» PIZZA MED SQUASH

Igår gjorde jag en stor långpannepizza. Den blev mycket mumsig! Till den drack vi faktiskt ett litet glas rött vin. eller ja, glaset var stort, men slatten i liten :o) Det var oväntat gott med vin till pzza. Det får bli fler gånger!


Degen är inga konstigheter, den består av mjöl, vatten olja, salt och jäst och står förmodligen i de fleta kokböcker. Enda skillnaden är att jag bytte ut lite av vetemjölet mot grahamsmjölt. Tycker det blir godare så, smakar lixom lite mer på något sätt.

På pizzan har jag hemmagjord pizzasås som jag hittade i frysen. Det blir verkligen sjukt mycket godare att koka sin egen än att köpa färdig. Rätt jobbigt att göra bara för en pizza, men jag brukar göra en rejäl sats och sedan frysa in den i mindre burkar.

Toppat pizzan har jag gjort med köttfärs som jag kryddat med salt och chilipeppar, stekt gul lök, svinstark salami *hehe*, fefferoni, anannas, oregano, ost och mitt trumfkort, squash! Squash gör sig verkligen jättebra på pizza. Man får dock se till att skära den i ganska tunna stavar så den hinner mjukna i ugnen. Märks det att jag gillar starka grejer? *hehe*


» TRÄD I MDF MED BELYSNING


I helgen så gjorde jag den här kreationen som jag inte riktigt vet vad man ska kalla, dekorationsträd med belysning? ljusträd? Nåja, trädet sågade jag iaf till i MDF, slipade och målade vitt. Sedan limmade jag små distanser i form av rundstav på baksidan för att trädet skulle komma en bit från väggen. Bakom trädet sitter en ljusslinga med LED-lampor som går på batteri. Slutligen så skruvades trädet fast på väggen. Det jobbigaste med hela pysslet var att frakta hem den 2,5 x 1,5 meter stor MDF skivan *hehe*. Höjdpunkten var att såga med sticksågen, det var riktigt roligt :o)

Egentligen så tänkte jag först att detta skulle bli en klädhängare med krokar på, men nu känns det som att den gör sig bättre som enbart pynt utan annan funktion än att lysa.


Tyvärr så är bilden till vänster lite suddig eftersom jag var tvungen att ta utan blixt för att fånga belysningen. Men nedan finns även en bild med blixt :o)











» PYNT UNDER GLASKUPA

Jag var lite trött på blommgruppen jag hade på köksbordet så jag frågade Jossan om han hade nån kul idé på vad man kunde ha istället. Hon tipsade om en glaskupa som fanns på Åhlens så den slog jag till på. Sen vart jag nere i källaren och rotade och hittade ett guldfat som jag sprayde vitt. Blommorna tog jag till vara på från blommgruppen och satte i en glasskål. Kronan och blomman i betong är köpta på Dimoda på Frölunda Torg.

Idag har det varit helt underbart väder! Jag och Joel har gått en långpromenad och kanske köpt årets sista glass :o) Sen har ja sågat till ett träd i MDF som jag ska sätta mot väggen med en ljusslinga bakom. Så nu gäller det bara att hitta en batteridriven ljusslinga. Känns som att det hade varit lättare om det hade varit jul.

Den här helgen har varit jätteskönt! Jag har sovit tills jag vaknat och tagit dagarna som de kommit. Känns som jag behövde det. Nu är det tredje gången sedan efter semestern som jag är förkyld :o( Annars så brukar jag åka på en förkylning max en gång per år. Nu längtar jag tills jag blir frisk och får min energi tillbaka. Känns inte som den varit på topp på ett bra tag. Jag vill känna mig pigg när jag kommer hem från jobbet och sugen på att hitta på saker. På den sista tiden har jag bara velat slänga mig i soffan.


» KÖTTGRYTA MED KANTARELLER

Idag har jag gjort en köttgryta med kantareller. Grädden och vinbärsgelén i grytan gjorde verkligen susen. Joel sa att det var den godaste köttegrytan han smakat. Då blev jag glad! :o)

Ingredienser:
500 gram grytbitar av nötkött
1 köttbuljongtärning
vatten
1 lök
1 vitlöksklyfta
3 lagerbland
2 dl kantareller
1 msk tomatpuré
1 msk vinbärsgelé
½ msk soja
2 dl grädde
salt & peppar

Gör så här: Stek köttet i grytan tills det fin färg. Krydda med salt och peppar. Häll på vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt lagerblad och buljongtärning och låt puttra i 1 timma. Lyft ibland på locket och tillsätt mer vatten om det skulle ha kokat bort. Tillsätt skivad lök och hackad vitlök och låt puttra ytterligare ½ timma tills köttet är mört och faller sönder. Tag upp lagerbladen. Tillsätt grädde, kantareller, gelé, tomatpuré och soja. Låt koka upp, reda av med mjöl och krydda med salt och peppar efter eget tycke.

Ikväll är Joel på fest så jag får underhålla mig själv. Jag ska laga mig lite smulpaj till efterrätt tror jag och sen krypa upp i soffan med en påse godis och kolla på film. Mysigt :o)


» RENOVERING, NEDRE HALL- FÖRE & EFTER BILDER

I april så blev den invändiga renoveringen klar av huset. Vi anlitade en firma som hette Edenorg och som bestod av mestadels ukrainska arbetare. De gjorde verkligen ett grymt jobb och vi kunde inte vara nöjdare! Elektriken där emot som var svensk och hetta Martin Bodin var vi inte lika nöjda med. Han var en dryg typ som inte följde våra önskemål (som jag faktiskt tycker var väldigt tydlig) och tog egna initiativ utan att konsultera oss. Uthängning? Absolut! :o) Här kommer lite före och efter bilder av hallen på bottenvåningen. Jag tror inte att behöver skriva vilka som är tagna föra och efter ;o)


Snorgrön färg på väggarna, sliten brun trappa, brun målat plastgolv och grafittimålad toalett.


Svart klinkera på golvet, värmegolv, nya gips innerväggar, ny dörr till toaletten, ny pärlspont i taket, fönstret i hallen är borta, trappan målad vit av mig, nya foder och lister, LED spotlights i trappan, ny el dragen.


Gamla ytterdörren.


Ny fin pardörr


Gamla järnrör, element, ett gäng elskåp och kablar som går kors och tvärs.


Ny el dragit, platsbyggd garderob i pärlspont. Järnrören är borta samt det gamla elskåpet. Elementet är borta och "ersatt" av väremgolvet.




Väldigt sliten trappa


Gamla toalettdörren


Ny toalettdörr.

Lite skillnad va? :o)


» LONDON SHOPPING



Medans vi var i London så han vi med en hel del shopping. Den randiga klänningen, den skimmrande tröjan, den svarta tunikan med blommor samt den svarta och den turkosta klänningen är köpta på Primark, ett Ullared på Oxford Street typ. Sjukt mycket folk där inne och väldigt långa köer till provrum och kassor. Jag var glad att jag var där på torsdagen för när jag stack in nästan på lördagen så var det kaos och dubbel så mycket folk.

Den svarta och turkosta klänningen är köpt på Miss Selfridge. En affär som hade en massa fina kläder! Skinnkjolen är köpt på Forever21 som jag normalt sett tycker brukar ha en massa fint. Dock inte den här gången :( Det virkade linnet är köpt på marknaden i Camden och är faktiskt mycket finare i verkligheten ;) Conversen är köpta på Footlockers och var ett "måste köp" efter tre dagars spatserande i mina boots. Jag tyckte de var lite coola för de har svart gummi i fram istället för vitt, plus att man kan vika ner kanten om man känner för det.

Ps. Bilderna är lite dåliga för av någon anledning så hade det kommit in fukt bakom linsen. Hoppas bara att den försvinner!


» MAMMAS ÄPPELKAKA MED SMULIG TOPPING

Vi har massor av äpplen i trädgården och jag har inte bakat äpplekaka en enda gång i år än. Skandal! :o) Så igår svängde jag ihop en som jag tog med mig till jobbet idag. Jag hade nästan glömt hur gott det var med äpplen så nu i helgen så får det nog bli en riktigt smulpaj dessutom!


Hmm.. den ser kanske lite skum ut på bilen, men den var faktiskt riktigt saftig och god med lite knaprigt på toppen! :o)



Ingredienser:

4 dl vetemjöl
2 dl socker
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
2 dl mjölk
50 gram smält smör
3 stora äpplen

1½ tsk kanel
2 msk socker

Smuldeg:
50 g rumstempurerat smör
2 dl havregryn
½ dl vetemjöl
½ dl hackade hasselnötter
1 dl strösocker

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, ca 22 cm i diameter. Smält smöret. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Häll i mjölken och smält smör. Blanda väl. Häll smeten i formen. Skala äpplena och skär dem i skivor. Tryck ner dem tätt i två cirklar i smeten. Strö över kanel och strösocker. Blanda alla ingredienser till smuldegen och fördela den jämt över kakan. Grädda på andra falsen i cirka 40 minuter.


» LONDON WEEKEND

I helgen så var jag och hjärtat i London. Vi hade det hur bra som helst! Vädret var kanon och vi han bocka av det mesta av det vi ville se :o) Här kommer lite bilder.


Vi började vår vistelse på torsdagen med lite shopping runt Oxford street. Har hittat en massa fina grejer och jag har även utsett några nya favorit affärer :o) Mellan affärerna så han vi även med en öl eller två.




På torsdag kväll hittade vi en mysig tapasrestaurang nära Charlotte Square. Mycket god mat och dessutom billig! Generellt så tyckte jag att mat och dricka var billigare i London än i Sverige.


Brownies och glass till dessert!


På fredagen så hoppade vi på en "Hop on Hop off" buss vilket tog hela dan då vi hoppade av och på på ganska många ställen för att se oss omkring. Grymt turistigt, men det är verkligen ett bra sätt att se "det viktigaste" på en kort tid!


Massor av imponerande byggnader!


Piccadilly Circus. Man har hört mycket om det.. dock så förstod jag inte riktigt hypen. Det var ju bara ett vanligt torg?


Men de sålde väldigt goda dounuts med fudge på i närheten :o)


Utanför konstmuseét. Vacker plats med mycket fin arkitektur!


Från andra hållet :o)


Självklart så var man tvungen att ta ett kort "med" Big Ben! ;o)


När vi gick över bron vid Big Ben så kom det en massa polisbilar och ställde sig på ena vägbanan. Vi såg poliser med K-pists och sniffhundar. Undra vad som var på gång!?


Tower bridge


På turistbussen :)


Sista stoppet på vår rundresa i London var på Harrods där jag hittade en massa julpynt :)


Från Harrods fick vi mer eller mindre springa tillbaka till hotellet för att hinna svida om innan "We will rock you" på Broadway.


Grymt bra show! Jag hade på mig en ny klänning som jag hittat på Miss Selfridge i London.


Efter showen så var vi lite hungriga så vi köpte oss en nattmacka. De är allt lite knepiga de där engelsmännen för om man inte köpte chips till sin macka och dricka så fick man betala mer.. Det faktumet skrattade vi gott åt hela vägen tillbaka till hotellet.


På lördagen så tog vi oss till Camden Market. I princip en hel stadsdel som de gjort om till marknad. Husen var roligt utsmyckade och markaden var i de mest udda lokaler. Gamla stall, något som såg ut som ett stationshus med mera.








Efter att ha gått runt i tre dagar och fått väldigt ömma fötter så kände vi inte för att gå mer på kvällen så vi satt och drack öl i några timmar och sen gick vi på Bio, vi såg en film som hete Apornas Planet eller nåt i den stilen. Rätt bra var den iaf!


Man blir lätt lite kladdig på överläppen av att dricka Guinness *hihi*


På söndagen så var vi på Madame Tussauds. Jag har velat gå dit sedan jag var liten så det var ett måste! Men så himla imponerad kan jag inte säga att jag blev, Dockorna såg mer plastiga ut än vad jag hade väntat mig. Även om vissa var mer autentiska än andra! Joel hittade Tom Cruise. Undra om alla dockorna var i naturlig storlek. I så fall är kändisarna väldigt små!


Jag hittade min favorit. Mycket IQ på en och samma bild *höhö*


Sist men inte minnst så han vi med ett besök på Speakers' Coner där en massa männsikor stod på pallar och predikade. Stundtals så blev det ganska hettsiga diskussioner. Undra om polisen någonsin får rycka in? När man uttrycker tämligen radikala åsikter om homosexualitet och religion så tenderar ju folk at bli ganska engagerade.


Vi hittade en tantaluring som stod och tjaffsade för full hals. Jag förstår inte hur hon orkade!

London är definitivt en stad jag skulle kunna tänka mig att besöka igen!


» PIMPAD FÅGELHOLK


I förra veckan så haffade jag den här fågelholken på Panduo.

