» VÄXTER HÖGT OCH LÅGT


Mitt elefantöra har fått flytta från vardagsrumsbordet till ampel i köket. Himla käck grej det här med amplar egentligen att man kan ha växter lite varstans :o)

På bordet stårt fortfarande Ginkon som jag köpte för någon månad sedan. Tydligen så ska den tappa löven på vintern och det ska bli spännande att se hurvida den överlever till nästa år. Jag kan ju inte påstå att den har växt nämnvärt sedan jag köpte den :-/

Idag firar jag och hjärtat sex år tillsammans! Ja vi firade ju i helgen oxå, men today is the day så att säga :o) Det är inte klokt vad fort tiden går! Sex år... det är ganska länge det. Det är fantastiskt att det fortfarande känns så underbart att vara tillsammans :o)


» HANNA & JIMMYS BRÖLLOPSTÅRTA


I lördags levererade jag min första våningstårta till ett kombinerat bröllop/dop. Jag var lite nervös innan jag skulle sätta ihop den att de två första tårtorna verkligen skulle var vågräta. Det märks ju så himla väl om en hög tårta lutar. Som tur var så vart den rak!

Som armering mellan de olika våningarna använde jag mig av lite tjockare sugrör från Lagerhaus. Varje våning står på sin egen tårtbricka.

Tårtan består av ljusa bottnar. I varje lager gömmer sig ett lager med mosade hallon, två lager med marabouchokladmousse och ett lager med hallonmousse. Hela tårtan är spacklad med schweiziska marängsmörkräm med marabouchoklad. Den är täckt med sockerpasta som är lite ljusblågrön. Vet inte hur väl det syns på bilderna. Dekorationerna på mittersta lagret är gjorda av kristyr och spetsarna på övre och undre lagret är gjorda av "sugarveil", alltså ätbar spets som man gör med hjälp av en speciell glasyr och en silikonmatta med spetsmönster.

Det enda som inte är ätbart är rosorna. Bruden ville att rosorna skulle ha samma utseende som de i brudbuketten och då kändes det säkrast att köra på riktigt rosor. Dessutom så är jag inte övergrym på att göra stora ätbara rosor som ser verkliga ut. Det är definitivt något som jag behöver öva på! :o)


» PALJETTKUDDE

 
Ända sedan jag såg en inredningsbild på Insta på en soffa med en grön paljettkudde i så har jag vart väldigt sugen på att köpa en liknande paljettkudde, fast i guld. Jag sökte med ljus och lykta på nätet efter en utan att hitta någon. Döm då av min förvåning då jag snubblade över denna fina kudde på Nille! Vissa paljettkuddar ser så plastiga ut, men den här hade lixom lite mer struktur och "böjda" paljetter vilket jag tycket var fint!
 

 

» BRÖLLOPSTÅRTEFIX

 

Den här veckan så har jag hållt på att förbereda för en bröllopstårta i tre våningar som ska levereras på lördag. Väldigt roligt, men kräver en del planering :o)

Det passade sig så himla bra att på lördag åker jag och Joel ner till Mölle för att fira att vi vart tillsammans i sex år och bröllopet är i Varberg så jag dumpar bara av tårtan på vägen. Eller jag dumpar och dumpar. Jag kommer att sätta ihop den på plats för det känns lite läskigt att köra runt med en tårta i tre våningar.

Imorgon kväll så är vi bjuda till vänner på middag klockan sju så jag har tre timmar på mig att spacka, täcka och dekorera tårtorna, men det ska nog gå bra. I värsta fall så får jag väl gå upp lite tidigare på lördag och fixa det sista då :o)

Ska bli så mysigt att komma iväg lite över helgen och bara rå om varandra!

Just det ja, bilden.. Lyktan i fönstret köpte jag på Åhlens för ett tag sedan. Gillar den skarpt :o)


» PURPLE IS BACK!

 

Så där ja! Då gar lila accenter fått flytta in i vardagsrummet igen :o) I våras bytte jag från lila till vitt, blått och grönt, men jag måste erkänna att jag då inte riktigt kände mig "färdig" med lila så det kändes riktigt roligt att plocka fram det igen!

En del saker är nya för i år. Med Mios höstkatalog kom en "köp för 600 kr och få 300 kr i rabatt" så vi köpte ytterligare en skohylla och för att komma upp i 600 kronor så var jag tvungen att köpa glaskupan och ljusstaken med grön marmorfot ;-p Den lilla fåglen i glaskupan var ljusblå, men jag sprayade om den till guld i helgen :o)

Den mönstrade ljuskoppen blev jag helt kär i när jag hittade den på Bolia så det fanns inget annat alternativ än att köpa den. Den mindre lila ljuskoppen är köpt på loppis.

Boken som ligger underst är inslagen med papper från Åhelns i svart och guld.

Matchi-matchi ;o)

Nu känns vardagsrummet som nytt igen! :o)


» LUFTBALLONG AV RISLAMPA OCH KONSERVBURK

Jag gillar att göra grejer själv att ge bort. Ätbara grejer är en sak, men lite extra läskigt är det att ge bort något som är tänkt att synasi hemmet då man aldrig kan vara säker på att mottagaren verkligen gillar gåvan. Det sista jag vill är att någon ska känna att de måste ha framme en grej bara för att de fått den i gåva!

Hur som helst.. :) Så gjorde jag denna luftballong till Josefine och Davids Nils i doppresent.

Rislampan hittade jag på Rusta och den har jag sedan klätt med olika silkespapper. De grå kommer från Ikea och det blå med molnen från TGR. Fäst dem har jag gjort med hjälp av trälim som jag spätt ut med ganska mycket vatten.

Först klipte jag till band av rispappret och sedan penslade jag lim på lampan med en bred pensel var efter jag tryckte fast silkespappret.

Korgen består av en konservburk som jag sprayat vit inuti och sedan limmat natursnöre runt och under med hjälp smältlim.

 
 De små påsarna har jag sytt på symaskin och sedan fyllt med ris. Livbojen har jag gjort av pärlor som jag smält ihop på vanligt sätt med strykjärn.


Någon måste ju styra luftballongen och i Mölndals centrum hittade jag en liten krabat som passade perfekt :o)


» NÄR BÖCKERNA INTE PASSAR INREDNINGEN

 
 
Har man gått för långt när man slår in böcker i papper så de matchar inredningen bättre? Kan man gå för långt säger jag? :o) För ett tag sedan så klädde jag ju in kok- och bakböckerna, men nu kan jag ju tyvärr inte skylla på att böckerna i vardagsrummet skulle bli kladdiga av smet och andra grejer. Jag hittade så fint omslagpapper på Åhlens, ett i lila nyanser och ett i guld och svart och de passade perfekt i vardagrummet! :o) För att veta vad det är för böcker så har jag tryckt etiketter med hjälp av dynamo.
 
Nu när hösten är här så har jag plockat bort det gröna, blå och vita ur vardagrummet och ersatt det med lila, svart, lite rosa och guld istället. Gillar verkligen dessa färger så jag har änna väntat lite (men bara lite på att hösten ska komma så man får mysa till det igen :o) Än en gång så känns vardagsrummet som nytt igen!
 

» CAKE POPS

 

Cake pops är verkligen så lätt och roligt att göra och går att variera i all oändlighet med smaker, färger och strössel.

Du behöver:
valfri kaka, köpe eller hembakad
färskost
vit eller mörk choklad
strössel
pinnar eller sugrör delade på hälften

Som bas brukar jag använda av kladdkakeballerina eller rester av sockerkaka. men det går bra att i princip använda vilken kaka som helst :o)

Gör så här:
Mixa kakorna fint. Tillsätt lite färskost och mixa tills du får en deg. Beroende på hur torra kakorna är så behöver du olika mycket färskost så får ta känna dig fram. Börja med lite och addera mer om degen känns för smulig. Den ska ha ungefär samma konsistens som chokladbollssmet. Till ett paket Ballerinakex så går det åt 3-4 msk färskost så inga större mängder alltså.

Rulla degen till bollar och stick ett halvt sugrör i varje. Låt vila i kylen minst 20 minuter så de hinner stelna.

Smält chokladen. Jag brukar köra på full effekt i micron i typ 30 sekunder och sen ta ut och röra runt lite. Så håller jag på tills allt är smält. Går mycket snabbare än att hålla på och krångla med vattenbad :o)

Doppa cake popsen i chokladen och låt överflödet rinna av innan du strö över strössel. Låt sedan kakorna stelna i kylen.

Klart! Lätt som en plätt och väldigt dekorativt och mumsigt! :o)

 


» ATT FRYSA EN FROSTTÅRTA

 

I helgen dekorerade jag denna Frosttårta. Det kan vara första gången jag gör en figurtårta utan beställning *hihi* Men det hela var faktiskt ett expriment.. Förra helgen när jag gjorde doptårtorna till Nils så passade jag på att göra en extra lite mindre tårta som jag frös ner efter att jag fyllt den (mosade jordgubbar, jordgubbsmousse och vaniljkräm), spacklat den med marängsmörkräm och täckt den med sockerpasta.

Jag och Joel ska ju gifta oss någon gång och jag skulle gärna vilja göra min egen bröllopstårta, men jag inser samtidigt att det förmodligen inte är någon bra idé att hålla på med det dagen innan bröllopet så därför tänkte jag testa att göra en i förväg, frysa ner den och sedan sakta tina den i kylen.

Hur gick det då? Jo det gick alldeles utmärkt! :o) Smakade precis lika dant som de nygjorda. Innehållet hade samma konsistens och den såg fin ut. Den blev lite fuktitg på ytan när den tinade, men det torkade upp efter ett dygn i kylen :o) Dekorerade den gjorde jag dock i lördags innan den skulle serveras.

 
Det var lite pilligt att göra så små dekorationer, men jag tycker ändå att de blev rätt fina, speciellt Olof :o)