» VÅRIG FÖDESEDAGSTÅRTA

I helgen så gjorde jag en födelsedagstårta till Joels mamma och Joels farmor :o) Den blev ganska vårig till utseendet, men jag tycker den blev rätt söt :o) Under den vita sockerpastan så gömmer sig ljusa bottnar och mellan så har jag ett lager mosade jordgubbar och citron curd och i lager två så hittar man Baileys kräm. Spacklad är den med chokladkräm. Allt innehåll var faktiskt rester (hur hemskt det än låter *hehe*) som jag sparat i frysen efter att det blivit över när jag gjort andra tårtor. Himla smidigt att bara kunna tina upp :o) Gräddbaserade mousser går inte så bra att frysa, men det gör däremot smörbaserade. Dessutom så upptäckte jag att kristyr gjord på äggvita, ättika och florsocker går alldeles utmärkt att frysa så länge man tar upp den i tid innan man ska använda den till att spritsa.
 

» DIY- LÄSLAMPA

Utav en lampa som jag fyndat på Villages utförsäljning och en svart hyllkonsol från Ikea så har jag svängt ihop en liten läslampa. Tavlan med pigviner (tycker pigviner är jättesöta!) ska få hoppa ner ett snäpp och över tänkte jag sätta två lite mindre tavlor med motiv som jag tänkte framkalla. Jag får se om jag väntar tills efter vi varit i USA. Känns som att det finns goda möjligheter att ta fina kort där :o) Bilderna på tavellisten har jag tagit i Tanzania.
 
Skruvarna som fäster hyllkonsolen var så fula så jag duttade svart nagellack över dem så nu "lyser" de inte lika mycket längre :o)
 
Apan Ove hänger lite nonchalant i tavelramen och spanar ut över tv-rummet :o)
 
Det är lite tråkigt att kvalitén på bilderna blir så dålig när man laddar upp dem :o(
 

» OERHÖRT OMANLIG TÅRTA :o)

Joel hade grabbkväll här i lördags och han önskade en tårta till efterrätt och jag vart inte nödbedd *hehe* Självklart så ställer man upp när någon önskar sig en tårta lixom. Dessutom så fick jag möjligheten att testa fyllningarna som jag tänkt ha i de bröllopstårtor jag ska göra till den 7 september :) Inte för att skryta, men det kan vara den godaste tårta jag gjort *hehe*. Jag tror bestämt att de andra också tycket det för det gick väldigt mycket tårta på inte så många personer. Annars upplever jag att det aldrig går åt så mycket tårta som man tror att det ska göra. Jag tänker inte avslöja vad jag hade i den ännu, men jag kan säga att det finns en hint av choklad och att jag hittat på en av fyllningarna själv :o) Så här den ut:
 
Till den här tårtan så har jag använt Tårtdecors egen sockerpasta. Efter att ha värmt den några sekunder i micron så var den väldigt smidig och lättjobbad. Jag upplevde även att den var lättare att färga in än många andra sockerpastor. Den var definitivt mycket lättare att färga in än Ballinas flowerpaste. Den var god i smaken, påminde lite lätt om bubbelgum fast utan det plastiga *hehe* Den sockerpasta jag använt mig mest av är Strössel & Annats "dekorfondant". Om man täcker en tårta med denna så är den matt och fin även efter några dagar i kylen. Tårtdecors blev glansig och lite klibbig trots att jag använt mig av smörkräm under. Egentligen är det väl inget som påverkar vare sig smak eller utseende nämnvärt, men den blev lite klibbigare att skära. Om jag skulle välja Tårtdecors eller Strössel & Annats sockerpasta så skulle jag nog välja Strössel & Annat. Prismässigt är det ingen större skillnad.
 

