» RABARBERKAKA MED CRUMBLE

I lördags gjorde jag den här rabarberkakan. Joel tyckte det var den godaste kakan/pajen med rabarber han ätit. Jag tyckte absolut att den var god, men jag hade gärna sett att den vart lite mer syrlig, men det kan säkert bero på att rabarberna inte innehåller så mycket syra så här års. 



Ingredienser:
250 gram rabarber skuren i små bitar
3 tsk tsk potatismjöl
100 gram smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
florsocker

Crumble:
60 gram smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 dl strösocker 


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och smörj och bröa en pajform, cirka 24 cm i diameter. 

Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna till kakan och blanda dessa med smöret och äggen och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i pajformen. Blanda rabarbern med potatismjölet och fördela jämt i formen. Tryck ner rabarbern i smeten. Blanda alla ingredienser till crumblen och smula denna över rabarbern.  Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna något och pudra över lite florsocker. Servera med vaniljsås. 


Hej! Vi vill gärna komma i kontakt med dig, kan du maila oss?

2016-05-10 // 13:31:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback