» DIY- DEKORERA KAKEL

Den senaste veckan så har jag ägnat mig åt att dekorera kakel. Vi behövde kakla i tvättstugan och vi hade vita kakelplattor över så jag gav mig på att piffa till dem lite med en porslinspenna från Panduro. Ikväll har jag fogat och fixat det sista. Jag är mycket nöjd med resultatet! Det var lite klurigt att få till det runt fönsterbrädan, men det blev helt ok :o) Så nu är vår tvättstuga äntligen helt klar!
 
 
Skynket under bänken sydde jag för ett tag sedan med tyg från Stoff och Stil och en gammal spets som jag fått av mamma. Syns det att jag gillar blått för tillfället? *hehe*
 
 
 
Väldigt ljusgrått kakel och ljusgrå fog. Gamla flaskor i fönstret, segelbåt från Hemtex, kruka från Ica och porslinblåmusslor köpta på Smögen.
 
 
 
Hyllan är gjord av hyllplan i furu som jag målat vita och konsoler som jag köpte som röda på Indiska, men som jag sprayat blå ;o)
 
 
 
Jag fick en dynamo i julklapp som visat sig vara väldigt användbar! Roligare att förvara tvättmedlet så här än att ha ett fult paket ståendes på bänken.
 
 
 
Torkskåp till höger. Bra att ha, men attan va fuktigt det blir i tvättstugan när man har den igång, trots att utblåset går direkt till utsidan.
 

» JORDGUBBIGA CAKEPOPS

 
Förra veckan så gjorde jag de här cakepopsen. Tanken var att jag skulle ta med dem till Mattias och Anna då Mattias fyllde år, men sen vart han sjuk så det bidde inget av det. Istället så åt vi upp några här hemma till hockeyn och resten tog jag med till jobbet i måndags. Det är inte alls svårt att göra cakepops. Lättast är det att doppa dem i mörk choklad för den täcker bra. Här har jag blandat vit choklad med lite kokosfett för att få den lite mer rinnig. Det gäller att ha rätt temperatur på chokladen för att den ska få perfekt täckförmåga. Blir den för rinnig kan man bara ställa in den i kylen en stund innan man doppar. Stelnar den till så gör man tvärt om och värmer på den lite över vattenbad.
 
Ingredienser:
1 paket Ballerina mjölkchoklad
en bit sockerkaka
1½ msk kakao
2/3 paket färskost
 
100 gram vit choklad
20 gram kokosfett
hushållsfärg
strössel
sockerpasta till bladen
 
Gör så här:
Man kan stoppa i lite vad man vill i cakepops. En bra grund är ett paket med kex eller kakor. Har man sockerkaka liggandes så kan man tjoffa i den också. Mixa kakorna och kakaon fint i en matberedare. Tillsätt färskost så att du får en rullbar konsistens. Här kan man prova sig lite fram. Börja med lite och tillsätt mer om inte degen går ihop.
 
Smält choklad och kokosfett över vattenbad och tillsätt hushållsfärg. Rulla bollar av degen och ställ i kylen för att stelna till en aning. Stick en pinne i varje boll och doppa i chokladen. Dekorera direkt med strössel då chokladen stelnar ganska snabbt. Dekorera med blad i sockerpasta
 
Förvara i rumstemperatur eller i kylen. Jag har upptäckt att chokladen spricker lättare i kylen så om de inte ska förvaras i flera dygn innan de äts upp så skulle jag förvara dem i rumstemperatur.
 

 

» DEKORERA KAKEL / FRANSKT KAKEL

Vi behöver sätta kakel över handfatet i tvättstugan. Just nu är det bara en målad gipsvägg. Än så länge ser den bra ut, men det känns bara som en tidsfråga innan den blir nedstänkt och gipset börjar bubbla sig. Därför så har jag spanat lite på kakel de senaste veckorna och självklart så bestämmer jag mig för ett kakel som inte finns att få tag på i Göteborg. På Franska kakelbutiken i Stockholm så hittade jag det här fina kaklet som jag blev kär i:
 
 
Som av en händelse så hittade jag en oöppnad kartong i källaren med vitt kakel som måste ha blivit över när Joel och han pappa kaklade i köket innan jag kom in i bilden :o) Så jag åkte till Panduro och köpte en mörkblå penna för kakeldekor och satte igång och rita på kaklet för att försöka efterlikna det på bilden ovan. Det var lite pilligt, men så här blev resultatet:
 
 
Nu ska det härdas i ugn i 160 grader i 90 minuter sen är det klart att sättas upp! Då ska jag bara bestämma mig för om jag bara ska kakla över handfatet eller över hela bänken. Hur som helst så tänker jag att jag sätter cirka 70% helt vita plattor och 30% dekorerade så det inte blir för plottrigt. Lite som på bilden längst upp :o)
 

» LYKTA FRÅN INDISKA

Dra mig baklängdes, men det ser nästan ut som att det klarnar upp ute! Wihoo! Promenad here I come!
 
Den här lyktan köpte jag på Indiska i veckan. Tyckte den gjorde sig fint i fönstret i vardagsrummet :o)
 

» BANANA COCONUT CARROT CAKE

Hej på er! Det va inte igår ;o)
 
Det har vart lit bloggtorka här ett tag som ni kanske märk. Det beror mest på att jag inte haft någon energi de senaste två veckorna på grund av förkylning. Så jag har varken pysslar speciellt mycket eller gjort något något annat kreativt för den delen heller. Med andra ord så har det inte funnit så mycket att blogga om. Om jag tänker efter så har det iaf hänt en del. Jag har fått min nya bil, en Kia Rio 1.4 CRDI. Mycket nöjd med denna! Jämfört med min tidigare bil (Seat Ibiza) så är den lite piggare och har en del andra roliga features så som rattvärme och backsensorer. Rattvärmen är underbar för jag fryser alltid om händerna, men eftersom jag är så himla bra på att backa så har jag ingen större nytta av sensorerna ;o) *hehe*.
 
Jag har köpt en ny Iphone och det var verkligen på tiden. Min gamla var tre år och sååå seg. Den nya är galet mycket snabbare och dessutom så är kameran grymt mycket bättre :o)
 
Det blev mycket materiella saker här nu känner jag, men sist och även minst så har vi äntligen fått våra förlovningsringar! Åsas snälla mamma tog med dem tillbaka från USA till oss. De är precis så fina som jag hoppades på. Jag kunde inte vara nöjdare!
 
Nu ska vi snart åka in till stan för att se Robocop. Min alla hjärtans dags present till Joel .o) Hoppas den är bra!
 
Kakan/tårtan här nere gjorde jag till jobbet för två veckor sedan. Förra veckan gjorde jag ytterligare två stycken som Josefine hade med sig som avslutningsfika. Här hittar ni receptet. Kakan är dekorerad med blommor i sockerpasta och de gröna grenarna är samma frosting som på själva kakan. Jag blandade bara i lite hushållsfärg och spritsade dit grenarna .