» KLADDIS MED SMAK AV MAZARIN OCH VINBÄR

Nu när vinbären är mogna så får man passa på att använda dem 😃 Därför passade jag på att göra den här mazarin kladdisen. Gillar att vinbären gör den så syrlig och god! Av resten av bären så får det kanske bli en sats gelé.

Ingredienser:
150 gram smör eller margarin
6 ägg
4 dl socker
200 gram riven mandelmassa
8 fint rivna bittermandlar
2 tsk vaniljsocker
6 dl mjöl
4 dl färska eller frysta vinbär

Garnering:
2 dl florsocker
2 msk vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt riven mandelmassa och bittermandlar och rör slätt. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och det smälta fettet och rör slätt. Vispa ej. Vänd ner hälften av vinbären i smeten. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper som du smörjer med smör och bröar. Häll i smeten och fördela vinbären över kakan. Använder du frysta vinbär så behöver de inte tinas. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter eller tills kakan inte längre känns jättekladdig. Låt kakan svalna helt. Blanda sedan ihop florsocker och vatten och ringla över kakan. Skär i bitar när glasyren stelnar. Går fint att förvara i frysen.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback