känns bra ;o) är ju tämligen intresserad av tv-spel så vi kikade runt i nån timme eller två.

Man blir väldigt hungrig så där efter drog vi till Stensjön och käkade. Det blev spagetti carbonara, alldeles för mycket spagtti carbonara så nu känns det som att jag har en cementklump i magen, men gott var det!

Just det ja, bilden! Innan allt det ovan så var jag på en Pluto outlet i Högsbo industriområde. Inte helt lätt att hitta till, men det var väl värt letandet. De hade väldigt bra priser och jag hittade en massa fina grejer. Ett kakfat, en "blommprydnadsak" och en fågel som man kan anväda till brevställ eller servettställ. Jag tänker använda den till det första.

Imorn så blir det shopping på stan med Emelie, Emily och Olga. Det känns som det var evigheter sen jag gjorde en riktigt shoppingrunda med några tjejer så det ska bli mysigt!

Nu ska jag se sista halvan av Iron Man II som jag somnade ifrån igår.

Hoppas ni få en fin kväll!


» CHOKLADBISCOTTI MED MANEL OCH VIT CHOKLAD

Hej på er! Igår bläddrade jag igenom lite bakböcker i jakt på något att baka till Joels kursavslutning. Jag fastnade för de här biscottisarna som jag gjorde igår och för en chokladkaka med rivet citronskal, denna står nu i ugnen och jag håller tummarna för att den inte sjunker ihop! Alltid lika nervöst tycker jag :o( Här kommer receptet på biscotti som jag hittade i en bok som heter "Himlagott". Kanska ska tillägga att den blev väldigt mustiga och goda! :)

Ingredienser:
100 gram mörk choklad
100 gram mandel
200 g mjöl
1½ dl kakao
1½ dl socker
3/4 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 ägg
1 tsk vaniljsocker

100 gram vit choklad

Gör så här:
Hacka chokladen. Skålla mandeln och rosta den sedan torr i en strkpanna. Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver, hackad mörk choklad och salt. Tillsätt äggen och vaniljsocker och mixa till en deg. Gorvhacka mandel och lägg den tillsammans med lite mjöl på ett bakbord. Häll upp degen och knåda in mandeln. Forma degen till tre rullar, tjocka som en femkronor. Rulla dem i lite mjöl och lägg över em på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 190 grader i cirka 15 minuter. Skär upp i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Lägg dem på sidan på plåten och låt de torka till på eftervärmen. Smält den vita chokladen och ringla den över biscottin när de kallnat.


» 70-ÅRS TÅRTA TILL PAPPA



Den här tårtan gjorde jag till pappa när han fyllde år. Eller ja, mamma gjorde själva tårtbottnen och jag fyllningarna och dekorationerna. Den består av ljusa bottnar, päron mousse och after eight mousse, spacklad med maräng smörkräm, täckt med hemmagjord sockerpasta ochdekorerad med blommor gjorda i samma sockerpasta.


» FÖNSTERFODER

Igår satte jag upp mitt livs första fönsterfoder helt själv! Blev inte så pjåkigt om ni frågar mig. Jag han även med att måla det så nu ska jag snart hänga tillbaka gardinerna :o)

Idag kommer mina föräldrar och hälsar på. Jag och pappa ska gå igenom lite kataloger för att klura ut vilken Afrika safari resa som blir bäst. Planen är att åka i slutet av semestern. Ska bli grymt kul!!!

Sen måste städa min bil så jag kan lägga upp den på Blocket. Jag fick nämligen min nya i fredags. en svart liten tuffing! Men jag är inte så himla sugen på att sätta igång med den gamla. Får väl se det från den ljusa sidan, då kan jag iaf vara ute :o)

Tjingeling så länge!


» RABARBERMARMELAD


Imorse så dukade jag och Joel upp en riktigt helgfrukost med massor att välja mellan. Mysigt att sitta och äta frukst länge om man har tid tycker jag! :o)

Bland frukostalternativen fanns rabarbermarmelanden som jag gjorde i veckan. Den var god, så jag kan rekomendera er att testa om ni har rabarber hemma.

Jag delade receptet nedan på fyra, då blev det så mycket som på bilden.

1 kg  rabarber 
1 st  citron(er) 
1 st  apelsin(er) 
1 kg  socker, (ca 11 dl) 
1 msk färsk riven ingefära



1. Skölj rabarbern och skiva den. Borsta citron och apelsin rena i varmt vatten. Riv skalet och pressa ur saften.

2. Blanda rabarbern med hälften av sockret samt skal och saft av citron och apelsin i en bunke. Täck med plastfolie och låt stå ca 12 timmar i rumstemperatur.

3. Häll över i en gryta och koka ca 20 minuter. Rör om då och då.

4. Rör ner resten av sockret lite i taget. Koka upp igen och koka kraftigt utan lock i 15–20 minuter till en temperatur på 107–108 grader.

5. Rör ut ingefäran i lite av marmeladen och rör sedan ner det i grytan.

6. Ös upp i rena varma burkar. Sätt genast på lock och ställ burkarna upp och ner tills marmeladen har kallnat.



» DRAPERI AV TYGVAXDUK


Hej på er! :o) Eftersom huset är byggt 1923 så sitter fönstrena väldigt lågt. Gissningsvis för att de var kortare förr? Hur som helst så gör det att man inte kan sätta skåp under bänken så just nu har vi en återvinningsstation där. Dock så är ju inte denna speciellt snygg att se på så att i helgen sydde jag ett drapperia att ha framför. När jag ändå var igång så sydde jag ett att dra för framför micron oxå :o) Går tyvärr inte att sätta någon lucka där för måtten är "fel". Jag kom på den brilliant idén att istället för tyg använda en tygvaxduk. På så satt så slapp jag folla alltsammans och det var bara att klippa av tyget till de rätta måtten. Dessutom så är det ju lättare att torka av om det skulle bli skitigt. Hur fiffig är inte jag?! (eller lat.. beroende lite på hur man ser det *hehe*)


» TÅRTA TILL 30-ÅRS KALAS



Jag har gjort några tårtor som jag helt glömt bort att visa! Här är den första. Den var en av två som jag gjorde jag till en kompis pojvän som fyllde 30. Den består av ljusa bottnar, fylld med jordgubbs mousse och lemon curd mousse, spacklad med marängsmörkräm, täckt med hemmagjord sugarpaste och dekorerad med blommor gjorda i samma sockerpasta som tårtan är täckt med.




» MIDSOMMARKLÄDER

God kväll på er! :o) Sitter här i soffan och läser lite inredningsbloggar. Det finns en sida på nätet som heter Bloggkoll.se där de mest populära inom olika genrar finns listade. Det är lite komiskt för om man kikar på de 25 första inredningsbloggarna så har iaf 20 av dem inriktningen "vitt och lantligt" eller "chabby chick" eller vad man nu vill kalla det. Missförstå mig inte, den stilen är riktigt fin där den passar. Jag rycktes oxå med där ett tag och började köpa en massa blommiga och gamla saker, men jag har nu insett att det inte är riktigt jag. Det hade varit lite kul med en blogg som hade en liten annan inriktning med roliga idéer. Undra vart alla de här bloggarna kommer att ta vägen när "vitt och lantligt" trenden har blåst över? För ALLA trender blåser ju över. Undra om de då byter stil, eller om den här vita stilen verkligen är deras egen och inte någon de kopierat de 19 andra bloggarna. Själv har man ju en helt egen stil som inte är inspirerad av någon *hehe* Jojomen, det är viktiga saker jag sitter här och funderar på. För den som är nyfiken så funderar jag även på om man skulle dra över ytterligare ett lager lack på naglarna *hehe*


Nåja. Testade lite nya kläder som jag hade i garderoben. Funderar på om jag skulle ha nåt liknade det ovan på midsommar. Jag veeeet, det är långt kvar, men man kan väl få klura lite för det. Både kjolen och toppen köpte jag på H&M för nån vecka sen.

Idag var jag även och inhandlade ett alternativ till underkjol. Den är lite genomskinlig förstår ni. Hittade de är cykelbyxorna (?) på Cubus som funkar aldeles utmärkt! Såg att de även hade liknande på Gina. Tycker detta kändes som ett bättre alternativ än att springa runt och leta underkjol. Vart tusen köper man det lixom?

Just det ja håret ja. Så här ser det ut när det är helt nypermanentat. Lite väl smålockigt om ni frågar mig, men det ordnar upp sig på en vecka eller två :o)

Nu ska jag provsmaka min rabarbermarmelad som förhoppningsvis svalnat nu. Håller tummarna för att frysen tillhandahåller lite rostat bröd ;o)

Ha en fin kväll!


» 4 GODA TÅRTFYLLNINGAR



Här kommer receptet på fyra tårtfyllningar som jag brukar använda mig av när jag gör tårtor. Jag brukar använda jordgubbsmoussen och lemon curdmoussen tillsammans och After Eigtmoussen och päronmoussen tillsammans. Det brukar bli väldigt smaskigt!

Päronmousse:
ca 500 g konserverade päron
3 dl grädde
3 msk strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
2 ½ tsk gelatinpulver/5 blad gelatin
päronessens (eller koncentrerad päronsaft)
grön karamellfärg

Gör så här: Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Mixa päronen till ett slätt mos. Smält gelatinet med ett par-tre matskedar av päronmoset. Tillsätt några droppar (jag hade kanske 9-10 droppar) essens i det kalla päronmoset och häll sedan i den del med gelatin. Häll moset i grädden tillsammans med så mycket färg du vill ha och rör ihop moussen.


After Eight mousse:
150 g after eight
3 dl grädde


Gör så här: Smält chokladen tillsammans med grädden tills det inte är några bitar kvar. Grädden får absolut INTE koka. Låt svala helt i kylen och vispa sedan upp den till en mousse med hjälp av en elvisp. Viktigt att den då är helt kall.


Lemon curd mousse:
2 dl grädde
½ dl lemon curd


Gör så här: Visspa grädden fast och blanda i lemon curd.



Jordgubbsmousse:
300 g jordgubbar
2-4 msk marsanpulver
1 dl vispgrädde


Gör så här:
Mixa jordgubbarna till en slät massa. Rör i marsanpulver tills konsistensen inte känns rinnig. Vispa grädden och vänd ner den i jordgubbarna.



» TANTKRULL :o)



Så där ja.. då var man rejält krullhårig igen då! :o) Jag har nämligen varit hos frisören och permanentat håret. Jag brukar göra det en si så där en gång om året. I början ser det ut som tantkrull, men efter nån vecka eller två så brukar det vara perfekt :o)

Jag får väl bejaka min inre tant tills jag ser normal ut *hehe*

Har faktiskt just gjort det kan man säga. Jag har förberett lite iför morgondagens ihopkok av rabarbermarmelad. Jag tänkte avnjuta den med färskt bröd och philadelphiaost i helgen.










» TAVELVÄGG UNDER KONSTRUKTION



Hej på er! Jag håller på att konstruera en tavlevägg, men attans vad svårt det ska vara att placera ut dem fint! Jag hade tänkt sätta upp dem igår, men jag blev aldrig nöjd med placeringarna så jag gav upp. *hehe* Jag får klura vidare helt enkelt.. :o)


» SMYCKESTRÄD / GREN




Igår var min första riktiga slappdag sedan jag flyttade in hos Joel. Jag såg fem avsnitt av The Vampire Diaries meddans Joel och hans pappa drog fram kablar till tven på övervåningen i tre timmar! *hehe* The Vampire Diaries är en riktigt tonårsserie, men den är sjukt spännande hela tiden så man måste lixom bara se ett avsnitt till.. och ett till.. och ett till :o) Nu har jag bara ett avsnitt kvar på den säsong som jag tror är den senaste. och de ska se det ikväll :o)

Igår var jag även och köpte ett gäng ramar. Jag tänkte göra en tavlevägg i arbetsrummet. Till detta så måste jag framkalla lite fina kort och detta har jag lite lätt ångest för. Jag har så sjukt många kort att gå igenom och sen måste de justeras och fixas till oxå innan jag skickar de på framkallning. Det får bli ett senare projekt, först ska ramarna upp i raka fina linjer. Känner på mig att det kommer ta tid och krävas en hel del mätning.


Här till vänster ser ni en del av min smyckessamling som jag har i sovrummet. Trädet eller grenen är egentligen en ljushållare spm jag kpte på Cervera. Jag tycker den tjänar aldeles utmärkt även som smyckesförvaring :o) Kakfatet är en presnt från mian fina tjejer som jag tror är köpt på Indiska.


» LITEN ÖNSKELISTA ;o)


» AVLASTNINGSPALL

Här har ni en liten sneek peek på hur renoveringen blev :o) Men det jag egentligen tänkte visa är den här pallen som jag fyndade på blocket. Den agerar sängöverkast- och kuddbetjänt i sovrummet. Fällen är köpt på Ikea, kuddarna på jysk, ÖB och indiska och den runda kudden har jag sytt. Överkastet har min mormor vikrkat och än stor favorit för mig just nu!

Idag verkar vara den sista dagen på några dagar som det ska vara fint väder så då gäller det att passa på att vara ute. Först så ska jag bara röja klart i köket, sen blir det nog en prommenad och en fika i trädgården som är så grön och fin nu! Det är sjukt vad mycket vackrare allt är på våren och sommaren än då vintern. Älskar allt det gröna!

Hoppas ni får en fin söndag!