» TANZANIA

Hej på er efter 10 dagars internet torka! Safarin i Tanzania var hur bra som helst! Vi har sett The Big Five och så klart en hel massa andra djur! Vi har hört lejon ryta på nätterna och varit på klappavstånd ifrån dem på dagarna. Vi har sprungit på getter i mörka trappuppgångar, ätit väldigt "speciella" lunchlådor, blivit erbjudna att stanna hos Maasaierna och tackat vänligt med bestämt nej. Vi är nu på Zanzibar. Här är det väldigt varmt och vi har legat under palmerna och slappat och läst. Imorgon åker vi på en utflykt till Stonetown och försöker motstå begäret att köpa ännu mer souvenirer. Jag tror inte Joel blir så nöjd om jag förvandlar vårt hem till en levande souvenir butik *hehe* Tydligen så är det snö där hemma, den längtar jag inte ett dugg till, men det ska bli fantastiskt att komma hem till någon man älskar! Jag har tagit över 900 kort, men nästan inga med Iphonen och de få jag har tagit går inte att ladda upp. KRAM på er!

» MOT AFRIKA!

image description



Testar att mobilblogga innan jag åker. Nu är allt packat och jag är riktigt nöjd med mig själv att jag lyckats packa så pass lite grejer. Känner på mig att till och med min far har mer med sig än mig. Till min stora glädje så känns förkylningen bättre. Tror det gjorde susen att jag var inomhus och tog det väldigt lugnt i fyra dagar. Sedan har jag knaprat Ipren och Alvedon oxå. Jag är egentligen emot att äta mediciner om man inte behöver, men Emilys läkarstuderande pojkvän påstår att om man äter lite Alvedon och liknade så kan kroppen fokusera mer på att bli frisk och inte så mycket på att må bra. Och eftersom jag ville bli frisk fort fort så tänkte jag att det var värt ett försök och det verkar ju ha fungerat :)

Klockan tre kommer mina föräldrar hit och plockar upp mig. Sedan börjar en ganska lång resa mot Tanzania!

Jag tror det kan vara lite si så där med internet uppkopplingen där borta, men hittar jag ett Wifi nät så ska jag försöka blogga lite. :)



» STICKADE TRÖJOR

Inte mycket action här idag. Har mest legat på soffan hela dan och tittat på alldeles för ointressanta program. Förkylningen är inte direkt bättre. Har dessutom blivit jättestel i nacken. Gissar på att det är pga av förkylningen :o( Hoppas det är bättre tills imorn för jag måste ut och fixa lite småsaker till innan resan och just nu så känns det inte som att jag vill röra mig en centimeter utan för huset.

Jag har iaf gjort klart bygglovsritningarna så det ser lovande ut att få iväg ansökan innan jag åker. :o)

I brist på bättre och roligare saker att blogga om så kan jag tipsa om de här tröjornaCubus. Köpte en vit för nån vecka sen och den sitter bra och är riktigt skön i kvalitén. Den är tjockare och inte så tight som den ser ut på bilden. Fast tightheten beror väl iof på vilken storlek man tar. Vilket för övrigt verkar vara en åldersgrej. När man var yngre så fick plagg gärna vara både korta och tighta, nu känns de mest viktigt att de är bekväma och varma *hehe*


» HEJ DÅ JULEN


Något överexponerad bild.. påminner mig att zomma in på kameran innnan jag lägger ner den i fortsättningen :o)


Då var det officiellt. Jag är förkyld :o( Snorig och seg i kolan. Hoppas det hinner gå över till på tisdag! Förkylningen kom verkligen som ett brev på posten igår. Innan det kände jag ingenting. Ikväll tänker jag iaf ignorera fökylningen och gå ut å käka tapas med Emily och Emelie. Har sett fram emot det för mycket för att ställa in!

Idag åkte även julen ut, en dag efter tjugondag knut. När man samlat ihop allt pynt för att stoppa ner det i lådor så inser man att man har rätt mycket trots allt. Fast utspritt över hela huset så ser det ändå inte så farligt ut. Än så länge så är det iaf ingen som klagat ;o) *hehe* Nu känns det iaf fantastiskt skönt att allt pynt är borta! Passade även på att slänga ut lite vissna växter så nu gapar blomkrukorna tomma. Funderar på att åka och köpa nya imorgon, men jag åker ju snart bort i 2½ vecka så frågan är om jag vågar det. Min karl har väl inte direkt de grönaste av gröna fingrar. Det har iof inte jag heller, men jag har iaf lite mer rutin på att vattna blommor.


» PORSLIN



Äntligen fredag! Idag känner jag mig tung i huvudet och jag känner att halsen är lite svullen. Måtte jag inte bli förkyld nu när vi ska åka till Afrika! 17.35 lyfter planet på tisdag. Ser fram emot det massor!

Ikväll har jag och älsklingen ätit tacos. Det känns som att det var jättelängesen sist så den satt som en smäck *hehe*

I helgen ska julen stökas ut. Det är knepigt det där. När jag plockat fram allt pynt och gjort huset julfint så tycker jag det är helt underbart mysigt, men nu så här efter jul och nyår så ger mig pyntet absolut ingenting längre! Så nu ska det bort och vårgardiner fram!


Imorgon så blir det tapas på Manana med två goa vänner. Ser fram emot detta, både för den goda matens skull och för det fina sällskapet! :o)

I julklapp fick jag den här fina gratängformen från Gerbera och två tallrikar från Mateus, så nu har jag tre tallrikar i min samlig. Jag älskar verkligen tallrikarna och har stora planer på att önska mig och köpa fler :o) Gratängformen ser jag fram emot att inviga när jag kommer hem från Afrika. Någon sa att man måste lägga den i blöt flera timmar innan den ska användas för att förhindra att den spricker i ugnen. Får nog kolla upp det lite närmare, jag skulle bli väldigt olycklig om den gick sönder!


» NY TILLBYGGNAD I 3D


Jag är aptrött idag. Tydligen så ligger jag och grubblar på tillbyggnaden på nätterna så jag inte kan sova. Hatar det, när man är i något mellantillstånd mellan vaken och sovande och man inte riktigt själv kan bestämma vad man ska tänka på. Inatt låg jag och funderade på hur man ska ansluta det nya taket till det gamla. Helt onödigt egentligen, jag är ju faktiskt ingen byggnadsingenjör utan blott en maskiningenjör så vi får väl helt enkelt anlita ett proffs som kan knåpa ihop konstruktionsritningar om det blir aktuellt.

Nåja, nu har vi efter diverse input tänk om. OM vi får för kommunen så satsar vi på en utbyggnad i två plan. Ett extra rum på ovanvåningen kan ju vara bra och ha och kostnadsmässigt så skiljer det förmodligen inte ofantligt mycket. Oavsett så blir det mer ekonomiskt än om man om två år senare skulle få för sig att "en våning över farstun hade ju inte varit dumt" Nu kan man väl kanske knappast kalla blubben på sidan en farstu längre så vi håller oss till tillbyggnad ;o) Rent estetsikt så tycker vi båda att detta alternativ är mycket snyggare än det förra.

Om någon undrar varför det varit lite tomt på de kreativa inläggen de senaste dagarna så beror det på att jag i princip enbart ritat efter jobbet. Men förhoppningsvis så får vi iväg bygglovsansökan snart och då kanske jag kan sluta grubbla på nätterna!


» TLLBYGGNADEN I 3D


Jag håller på att rita huset och den kommande tillbyggnaden i 3D. Det tar sin lilla tid och är mycket pill, speciellt eftersom jag inte har tillgång till en mus. Den nya delen är alltså den till vänster. Här är det tänkt att det ska bli en tvättstuga och en ny entré. Som det är idag så har vi tvättmaskinen i källaren och för att komma ner i källaren så måste man först gå ut och sedan runt huset. Inte direkt idealiskt. Jag har som mål att få klart alla ritningar inför bygglovet innan jag åker till Afrika. Man har ju hört att handledartiden kan vara rätt lång och vi hade väl tänkt att börja byggandet någon gång i vår/sommar. Än så länge så är det endel pill kvar innan jag känner mig nöjd, men detta är iaf en början.

Det vi klurar nu på är om vi ska ha dörren i mitten av farstun eller åt höger. Finast är det definitivt att ha den i mitten, men rent praktiskt kanske det är bättre att ha den till höger då man får mer utrymme till vänster när man kommer in. Sedan vet vi inte riktigt hur vi ska göra med trappan eller i vilket mtrl den ska vara. Har ni tankar och idéer så är de välkomna :o) Viktigt är att trappan passar ihop med huset och inte känns för modern. Observera att utöver ritningen så tillkommer en sockel i sten så dörren ligger cirka 40 cm över marknivå.


» SNAJSIG RYGGSÄCK


Jag har gått och köpt mig en ryggsäck. Bortsett från diverse backpackande så har jag nog inte använd ryggsäck sedan lågstadiet. Sedan ett tag tillbaka så har jag upptäckt att jag får ont i nacken (eller ja, området där nacken möter axlarna lixom) om jag bör tunga väskor och kassar för länge. Vad är väl då inte bättre än en ryggsäck för att avhjälpa det här lilla problemet? Kort och gott (ok, efter en hel del velande) så gick jag och köpte mig en ryggsäck i läder. Jag inveg den i söndags och jag gillarn skarpt! Snygg OCH praktiskt. Kommer blir perfekt när vi är i Rom och Barcelona, eller när jag får för mig att gå in till stan på somrarna.

När jag ändå var inne på Accent så investerade jag i en ny plånbok då min gamla höll på att ramla isär. Det blev en svart sak från mitt favoritmärke för väskor, Fiorelli. :o)



Nu ska jag fortsätta rita huset och tillbyggdaden i Catia V5. Det tar sin lilla tid, men med en 3D modell så får man en mycket bättre känsla för hur det kommer att se ut, vad som är snyggt och vad som är mindre snyggt. Senast jag ritade i Catia var när vi skulle bygga om för ett år sedan. Jag märker att jag glömt endel sedan dess, men det är ändå sjukt vad fort det kommer tillbaka. Minns till och med sånt som jag lärde mig när jag var mellan uppdrag och satt och gjorde tutorials :o)


» ETT BRA RESEKIT


Idag har jag gymmat (på en söndag! :o) samt varit i stan och köpt en massa bra och ha saker till resan. Jag är ett fan av miniförpckaningar när jag reser, mest för att det tar lite plats och det lämnar mer utrymme för kläder.. eller shopping ;o) Följande inhandlades idag: Resorb (vättskeersättning, bra att ha om man får någon otrevlig magsjukdom och behöver fylla på vätskeföråden), myggmedel som innehåller DEET och skrämmer iväg malariamyggan, våtservetter, alcogel, liten handsalva, liten tandkräm, liten mousse och liten hårspray, Postafen (åksjuketabletter, har dem inte för att jag blir åksjuk utan för jag blir lite dåsig av dem vilket gör det lättare att sova på planet. Japp jag drogat mig själv! *hehe*, nagelfilar i papp (en flisig nagel som fastnar allt ger mig rysningar, på riktigt!), sovmask, dextrosol (om pappa skulle få lågt blodsocker), små flaskor som man kan fylla med, shampo, balsam, hudlotion och ansiktstvål.

Annat som jag alltis släpar med mig, men som jag har sedan tidigare är, alvedon, Dimor (stoppar diare), plåster, säckerhetsnålar, nål & tråd och öronproppar. Det gäller att vara förberedd! :o)


» MYCKET ATT SE FRAM EMOT!


Den här våren så kommer det hända en hel del roligheter! Först ut är en resa till Afrika med pappa. Om drygt en vecka så lyfter planet mot Tanzania där vi ska få möta savannens djur. Efter det flyger vi till Zanzibar där sol och bad väntar. Ska bli så roligt och nu är det verkligen inte långt kvar! Två veckor efter hemkomst tar jag tåget upp till Stockholm för att gå på Åsas inflyttningsfest som kommer vimla av sköna brudar. I mars åker jag och älsklingen till Rom! Sedare i vår så åker jag till Barcelona med bästa tjejgänget! Så kul att alla verkar kunna följa med!

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Funderar lite smått på att bege mig till Naturhistoriska. Har tänkt göra ett besök när ända sedan jag flyttade till Göteborg, men jag har lixom aldrig riktigt fått tummen ur. Sen funderar jag även på att sätta upp en stringhylla som ligger och skräpar nere i källaren. Ska bara övertala älsklingen först att den visst är fin! *hehe*


» REAGRANAR

De små miniplastgranarna på Ikea var ju väldans populära innan jul. Dock så tycket jag de var lite väl dyra, tror de kostade runt 130 kr styck. Å det mina vännder är inte mycket gran för pengarna det *hehe* Imorse när jag var på ICA Maxi så hittade jag de här fina granarna i plast för ynka 45 kronor styck! Två stycken fick följa med mig hem :o) Nu är ju julen snart över, men det lär ju komma fler. Om inte Maya indianerna får rätt det vill säga och jorden går under 2012, men det tror jag inte ett dugg på!

Igår kväll var jag barnvakt år min brorsdotter. Hon är verkligen underbar! Så himla lätt att ha att göra med! Sen är hon fasligt söt när hon kallar mig "faster Linda" hela tiden :o)

Idag är det strålande sol ute! Vilket betyderl ångromenad!


