» KONFERENSRESA TILL CANNES

I lördags lyfte planet mot Cannes. Detta är lätt den bästa konferensresan jag varit på med Xdin! Trevligt folk i lagom mängd, fin stad, värme och väldigt god mat!
 
Första kvällen så var det tre-rätters på hotellet och sedan gick vi ut på stan och kollade in barerna. Hittade ett mysigt ställe där vi satt och tjötade ett tag innan vi gick tillbaka till hotellet. Det är verkligen helt underbart att kunna sitta uteomhus mitt i natten i bara klänning utan att frysa! Vi har inte haft en sån dag den här sommaren!
 
I söndags genomförde vi en NMI undersökning (nöjd medarbetar index). Vi satte oss på strandpromenaden och gjorde denna. Inte helt fel. Lunch intogs på en beachclub. Frampå eftermiddagen så spelade vi boule. Tydligen så är det en stor "sport" i Frankrike. Snygga mustacher fick vi oxå *hehe* På kvällen avnjöt vi återigen en jättegod tre-rätters middag. På kvällen spande vi in casinot som var tämligen dött.
 
I måndags så tog vi färjan ut till en ö där vi strosade runt i jakt på en stand. Det var tämligen ont om fina stränder på ön, men det var vacker miljö. Tillslut hittade vi iaf något som skulle kunna liknas vid en strand. Precis när vi badat klart och klätt på oss så kom det en skur. Tur då att vi fått sånna här fina oranga ponchos :)
 
Lunch åt vi på ön. Det såg väldigt mörkt ut in över Cannes och precis när de skulle servera förrätten så brakade ovädret loss. På en minut så började det blåsa kuling och regnet bara vräkte ner så alla sprang in i restaurangen som inte riktigt rymde 90 pers *hehe* Men på 20 minuter så var ovädret över och det var lungt igen och klarblå himmel så när de torkat av alla borden och dukat om så gick vi ut och satte oss igen. Maten var jättegod! Dock så var kanske inte den vegetarisk förrätten till höger lika trevlig *haha* Smakade faktiskt på en liten firre och smaken var det ingen fel för, men man äter ju faktiskt med ögat oxå!
 
Efter lunchen så la vi oss på bryggan och solade och badade i väntan på färjan hem. Väl tillbaka i Cannes gjorde vi stranden nån timme sen gick vi tillbaka till hotellet och duschade och gjorde oss iordning. Innan middagen så gick jag och Jossan på en liten shoppingrunda på stan. Gjorde faktiskt några fynd!
 
Middagen intogs på en restaurang/club som låg utmed strandpromenaden. Cluben var abonerad av Xdin och det blev verkligen en grymt bra stäming! DJ:en ökade sakta tempot under hela middagen så när desserten var över så var det klackarna i taket för nästan alla. Så himla kul att alla var så på G! Efter cluben så gick vi tillbaka till hotellet och socialiserade på takterassen som några hade turen att få i anslutning till sitt hotellrum.
 
I tisdags så lämnade bussen hotellet mot flygplatsen redan vid halv elva, men innan det så han vi faktiskt med ytterligare en liten runda på stan :)
 
Jag gillade verkligen Cannes jättemycket! Visst var det flashigt utmed Boulevarden längs stranden med mycket fina hotell och butiker med alla dyra märken, men en gata längre in så fanns det butiker som hade bättre priser och massor med "helt vanliga" restauranger :) Gamla stan som vi åt i på söndagkvällen var oxå himla mysig. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att ta en roadtrip längs den franska syndkusten. Känns som att det finns mycket att se och mycket god mat att njuta av!
 
 

» TÅRTUTSTICKARE

Ännu ett tidsinställt inlägg :) Jag har beställt ett gäng utstickare med ejector från Amazon.uk.co. Jag gillar verkligen dessa utstickare, det är lätt att få loss sockerpastan och plattan lämnar ett fint mönster efter sig. Nedan ligger några fjärillar på torkning över några böcker. Jag har använt mig av flowerpaste till detta då den är lättjobbad, torkar snabbt och blir stenhård. Längt ner ser ni hur fjärillen blev på tårtan. Pimpade den med några sockerpärlor för att glamma till den lite ;o)
 ¨'

» FOCACCIA

När Elisabeth och Markus och Andreas och Marie var hemma hos oss på middag så hade jag gjort focaccia. Ett himla smidigt och gott bröd att göra där man inte ens behöver knåda degen. Nästa gång så ska jag nog dock blanda i lite rosmarin i själva degen för att få ut mer smak. Här nedan hittar ni receptet, jag gjorde dock bara en halv sats och det både räckte och blev över till 6 personer.
 
 
Ingredienser :
50 g jäst
7 dl vatten
2 tsk salt
0,5 dl olivolja
13 dl siktat dinkelmjöl
2 msk olivolja till pensling
1 dl svarta oliver,
hackade soltorkade tomater
2 msk färsk rosmarin, grovhackad
1,5 tsk flingsalt
 

Gör så här:

1 Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. 2 Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, 1/2 deciliter olivolja och mjöl. Arbeta degen kraftigt till den känns smidig, den ska vara ganska lös.

2 Låt degen jäsa under duk 30– 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

3 Häll ut degen i en långpanna med bakplåts-papper och tryck ut den med mjölad hand. Pensla degen med oliv-olja och strö över oliver, tomater, rosmarin och flingsalt. Låt jäsa under duk cirka 15 minuter.

4 Grädda brödet i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt brödet svalna lite och servera det nygräddat. Skär brödet i rutor och dela dem till över- och underbröd.

 

Ps. Ja, detta är ett tidsinställt inlägg och jag bloggar inte på konferansresan. Ds

 


» TRÅDKORG

Hej fredag! Ikväll kickar vi igång helgen med en middag med Anna och Markus. Till förrätt så har jag förberet en färskosttårta med kallrökt lax och pepparrot, till varmrätt blir det renstek med diverse tillbehör. Hoppas den blir lika god som den jag åt på Dinner 22 en gång för det var det godast köttet jag ätiti. Så himla mört! Till dessert blir det äppelpaj med hemmagjord vaniljglass. igen? Kanske ni tänker nu, men det är ju så himla gott!
 
Imorgon så tar jag med mig Joel till Kungälv för att gå på en tårtmässa och på eftrmiddag lyfter planet mot Cannes. Jag ska nämligen på konferansresa med jobbet i fyra dagar. Det ska bli så skönt att få lite värme och sol på nosen innan man kastar in sommarhandduken för den här gången. Sen har man får en kort arbetsvecka nästa vecka är ju inte helt fel det heller :)
 
Den här trådkorgen på bilden nedan köpte jag på Clas Ohlsosn för ett tag sen. Jag kände att jag behövde någonstans att göra av filtarna när de inte används. Tyckter den fyller sin funktion alldeles utmärkt! :)
 
 

» KÖPENHAMN WEEKEND

I fredags så åkte jag och Joel till Köpenhamn för att komma bort lite och fira vår tre-års dag! :) Det var en skön helg med mycket god mat och mys! På fredagen när vi kom ner så gick vi en sväng till Tivoli. Jag vart förvånad över hur mycket restauranger och hur lite åkattraktioner som parken rymde. Åt gjorde vi jättegott på en japansk restaurang.
 
På lördagen njöt vi av en god frukostbuffé sen strosade vi runt i Köpenhamn och kikade på vad som fanns att se. Joel var väldigt imponerad av alla fina byggsatser i LEGO affären :) När Ströget tog slut så hamnade vi i Nyhamn, ett mysigt ställe med färgglada hus, gamla båtar och en hel massa restauranger och pubar.
 
 
Efter Ny Hamn strosade vi vidare mot Den Lilla Havsfrun och hittade lite fina gammal kyrkor på vägen. Minns tyvärr inte riktigt vad de hette.
 
På kvällen så hade vi bokat bord på TIGHT, en restaurang som vi hittat på Tripadvisor. Mysigt ställe och väldigt god mat! Jag åt carpaccio till förrätt, flankstek till huvudrätt och creme brulee till desser. På väg mot Helsingör på hemvägen stannade vi på ett fik och åt Wienerbröd med choklad. Mums!
 