Jag gav Joels pappa i uppdrag att "jämna till baksidan" så att den kunde sitta an fint mot väggan. Himla tur man har som har en "svärfar" som har hela garaget fyllt med alla möjliga och omöjliga verktyg. Han har verkligen vektyg till allt. Jag upphör aldrig att bli förvånad över alla manicker han drar fram i olika situationer. Nåja, nu var det ju inte verktyg jag skulle skriva om utan min fågelholk :o)

Hur som haver. När baksidan var slät så målade jag holken svart med helt vanlig vattenfärg. Jag ville att träts ådring skulle lysa igenom lite. Sedan klädde jag den med dekorpapper som jag även detta köpt på Panduro. Jag använde mig av ett spraylim för att fästa pappret. Bra, men kladdigt *hehe*

Sist men inte minst så gjorde jag en liten skylt :o)

Nu hänger den så fint på gästtoaletten och väntar på att en liten fågel ska flytta in.. Och det lär den väl få vänta på ett tag :-P









» CAKEPOPS

Här kommer receptet på de cakepops som jag gjorde i helgen. Av alla kakor så tror jag de här blev mest uppskattade! :o) Och de var verkligen sjukt goda! I och med att det är färskost i så var jag lite rädd att de skulle smaka just ost, men det gjorde de faktiskt inte alls.



Ingredienser:
1 paket kladdkakeballerinakex
1 paket philadelphiaost

200 gram choklad att doppa i
strössel
grillpinnar

Gör så här:
Mixa kexen fint i en matberedare. Tillsätt osten och mixa till en slät smet/smet. Låt vila i kylen en stund så att den blir lite fastare. Rulla där efter bollar med händerna. Lägg bollarna på ett fat och låt vila i kylen/frysen lite tills de blivit hårdare. Smält chokladen. Bryt av grillpinnar på hälften. Tag ut bollarna ur frysen, stick en pinne i varje, doppa dem i choklad och strö över valfritt strössel. förvaras i kylen.


» CAKEPOPS!

Här kommer receptet på de cakepops som jag gjorde i helgen. Av alla kakor så tror jag de här blev mest uppskattade! :o) Och de var verkligen sjukt goda! I och med att det är färskost i så var jag lite rädd att de skulle smaka just ost, men det gjorde de faktiskt inte alls.



Ingredienser:
1 paket kladdkakeballerina
100 gram färskost
1/3 sockerkaka (eller liknande)
200 gram smält choklad

strössel
grillpinnar

Gör så här:
Stoppa ner kakorna i en matberedare och mixa tills de blivit finfördelade. Tillsätt sedan färskost och fortsätt att mixa. När smeten är slät så har du i sockerkaka som du smulat sönder lite innan. Har sockerkakan väldigt hårda kanter, skippa dem. Fortsätt mixa till du får en smidig degliknande klump. Blir degen för lös så kan du tillsätta lite mer sockerkaka. Blir den för hård så tillsätter du bara lite mer färskost. Låt degen vila i kylen en halvtimma innan du rullar bollar som du sedan trycker en halv grillpinne igenom. Tryck den hela vägen igenom så den sitter fast ordentligt. Låt vila i frysen 30 minter. Doppa cakepopsen sedan i smält choklad av valfri sort. Dekorera direkt med något fint strössel.


» DIARY & CLOTHING



Jag tycker det är lite skönt att hösten har kommit så man får plocka fram svarta strumpbyxor och boots igen. Fast det får gärna hålla sig över 15 grader ett tag till så man kan skippa vantarna *hehe*

I lördags så hade ju som sagt jag och Joel fest och då hade jag på mig den här <--- klänningen som jag köpt på H&M. Om det är något som jag gillar så är det snygga prints och mönster på kläder! Jag kan verkligen bli kär i ett mönster och då är det väldigt tråkigt om mönstret råkar sitta på att plagg som inte passar en alls. Jag tycker över lag att det är rätt sällsynt med mönstrade plagg ute i butikerna så om man ser något så får man haffa det :o) Den här klänningen kom egentligen utan skärm i midjan, men det var lite mycket sopsäcksmodell över den så skärpet fick åka på :o)

 
På torsdag åker jag och Joel till London. Vi firar nämligen två år tillsammans just på torsdag och tänkte då att det var ett ypperligt tillfälle och en god ursäkt att bege sig till London. Jag har aldrg varit där innan så det ska bli lite extra kul! Hur praktiskt är det inte med internet sen då. Man kan ju boka i princip allt hem i från. Förutom flyg och hotell så har vi bokat "We will rock you" på Broadway, Madame tussauds samt tranfer till och från flygplatsen. Smigt att slippa trixa med biljetter på plats och stå i kö, när man kan göra sånt redan innan man åker! Heja world wide web!
























» Inflyttningsfest/ihopflyttningsfest/sötssakskalas/party!