» HAPPY LIGHTS, LJUSLYKTA & VOVVE

Självklart så råkade jag köpa lite nytt lull lull på semestern. Den här vita ljuslyktan blev jag lite kär i när jag såg den i Hunnebostrand så jag var bara tvungen att köpa den :o)
 
 
Även den här ljusslingan från Happy Lights fick följa med hem. Jag tycker den lyser så himla fint! Fanns i massor av olika färger så det var minst sagt problematiskt att välja *hehe*
 
Den lilla hunden i tyg hittade jag på Smögen och den ska få ett tufft litet vitt nithalsband tänkte jag. Det visade sig dock att det inte är så lätt att hitta ett VITT nithasband. Svarta finns det där emot överallt, men det känns lite för tufft *hehe*
 
Om någon är nyfiken och undrar vad jag pysslar med idag så kan jag bara meddela att jag målar huset.. igen! *ghaaa*
 

» SOMMAR I TVÄTTSTUGAN

Hej på er! Då går man in i vecka två efter semestern då. Jag var nästan oförskämt pigg idag för att vara måndag och det hör inte till vanligheterna kan jag lova. Helgen som gick var super! I fredags åkte jag till Åsa som är hos sin mamma i Trollhättan. Mys, god mat och sötsaker blev det för hela slanten. I lördags så åkte jag med mina föräldrar till Gbg till min brorsdotters 4-års kalas och sen tillbaka till Vargön med lite shoppingstop på vägen. Igår så umgicks jag med Åsa hela dan. Vi gick en skön promenad längs Vänern, picknickade, shoppade lite på Etage, kollade boende i Napa som ligger strax över San Francisco och bakade kanelbullar. Sen sov jag över där och åkte tidigt till jobbet imorse. Kändes nästan precis som när vi var små igen. Himla mysigt! Det tog bara 50 minuter att köra. Hur gött som helt med nya 45:an!
 
Nu i veckan ser det ut att bli fint väder vilket innebär att dagarna efter jobbet kommer att ägnas åt att måla huset. *suck* Men det måste verkligen bli klart innan vi åker till USA annars kommer det inte bli klart i år.

Ovan ser ni lite grejer som jag köpt i sommar :o) Blåmusslorna i keramik köpte jag i Smögen, krukan på Ica och blomman av plast i Vargön. Praktiskt att ha i tvättstugan där man lätt glömmer att vattna :o) Tyckte den såg rätt verklig ut.
 

» ÄLGHORN

När mamma och pappa flyttade till Vargön och de rensade gamla huset så fick jag ett älghorn från en älg som pappa skjutit. Nu sitter det ovanför köpmandisken i hallen på andra våning. Tycker det gjorde sig bar där och det är lite extra kul att det faktiskt kommer från en älg som pappa fällt!
 
 
Den vita ramen köpte jag billigt på loppis. Sprayade den vit. Mycket finare! Egentligen så tänkte jag ha något motiv i den, men jag tyckte faktiskt inte att det var så pjåkigt med den bara så här-
Fågelmotiven har jag skrivit ut på från datorn :o)
Fick sån matkoma efter lunchen idag och den ville inte gå över så jag har känt mig helseg hela eftermiddagen- Trots det så har jag målat huset en sväng, bakat en sockerkaka , gjort en tårtfyllning och pysslat ihop lite tårtdekorationer. De sista grejerna var roliga, men jag är såååå trött på att måla huset. Grymt tråkigt!
Nåja. skönt att det är torsdag imorn. Snart helg igen! Wihoo! :o) Då vankas det bästismys, 4-års kalas för min brorsdotter samt lite häng hos mamma och pappa i deras nya hus i Vargön :o)
 

» BACK TO BUSINESS

Jag tror inte att jag var ensam om att ha lite jobbångest igår. Det känns som att semestern tog slut igår för väldigt många. Första dagen på jobbet är iaf avklarad och den gick ändå ganska smärtfritt. Men visst är det skönare att vara ledig! Slutet på semestern spenderades med bästa tjejkompisarna! Min barndomskompis Åsa kom i onsdags, Emily med vovve kom i torsdags och sedan droppade resten av tjejerna in i lördags. Känns tomt nu när alla har åkt :( Det är ju så mysigt att träffa alla!
 
 
I fredags så åkte vi ut till Smithska udden och gottade oss. Det var lite för kyligt i luften enligt min mening för att bada, men det var nog så härligt att bara sitta och läsa och tjöta.
 