 

» GÖRA EGET KAKFAT AV LOPPISFYND

Hej på er! När ni läser det här så glider jag och älsklingen runt i Köpanhamn :) Jag tänkte iaf passa på att visa det här kakfatet som jag knåpade ihop i veckan. Det består av en tallrik och en ljusstake som jag limmat ihop med Karlssons klister och där efter sprayat med vit färg som jag köpt på Highlights.nu. Snajsigt va?! :)
 
 

» SPRAYFÄRG FÖR HEMMAFIXARE

Fy bövelen vilket tråkigt väder det är idag! Blåsigt bara den och regnet vräker ner! Nu ska vi snart åka och käka lunch Andreas och Sandra på Östergård. Sen rullar bilen ner mot Köpenhamn där vi ska spendera helgen. Anledningen? Vi firar tre år tillsammans! Sen fick vi ju ytterligare en anledning i onsdags att fira, nämligen det efterlängtade bygglovet! Så nu kan man äntligen tillåta sig att börja planera på riktigt!
 
Färgerna här nere beställde jag för nån vecka sen på Highlights.nu. Jag har använt den vita till att spraya ett fat och de turkosta till ljusstakarna jag bloggade om för några dagar sen. Färgerna var kanon. Det räckte med ett lager färg för att det skulle täcka (även med den vita) och den rann inte heller! På hemsidan fanns det huuuur många olika nyanser som helt att välja på så jag kan tänka mig att det blir fler beställningar i framtiden. Enda nackdelen jämfört med sprayfärgen från Clas Ohlsons som jag använt mig av tidigare var att denna yrde runt mer så det är en god idé att spray utomhus om du inte vill torka av närliggande ytor från färgdamm. Clas Ohlsons färgen rann å sin sida väldigt lätt och det krävdes minst två lager med färg för att det skulle täcka ordentligt.
 
 

» KONSTEN ATT VÄLJA RÄTT KAPPA

Det här med att hitta den perfekta höst/vinter kappan är då sannerligen inte lätt! Det krävs tydligen att man gör några felköp för att man ska inse vad man egentligen vill ha.
 
När jag pluggade i Växjö för en si så där fem år sedan så köpte jag en svart kappa med lite ståkrage som jag älskat sedan dess. Nu var den ju inte av bästa kvalité (man var ju student lixom) så egentligen borde jag slutat att använda den för i alla fall tre år sedan, men jag har inte hittat någon bra ersättare.
 
För två år sen så köpte jag en ny svart kappa, men ni vet hur det kan vara när man fortfarande känner att man har alternativ som är bättre då använder man de istället, även om man köpt något nyare. Av denna kappa lärde jag mig att jag inte gillar när de är för långa, dvs går ända ner till knät ;)
 
Nu tror ja dock att jag kan ha hittat en fullgord ersättare till Växjö kappan nämligen den på bilden här bredvid. Den kommer från La Redoute och har skinärmar och skinndetlajer på kragen och bältet. Tyckte den var stilren men ändå med lite edge! :)
 
Hoppas nu bara att den sitter bra och inte är alltför tunn. Jag beställde den i vå storlekar för att vara på säkra sidan :) Sen att ag ska behöva vänta ända till dn 10 oktober för leverans känns liiiite jobbigt. Jag är väl inte direkt känd för att ha ett stort tålamod. :o)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» FÄRSKOSTCREME MED FÄRSKA JORDGUBBAR

I Emelie och Pontus bröllopstårtor så hade jag den här goda fyllningen i ett lager. I och med färskosten så blir den friskare och lite stabbigare än bara grädde blandad med jordgubbar. God sötma får den även från honungen. Jag kan lät påstå att detta är den godaste jordgubbsfyllning som jag gjort!
 

 

Ingredienser:
150 g Philadelphiaost
2,5 dl vispgrädde
2 msk flytande honung

3 tsk vaniljsocker

Färska jordgubbar, 10-15 stycken eller efter smak
 
Gör så här:
Vispa grädden och Philadelphian tills den börjar bli halvtjock. Häll då i honung och vaniljsocker och vispa allt tills det blir tjockt. Skiva jordgubbarna och vänd ner dem i färskostcremen.

 


» ROSA DOPTÅRTA

I lördags gjorde jag en doptårta till Anna och Mattias dotter Tekla. Den blev ganska lik bröllopstårtorna då jag hade en del dekorationer kvar sedan jag gjorde dem. Den här tårtan består av ljusa bottnar och är fylld med hallonmousse och geishafluff. Den är spacklad med smörkräm och täckt med sockerpasta. Dekorationerna är gjorda i flowerpaste. Utstickarna för fjärillarna är ett av mina senaste tillskott och kom i en beställning från Amazon.uk.com.

» ÄPPELPAJ MED KNÄCKIGT TÄCKE

Igår hade vi middag här hemma och det visade sig bli en mycket trevlig och lång kväll! :) Till dessert så hade jag gjort äppelpaj med hemmagjord vaniljglass. Tror den gick hem :) Nu ska vi snart sleva i oss resterna. Här nedan hittar ni receptet som är en kombination av ett som jag fick av David och ett gammalt som jag grävt fram :)
 
Pajdeg: 

3  dl vetemjöl

1 tsk kanel

100 g smör

2 msk iskallt vatten

 

Fyllning:

5 äpplen

2 msk smör

1½ tsk kanel

 

Täcke:

125 g smör

1½ msk vatten
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver

 

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop mjöl, kanel och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och jobba till en deg. Kavla ut den och täck en pajform med den. Täck kanterna med aluminiumfolie, picka med en gaffel i botten och förgrädda pajskalet i 12 minuter. Skala och skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör och kanel tills de mjuknat något. Sprid ut dem i pajskalet. Blanda ihop de torra ingrediensera till täcket. Smält smöret och rör ner det och vattnet. Fördela smeten över äpplena. Grädda i 30 minuter. Serveras med vaniljglass eller vaniljsås.


» OMMÅLADE LOPPISFYND

Hej på er! Skön lördag idag! Igår var jag på FH lanseringen med jobbet i Scandinavium vilket var riktigt roligt. För utom de höga cheferna så var Joe Labero där och September. Inte trodde jag att September skulle vara så bra live, men hon hade grymt bra röst! Efter Scandinavium så mötte jag upp några tjejkompisarPosthotellet. Det var första gången jag var där och jag vart riktigt imponerad. Det var en pampig lokal med säkert fem meter i tak, men de hade fått den att kännas exlusiv, ombonad och mysig på samma gång! Det var lika kul som alltid att träffa brudarna och vi hade massor att prata om!
 
Idag har jag gått en morgonpromenad sen har jag gjort klart doptårtan till Tekla, Anna och Max dotter. Den måminner ganska mycket om bröllopstårtorna jag gjorde då jag hade blommor kvar, men jag adderade även lite text och fjärillar. Jag blev iaf nöjd med den. Visar den sen :)
 
Jag var ju på loppis här i dagarna och nedanstående är vad jag kom hem med. Ljusstakarna har jag sprayat turkosta i två olika nyanser. Fågeln har fått göra en annan loppisfågel sällskap på nedervången. Den virkade duken köpte jag även den på loppisen. Gillar små virkade dukar i inredningen, tycker de bidrar till att det känns lite mer ombonat :)
 
 
 

» ATT SÄTTA SPOTLIGHTS UNDER KÖKSSKÅP

Igår när jag kom hem efter jobbet så pausade jag i soffan med en kopp te och kikade på ett avsnitt av The Gates, ännu en vampyr serie. Är ju lite svag för sånna serier som mina vänner säkert vet. Jag har sett två avsnitt av serien nu, men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillarn eller inte. Får nog ge den några chanser till iaf :)
 
När jag var färdig pausad så förberedde jag tårtfyllningar till en tårta som ska avhämtas på lördag, jag kokade en fond som ska användas till lördagens middag och jag bakade focaccia. Så lätt det var att baka focaccia, man behövde ju inte ens knåda degen lixom :o) Sen körde jag tredje passet på Level 2 av Gillians work out video. Sjuuukt jobbigt! Men det känns som att min kropp behöver den fysiska ansträngningen :)
 
Ikväll blir det en promenad med Sabina i Skatås. Ska bli skoj!
 
Nu till det jag egentligen tänkte skriva om. Jag har ju hållt på och fixat med spottarna under köksskåpen nu några dar och så här blev resultatet.
 
Jag har alltså gjort två lådor som jag borrat hål i för spottarna i. Efter vissa smärre missöden så sitter de nu på plats och man ser inte ens vart jag skravat i en bit i lådorna. Hilma tur för jag var lite orolig för att det skulle synas och att jag skulle gå och söra mig på det. För att få ut sladden så gjorde jag ett litet jack i lådan mot väggen till. Strömbrytaren var en himla käck sak som jag hittade på Clas Olsons. I springan mellan lådorna och köksskåpen så har jag lagt en akrylfog.
 
Här ovan ser ni min fina iskarvning som jag var tvungen att göra då lådorna blev förkorta. Jag skyller allt på ett måttband som inte började på noll. Armaturen tejpade jag fast innuti lådorna med silvertejp.
  

 Och det här är epgrejerna som jag använde. Ett paket med tre spottar plus en transformator, en extra transformator, kable och två strömbrytare. Allt är köpt på Clas Ohlsons och det var lätt som en plätt att koppla ihop :)
 
 

» MULBERRY BAYSWATER BLACK

Ända sedan jag började intressera mig för mode när jag var runt 20 så har jag velat ha en Mulberry Bayswater, men tyckt att de var på tok för dyra. När jag var i Kina några gånger med jobbet för fyra år sen så köpte jag två bättre kopior i skinn, en svart och en oak. Dessa har jag använt sönder så nu tyckte jag att det var dags att köpa en ny äkta, även om jag egentligen fortfarande tycker att det är väldigt mycket pengar för en väska. Jag kände helt enkelt att jag var värd det *hehe* Jag beställde den i måndags från Luisaviaroma.com och igår kom den fram. Snacka om snabba bud ända från Italien! Jag är jättenöjd med väskan! Det känns att det är bra kvalité och med tanke på hur mycket jag använt de gamla väskorna så kommer den här hänge med länge!
 

» COMFORT BRA

 
Jag måste bara tips om de här bherna (hur säger man??) som jag köpte på Let's Deal för ett tag sedan. Sååå mjuka och sköna! Jag var lite rädd för att kuporna skulle vara strutiga, men de formar verkligen bysten helt perfekt och ger bra stöd. I alla fall åt mig som inte har världens största maracas :o)
 
 

» HALLONGROTTOR

Igår bakade jag hallongrottor. Joel fick med sig en burk till jobbet och jag tog med en till mina projektmöten. Hallonsylten är hemkokad av mamma och där med extra god ;o) Nedan hittar ni receptet.
 
Idag har jag lagt en fog i springan mellan spotlight-lådan och kökskåpen. Akrylfog är en fantisktisk uppfinning. Tänk att det kan göra så mycket för helheten att få bort springorna!
 
Sen har jag varit och hämtat ut en väska som jag beställt oxå. Jag la beställningen igår och idag kom den hela vägen från Italien. Snacka om snabb leverans!

Ingredienser:

4 1/2 dl vetemjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

200 g smör (eller margarin)

 

Fyllning:

1 dl fast hallonsylt

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare.

3. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.


» SIDENBLOMMOR

Nu har blåklinten blommat över för länge sen så nu har de här sidenblomorna åkt fram istället :) Vansinnigt praktiskt med sidenblommor, de står hur länge som helt och behöver ingen skötsel. Möjligtvis en avdammning nån gång ibland men inte mycket mer än så. Åsas pojkvän såg inte ens att de inte var äkta *haha* Det kallar jag bra sidenblommor!
 
Nu ska jag ta tag i projekt "sätta spotlights under köksskåpen" Känner på mig att det kan bli riktigt bra trots allt!
 
När det nu börjar att bli mörkare så känner man verkligen hur viktigt det är med mysiga ljuskällor. Igår satte jag en ljusslinga bakom mitt ljusträd som jag har i hallen. Jag hade batteridrivna LED-lampor där tidigare, men de lös inte speciellt länge innan det var dags att byta batteri så nu satte jag dit en "riktigt" ljusslinga istllet. Kablen går genom dörröppningen, men jag tycker inte att det stör så mycket.
 

» LAMPA UTAV LJUSLYKTA

God morgon på er i regnet! Igår höll jag på att få ett psykbryt när jag upptäckte att lådorna jag snickrat ihop till spottarna i köket var för korta! Anledningen: ett måttband som inte börjar på noll! Vem fasen konstruerar ett måttband som inte börjar på noll på båda sidorna. Hädan efter så är det jag som enbart anväder tumstocken! Efter att ha surat i två timmar så tog jag tag i mig själv och skarvade i en bit i båda lådorna. Nu är de spacklade, slipade och grundmålade och det blir nog bra trots allt, men jag hatar att göra fel och att behöva lägga en massa extra tid på att ordna upp sånt som borde varit rätt från början.
 
Nu ska jag snart åka in till stan för att ta en fika med Emelie. Blir till att försöka parkera nääära fiket för regnet vräker ner :( I eftermiddag ska vi åka ner till Kållered för att kolla in sommarmöbler. De har tydligen rea nu och det känns som en bra investering till nästa år då en altan förhoppningsvis ska byggas med eller utan bygglov för tillbyggnaden.
 
Lampan här nedan pysslade jag ihop i veckan. Själva ljushuset är köpt på Rusa och sladden på Clas Ohlsosn. Det är sån där sladd som egentligen ska hänga i taket så jag tog bort tratten mot taket och bytte ut kontakten mot den här fiffiga som även den är köpt på Clas Ohlsons. Fördelen med denna är att det är en on/off knapp på och jag slapp skrava dit en strömbrytare på sladden. Tröttnar jag på ljushuset så kan jag ju alltid använda sladden till något annat :)
 
För att få ut sladden så var jag tvungen att borra ett litet hål i huset. Jag tycker det är lite läskigt att borra i metall så det hjälpte Joels pappa mig med. Om ni får för er att göra något liknande, glöm inte att trä sladden genom hålet innan ni skruvar på kontakten, annars blir det inte så bra ;o)
 

» STEKT TORSK MED GREMOLATASÅS

Idag var jag uppe med tuppen minsann :) Jag började dagen med en powerwalk, sen har jag käkat frukost och röjt lite i källaren. Har ställt dit klädhästen jag köpte för ett tag sedan. Den blir bra förvaring för vinterjackorna på sommaren och tvärt om. Men lite läskigt är det allt i källaren.Jag såg minst tre spindlar under den korta tid jag var där nere och spindlar är INTE mitt favorithusdjur.
 
På tal om något trevligare. Igår lagade jag och Joel torsk till middag. Eller jag det var väl mest jag som lagade, men Joel gjorde en storslagen insats som förste kompostutbärare och persiljehämtare. Jag hade verkligen tänkt bära ut komposten den här gången, men fy farao vad den luktade! Med andra ord så överlät jag det till Joel som är befirad från luktsinne :o)
 
Maten blev iaf väldigt god! Nedanför bilden hittar ni receptet.
 

 

Ingredienser 2 portioner:

400 gram torskrygg

1 msk smör

salt vitpeppar, malen

 

Gremolatasås:

2 st vitlöksklyftor

citronskal, från 1 citron

0,25 dl persilja, finhackad

0,5 dl vatten

0,5 st fiskbuljongtärning

1,25 dl Becel Mat 15 %

0,5 krm vitpeppar, malen

 

Tillbehör:

potatis pressad

sockerärtor

 

Gör så här: Hacka vitlöken och strimla citronskalet och blanda med persiljan. Blanda vatten, buljongtärning och Becel Mat med vitlöksblandningen i en kastrull. Låt koka 5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Stek fisken försiktigt i smör. Krydda med salt, peppar. Servera fisken med såsen, pressad potatis och lätt kokta sockerärter.