Igår hade jag och Joel fest! Jag hade riktigt roligt och jag hoppas verkligen att alla andra hade det samma! Till festen så hade jag bakat en del kakor ;o)




Cakepops med kladdkakesmak


Cupcakes med chokladbitar toppade med vitchokladmousse


och små sockerblommor på toppen gjorda i sockerpasta


Macarons med lemoncurd och hallon fyllning


Helt vanliga chokladbollar. Väldigt uderskattat :o)


Cheesecake med vitchoklad, serverades med blåbär och hallon


Chokladsnittar och jordnötssnittar


Massor av härliga vänner slöt upp!


Emily och Sabina


Emily och Åsa i klänningar jag ville ha *hehe*


Super Mario fick oxå vara med :o)


Öhhhh.. ok? :o)


Åsså blev det dans!


Min älskling och Emily


Mattias och Markus


Löööööv :o)


Joel och Puntus


Åsa och Emily har huggit in på sötsakerna


Fina Josefine kom oxå förbi!


Det serverades fläderbål :o)


Sen drack vi lakritsshots. Gott!.. och kladdigt ;o)


Mera löv :o)


Väldens gladaste Anna :o)


Söta Elisabeth!


Vänner :o)


Jag hade en ny fin klänning!


Mera dans!


Grabbarna flydde till köket när tjejerna började dansa *hehe*



Tack allihopa för att ni bidrog  till en jätterolig kväll och tack för de fins presenterna!


» CHEESECAKE MED VIT CHOKLAD OCH BÄR

Den här cheesecaken gjorde jag till fredagsfikat igår. Söt och syrlig på samma gång. Väldigt smaskig med andra ord!


Ingredienser:
Mördeg:
125 g smör
1 krm salt
125 g mandelmassa
1 ägg
3½ dl vetemjöl


Fyllning:
120 g vit choklad
600 g philadelphiaost
3/4 dl socker
3 ägg
Saft och skal från 1 citron
Hallon
blåbär till garnering


Gör så här:
Mördegen:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandelmassa och salt i en matberedare. Mixa tills dess att mandelmassan blivit smidig och tillsätt därefter smöret i små portioner. Häll i ägget och till sist mjölet. Var noga med att inte överarbeta degen då mjölet är tillsatt. Tryck ut degen i en pajform. Var noga med att trycka ned kanterna så det inte blir luft emellan. Baka i ugnen tills gyllene ca 10-12 min.


Fyllning:
Sätt ugnen på 150 grader. Smält chokladen i vattenbad. Vispa samman sockret och osten, blanda därefter i äggen och vispa till en slät kräm. Rör samman lite av ostkrämen med den smälta chokladen. Vispa sedan ned den smälta chokladen, citronsaft- och skal i ostkrämen. Häll upp i mördegsskalet. Grädda i ca 30-35 min.
Smeten skall vara lite lös i mitten, den stelnar när den svalnar. När den svalnat något kan man ställa in den i kylen. Garnera med hallon pch blåbär.


» DIARY- NYA KRUKOR I KÖKET




Nu har jag planerat om blommorna i köket för typ tredje gången sedan jag flyttade in i April. Jag har tillslut kommit på att andra krukor än vita enkla är något som jag tröttnar på aldeles för snabbt *hehe*. Så nu håller vi tummarna för att de här grönsakerna överlever och att jag inte kommer på att "röda krukor vore ju checkt!";o)

Ikväll så har jag och Joel storstädat huset. Det var lite för länge sen sist så skillnaden blev verkligen markant. Det är verkligen sjukt tråkigt att städa, men man känner sig väldigt nöjd när det är klart. Hmm.. undra om samma sköna känsla av ett välstädat hem skulle infinna sig om man tog hjälp av en städfirma?

Hur som helst så passade jag på att ta en massa "efter renoveringen kort". Dessutom så tog jag mig i kragen och redigerade dem, valde ut "före renoveringen kort" och skickade alltsammans på framkallning. Jag tänkte sätta ihop ett litet album av bilderna. Kan vara kul att komma ihåg hur det såg ut innan. Det är konstigt vad man glömmer snabbt för varje gång som jag tittar på "före bilderna" så blir jag lika förvånad av att det var sååå sunkigt (no offence Joel!)

Imorgon så är det jag som har fredagsfika på jobbet så jag har bakat två chesecakes till detta. Det gick åt 1,2 kg färskost *hehe* Hoppas de ska bli mätta på det :o) Efter jobbet så åker jag till Jossan med eventuella rester som hon, David och Vilma kan få sätta i sig om de vill :o)