 
Mellan Barca resan och att tjejerna kom så vi hängde vi i Vargön hos min föräldrar, i Väjern hos Joel faster och kusiner, i Kungshamn och i Smögen. Vi han även med en skön båttur med Joels faster med man. Riktigt härligt!
 
 

Det va den semestern det. Jag är helnöjd! Dessutom så är det inte speciellt många veckor tills vi gör San Francisco, L.A och Vegas! :o)
 
En kul grej. Jag såg vilka som kom med i årets Hela Sverige bakar. Två av killarna var med på samma uttagning som mig. Båda var jättetrevliga. Hoppas det går bra för dem! Det ska bli lite extra kul att följa när man träffat två av deltagarna.
 

» LITE NYTT PÅ KÖPMANSDISKEN

Köpmansdisken på andra våning har fått lite nytt pynt :o) Den höga smala vasen är köpt på loppis och sprayad med kopparfärg, den genomskinliga vasen är köpt på Village. Ängeln gjorde jag på keramikkursen förra hösten.
Även E:et nedan är köpt på Village och sprayat med kopparfärg från Montana :o)
 
Åsa som numera bor i San Francisco och Emily med vovve från Falköping är och hälsar på i några dagar så nu tänkte vi åka ut till havet en sväng för att sätta oss på klipporna och läsa och fika lite. Hoppas det stjärtar upp (som Emily brukar säga), dvs klarnar upp! :o)
 

» BARCELONA SHOPPING & BÄSTKUSTSEMESTER

Då var vi hemma i Mölndal igen efter en vecka i Vargön och Väjern/Smögen/Kungshamn. Vi har haft några jättebra dagar borta, men det är alltid lika skönt att komma hem :o)
 
Först så var vi två dagar i Vargön dit mina föräldrar precis flyttat. Vi hjälpte dem att måla om vardagsrummet och köket. Jag säger det igen, tänk vad lite vit färg kan göra! Det är så klart tråkigt att mina föräldrar sålt "mitt" barndomshem, men jag försöker att inte tänka på det och förtränga det *hehe* Det går kanske bra :o) Det känns iaf jättebra att ha dem närmare nu och det känns som att de tycker det är riktigt kul att ha fått ett nytt "projekt" att ägna sig åt ;o)
 
Efter Vargön så åkte vi till Väjern som ligger cirka en kilometer norr om Kungshamn där vi bodde hos Joels faster och hennes man. Det känns som att vi hann med jättemycket, sola och bada, gå på after beach, svulla i massa räkor, shoppa på Smögenbryggan och i Kungshamn, chilla på nattbio en varm och stjärnklar kväll, hälsa på vänner och åka båt! Känns som jag fått en rejäl dos med sommar! Och det kan ju behöver när hösten går sig påmind. Men inte kan man klaga på sommarvädret iaf :o)
 
Idag har jag satt upp en girlang med vimplar och en ljusslinga, köpt ett cafébordset och fixat ett nytt stilleben på soffbordet bland annat med den nya ljuslyktan jag köpte i Hunnebostrand, Blev himla tjusigt om jag får säga det själv *hehe*
 
Det märks att det går mot mörkare tider, men det är inte bara av ondo. Ikväll så tände jag och Joel en massa levande ljus här hemma och det är faktiskt riktigt mysigt :o)
 
Här kommer lite bilder på vad jag köpte i Barcelona. Det var rea även där och jag gjorde en massa fynd :o)
 
 
Mest nöjd är jag nog med den axelbandlösa bh:n från Womens Secrets som sitter som en smäck, kjolen i spets från Pull & Bear som är riktigt lång även på mig, pläden i bomull från Zara Home som förhoppningsvis kommer hålla sig finare längre än de jag köpt tidigare i akryl. Det färgglada halsbandet har jag använt på semestern och piggar verkligen upp :o), duschskummet från Rituals som luktar fantastiskt och gör en mjuk och len som en babyrumpa :o) Sist men inte minst jeansshort från Zara som jag använt flitigt sen vi kom hem :o)