» UPPDATERAD TAVELVÄGG I TRAPPAN



Jag har kommit på att det här med tavelväggar verkligen är min grej! Man kan byta motiv lite som man känner och så det kräver inte millimeter passning när man hänger upp dem, speciellt inte på snedden i en trappa :o) Sedan sist så har det tillkommit lite kort och ramar. Bland annat ett på Joels kusin och hans tjej när de gifte sig i Las Vegas, en bröllopsbild på min bror och hans fru samt ett kort på Joel utklädd till gammal gubbe. Tomten jag köpte på Osten när jag var hemma i Falköping har hittat sin plats på trappräcket :o)


» MELLANDAGSSHOPPING


Under mellandagarna så blev det en del shopping. Bland annat det på bilden ovan. Fast så mycket på rean hittade jag inte, tror bara det var shortsen som var på rea. Äntligen hittade jag en lång kofta som jag gillade, den gamla missbrukade jag så mycket så den gick sönder. Faktum är att det nog är det första plagget jag ägt som jag faktiskt fått slänga på grund av att det var utslitet. Köpte även två tröjor från H&M's vårkollektion samt ett linne och en topp som jag tänkte kunde vara praktiska att ha i Afrika.

In med det nya ut ut med gamla right? I mellandagarna så städade jag även ur mina garderober. Det blev en överfull flyttlåda med kläder som jag körde till Erikshjälpen. Trots detta så känns inte min garderob alls så mycket luftigare. Får nog dubbelkolla så inte hjärtat inkräktat på mitt garderobsterritorium, dvs mina 80 procent av garderoben *hehe*

Idag var jag och gymmade för första gången efter jul. Jag måste erkänna att det var aningen tungt, men det kändes ändå bra att röra lite på fläsket efter alla onyttigheter. :o)


» POTATISKAKA MED CHEVRÉ


Den här potatiskakan gjorde jag till Nyår. Jag tyckte den var jättegod och kommer definitivt att göra den igen! Tror de andra oxå gillade den, tallrikarna var iaf tomma :o)

 Ingredienser:

 1.2 kg mandelpotatis
 2 dl crème fraiche
 200 g chèvre, fransk getost
 1 st vitlöksklyfta, pressad
 1 tsk salt
 0.5 tsk svartpeppar, nymald
 2 st ägg, stora
 1 dl persilja, finhackad
 1 dl basilika, finhackad


Gör så här:
1.Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skiva potatisen tunt.

3. Koka upp crème fraiche med getost, vitlök, salt och peppar.

4. Blanda ner potatisen.

5. Rör om och blanda ner äggen och örterna.

6. Ta från värmen.

7. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång tvålitersform.

8. Häll i potatisen och platta till skivorna.

9. Grädda på nedersta falsen ca 45 minuter tills den börjar få fin färg och potatisen känns mjuk. Prova med en sticka.

10. Ta ut och låt den stå en stund i formen innan den stjälps upp.

11. Skär och servera den i fyrkanter. Bitarna blir snyggast om du skär terrinen när den har kallnat.

12. Bitarna värms sedan ca 20 minuter i 175 grader inför serveringen.


» NYÅRSAFTON 2011

Nyårsafton spenderades hemma hos oss i goda vänners lag och det visade sig bli en kanon kul kväll! Maten hade vi delat upp parvis. Elisabeth och Markus stod för förrätten som bestod av carpaccio på ruccolabädd. Det var faktiskt första gången som jag åt carpacio och det var riktigt gott. Definitivt något jag måste prova igen! Jag, Joel, Anna och Markus stod för varmrätten som blev helstekt oxfilé, potatiskaka med chevréost, rödvinsås, smörstekta kantareller och smörstekta haricoverts. Sandra och Anderas fixade en glöggig fördrink samt en ljuvlig mjölchokladpannacotta till dessert. Sofie och Jonas fixade gott vin till alla :o)


Lugnet före stormen.


Jag är inte så svängd när det kommer till borsdekorationer, men jag band iaf ett natursnöre runt servetten, satte dit en etikett som jag stämplat "God Jul och Gott Nytt År" på. Under la jag en kvist cypress. Sedan köpte jag faktiskt en tygvaxduk och det är jag glad för så här i efterhand *hehe* Alla fläckar gick att torka bort, till och med rödvinsfläckarna :o)


I väntan på förrätten..


Mitt hjärta :o)


Joel, Elisabeth och Markus. Varmrätten är uppäten!




Godaste desserten. Chokladpanacotta, med hallonsås och en snitt på toppen.


Ost och kex. Snurrbrickan är inte alls så pjåkig :o)


Andreas och Sandra


Anna, Elisabeth å jag. Notera kaffet på maten. Vi är så himla vuxna *haha*


Gamla vänner


Joel och Markus


Anna och Joel


Jag och Joel :o)


Hahahaha!


Vid tolvslaget gick vi till berget där man ser ut över Mölndal. Trots endel dis så var utsikten vacker!


Sen blev det BUZZ


Vi fick vin och Anna hade gjort en så himla fin presentpåse med hemmagjorda biscotti, hallongrottar i en fin plåtburk och te. Hallongrottorna har jag inte hunnit smaka på, men biscottisarna var underbara!

Tack alla för en riktig kanonkväll!