» PASSIONSFRUKTSMOUSSE

Även denna fyllning gjorde jag till Hello Kitty tårtan. Den vart god, men jag hade önskar att den smakade ännu mer passionsfrukt än vad den gjorde. Kanske får addera ytterligare en eller två frukter nästa gång 😃

Ingredienser:
4 passinsfrukter
2 msk strösocker 
2 msk socker
1 gelantinblad
2,5 dl grädde 

Gör så här:
Lägg gelantinbladet i en skål med kallt vatten. Gröp ut passionsfrukterna och lägg inkråmet i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Låt sjuda tills köttet separerat från kärnorna. Lägg över i en sil, pressa ut saften och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Släng kärnorna. Hetta upp passionsfruktspuren, lägg i gelantinbladet och rör om. Låt svalna. Vispa grädden och vänd ner passionsfruktspuren. Låt vila i kylen över natten innan du fyller din tårta. 


» LEN CHOKLADKRÄM

Här kommer receptet på den chokladkräm som jag gjorde till Hello Kitty tårtan. Den vart riktigt god! Smakade typ som vaniljkräm fast med choklad 😊

Ingredienser:

4 äggulor
1 dl socker
1,5 dl grädde
1 msk mjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
50 gram mjukt smör

Gör så här:
Sjud äggulor, socker, grädde, mjöl och kakao tills det tjocknar. Det får inte koka. Rör ner vaniljsocker och smör. Låt svala i kylen till en bredbar konsistens. 


» Sega havreformar med nutellafudge

De här kakorna är bland det godaste jag vet! Härligt seg havreformvfylld med ljuvlig nutellafudge. Kan det bli godare lixom?! 😝😋

Havreformar:
5 dl mjöl
3 dl havregryn
3 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
200 gram smält smör
1½ dl mjölk

Fudge:
1,5 dl grädde
1,5 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl nutella

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till fudgen utom nutellan i en kastrull. Koka till 125 grader. Under tiden sätter du ugnen på 175 grader och fixar till havreformarna. Placera ut 30 aluminiumformar på en plåt. Blanda alla torra ingredienser till havrefomarna i en bunke. Rör i ägget och sist mjölken och smöret. Blanda ihop till en trögflytande smet. Fyll formarna till knappt hälften med smeten (inte mer för då jäser de över). Grädda i 15-20 minuter tills formarna fått lite färg. Gör en grop i varje form. När fudgen nått 125 grader blandar du i nutellan. Fyll havreformarna med nutellafudgen. Låt svalna. Ät och njuuuut! 😋