» CITRON OCH ÄPPLERUTOR
Smuldeg:
250 gram mjukt smör
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
Fyllning:
1½ äpple
2 ägg
2 dl creme fraiche (34%)
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av en halv citron
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Med degrokarna blandar du ihop alla ingredienser till smuldegen utom havregrynen. Klä en form, cirka 20 x 25 cm med bakplåspapper. Smula hälften av degen i en formen, skala och riv äpple grovt. Lägg dessa över smuldegen. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och häll denna jämt över äpplena. Blanda ner havregyn i det som återstår av smuldegen och smula detta över fyllningen. Grädda i 35- 40 minuter eller tills kakan fått fin färg. Låt svalan och pudra sedan över florsocker.