» LINDAS VINBÄRSMAZARINKAKA

Till den här kakan så utgick jag från ett gammalt recept som jag gillar och sedan tillsatte jag mandelmassa och bittermandel för att få den mer mazarinaktig och den smakade verkligen mazarin. Vinbären gör kakan sötsyrlig. Mycket smaskig om man gillar mazarinsmaken! :o)
 

Ingredienser:
80 gram smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
100 gram riven mandelmassa
4 fint rivna bittermandlar
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
2 dl färska eller frysta vinbär
 
Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt riven mandelmassa och bittermandlar och rör slätt. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och det smälta fettet och rör slätt. Vispa ej. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten och fördela vinbären över kakan. Använder du frysta vinbär så behöver de inte tinas. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter eller tills kakan inte längre känns kladdig. Lossa kakan ur formen och låt den svalna helt. Blanda sedan ihop florsocker och vatten och ringla över kakan.
 


» Emiza

mumsigt

2015-03-18 // 19:02:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback