» CITRON OCH ÄPPLERUTOR

Dessa kakor blir som en blandning mellan äpplepaj och kaka. Väldigt lätt att göra och väldigt god! Se till att skära äpplena riktigt tunt och fint och täck sedan smulorna med ETT lager rivet äpple. Om man vill så kan man servera kakan med en klick fluffig vaniljvisp, men jag tycker den var väldigt god även utan :o)
 
 

Smuldeg:
250 gram mjukt smör
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl

1½ dl havregryn

Fyllning:
1½ äpple
2 ägg
2 dl creme fraiche (34%)
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av en halv citron

Garnering:
Florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Med degrokarna blandar du ihop alla ingredienser till smuldegen utom havregrynen. Klä en form, cirka 20 x 25 cm med bakplåspapper. Smula hälften av degen i en formen, skala och riv äpple grovt. Lägg dessa över smuldegen. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och häll denna jämt över äpplena. Blanda ner havregyn i det som återstår av smuldegen och smula detta över fyllningen. Grädda i 35- 40 minuter eller tills kakan fått fin färg. Låt svalan och pudra sedan över florsocker.

 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback