» TIGERKAKSBROWNIES

I fredags hade jag med mig den här kakan till jobbet. Den visade sig bli mycket uppskattad! :o) Jag var lite orolig där ett tag för jag smakade på den när den forfarande var ljummen och då var den ingen höjdare precis. Misstänker att det berodde på att ostsmeten, MEN när den var kall så var den väldans god :o) Så om ni testar denna, vänta tills den är kylskåpskall :o) Skumt ändå för de flesta mjuka kakor är ju som godast direkt ur ugnen.



Ingredienser:
Färskostkaka
 
400 gram  färskost 
1 tsk  vaniljsocker 
2 dl  florsocker 
2 st  ägg 


Chokladkaka:
200 gram  smör 
200 gram  mörk choklad 
4,5 dl  florsocker 
1 tsk  vaniljsocker 
3 st  ägg 
2 dl  mjöl
 
Tillagning:
1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två smörpapper omlott i en långpanna.

2. Färskostkaka: Rör färskost, vaniljsocker, siktat florsocker och ägg till en jämn smet.

3. Chokladkaka: Smält smöret. Finhacka chokladen och häll ner i smöret. Rör tills chokladen har smält. Eventuellt behöver blandningen värmas i mikron på 20-sekundersintervaller tills chokladen smälter. Vispa ihop florsocker, vaniljsocker och ägg. Häll i chokladbladningen och vispa till en jämn smet. Rör slutligen försiktigt ner mjölet.

4. Häll 2/3 av chokladsmeten i långpannan och jämna ut den med en slickepott. Häll ut färskostsmeten ovanpå och avsluta med öar av chokladsmet. Skaka på långpannan tills smeten ligger platt. Använd en provsticka för att göra mönster i smeten.

5. Baka i ugnen i 35-45 minuter tills smeten stelnat i mitten. Den ska inte bli torr. Låt svalna i långpannan.


» DIRAY

Jääääääsp! Det har varit en en hård dag! *skratt* Nej då, men jag och Joel kom precis hem från en liten material-inköpsrunda. Nu är vi (läs: Joel) 6500 fattigare och Hornbach samma summa rikare. *hehe* Bra affär det där, de har det mesta! Nu har vi i princip bara lister, foder, färg och tapeter kvar att köpa, sen kan hantverkarna komma hit om de vill :o)

Igår var vi på 30-års kallas hemma hos Anna och Mattias. Himlas trevligt! God mat och härligt sällskap! Vi var väl hemma vid två-tiden och då tog det inte många sekunder innan man slocknade.

Jag har köpt lite böcker på bokrean oxå. Som vanligt så blev det mest deckare. De brukar alltid vara helt ok tycker jag och man blir sällan uttråkad av att läsa dem. Jag har fått en jättebra idé på vad jag ska göra i arbetsrummet här på 2:a våning, en "bok-vägg" typ. Jag ska klura lite på det, men jag tror det kan bli fint :o)


» NY LACKAD

God morgon på er! Vad fantastisk skönt det är att sova tills man vaknar! Ännu skönare är det när man vaknar halv tio :o)

Jag har precis lackat naglarna i en gammal favorit färg. Minns att jag var helt såld på denna hela förra sommaren *hehe* Åsa tyckte det var ett himla tjat om "mitt fantastiska nagellack" *asg* Hur som helst, hon kommer nog inte undan i år heller, det är ju så himla snyggt ;o)

Idag ska jag och Joel åka runt lite och köpa grejer till renoveringen. Ikväll ska vi på 30-års kalas hos Joels kompis Mattias. De bor i Kungsbacka så på vägen dit så blir det nog ett stop på Ikea. Tänkte köpa nya handtag till mitt skrivbord. Sen kan man ju alltid spana lite på annat oxå! ;o)

Hoppas ni får en fin fin helg!


» DET GÅR BRA NU

Ja så känns det. Allt går enligt plan. Jag och Joel ska snart dra igång renoveringen av hans hus och när det är klart så ska vi äntligen flytta ihop och jag ska sälja min lägenhet. Jag åker till Amsterdam för att hälsa på Helene i april, i maj åker jag upp till Åsa i Sthlm och augusti så ska jag och pappa åka på safari i Afrika. Som pricken över it så fick vi precis tag i ett jättefint hus att hyra över Midsommar. Huset ligger precis vid havet i Kyrkesund, har spaavdelning med pool i källaren och väldigt fräsch inredning.

För övrigt så var jag och hämtade skrivbordet idag. Det gick som smort och plats i bilen fick det oxå! Nu har jag slipat det och grundmålat. Det er lovande ut :o) Jag tycker vekligen om att ha små projekt på gång. Det behöver inte vara så stort, det kan vara en vikning, något jag fått för mig att jag ska sy, måla eller laga. Jag tror bestämt det är lite teraputsikt för mig. Sen kan jag ibland känna att när jag fått för mig något så vill jag att det ska ske med en gång, även om det skulle gå lika bra att göra en annan dag. Jag kan lixom inte sluta tänka på det förän jag får ta tag i det, vad det än må vara. Knäppt!

Imorn är det fredag och sen är det helg. Med lite tur så får jag umgås med min kära pojkvän i helgen. Han har jobbat som en galning nu i två veckor inklusive helger så det ska bli kul att faktiskt hitta på något tillsammans!


» AUBERGINE BÅTAR

Igår gjorde jag lite lunchlådemat och för fösta gången så använde jag mig av matvete. Jag tror att matvete är släkt med couscous, men jag tycker det smakar mer som råris, fast lite mjukare på nåt sätt. Gott och matigt var det iaf! Så här gjorde jag.

Ingredienser till 6 båtar:
3 st zucchinis
500 gram köttfärs
2 dl matvete kokas enligt föpackningen
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 dl grädde
1 påse tacokrydda
ost

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Dela zucchinisarna på hälften och gröp ur dem. Hacka löken och bryn den mjuk, tillsätt köttfärsen och stek den tills den är genomstekt. Tillsätt, pressad vitlök, krossade tomater, grädde och tacokrydda. Låt puttra i några minuter. Tillsätt sedan den färdiga matveten och rör runt så att det blandas. Fyll båtarna med köttfärsblandningen, strö över ost och grädda i 200 grader i ca 30 minuter.


» SKRIVBORD


Imorn efter jobbet så ska jag åka och hämta det här skrivbordet som jag hittat på blocket. Det är inte speciellt snyggt nu, men jag tänkte slipa det, måla det vitt och byta ut knopparna mot en snyggare variant.

Han som säljer det bor i Länsmansgården. Usch jag är lite fördomsfull, men jag tycker det är lite läskigt att klampa in hos en vilt främmande person. Sen om man ska tro på ryktet så bor det en massa bus i just det området och det gör det ju inte mindre pirrigt *hehe* Äsch då, han är säker jättetrevlig!

Hoppas det blir fint när det är färdigrenoverat!




» RENOVERING AV JOELS HUS ("FÖRE BILDER")

Som ni kanske vet så ska vi anlita hantverkare för att renovera klart insidan av min kära pojväns hus. Nu har vi klurat och klurat och jag tror vi har kommit fram till hur vi vill ha det. Eller ja, om man ska vara helt ärlig så är det väl kanske mest jag som har klurat egentligen. Joel har haft fullt upp med jobbet och med skolan sedan årskiftet så han har inte hunnit med så mycket annat, men jag ser det från den ljusa sidan. Då får jag bestämma mer, för han orkar inte protestera eller försöka hitta andra lösningar. Det är väl kanske inte helt idealiskt, roligast hade det ju såklart varit om vi la ner lika mycket tankeverksamhet på det båda två, men det finns ju för och nackdelar med allt :o) Jag tror och hoppas att han tycker det är skönt att jag tar tag i det :o)

För att det inte ska bli några missförstånd så har vi satt ihop en tämligen detaljerad lista på vad vi vill ha gjort. Jag har dessutom gjort en Powerpoint över hur vi vill ha det. Dels för att jag tycker det är lite kul med Powerpoint och att cadda och dels för att det ska bli som vi vill ha det. För den som är nyfiken så kan ni ser bilderna från Powerpointen nedan. Alla foton är tagna i Joels hus, så ni kanske förstår att huset är i stort behov av en renovering. I vissa rum är i princip inget gjort sen 20-talet.



















» FYNDAT LITE

Hej på er! Jag kom nyss hem från Erikshjälpen där jag hade tänkt fynda någon rolig möbel som jag kunde måla om. Jag kom hem lottlös :o( Det fanns inte speciellt mycket "bra" grejer och det som fanns var dyrt. Jag ser lixom ingen poäng i att tex köpa en sleten gammal pall för 150 kr när jag kan få en splitter ny på Ikea för 200 kr som jag dessutom slipper måla om. Visst kan det vara charmigare med äldre grejer än med nya, men inte till samma pris som nytt. Där någonstans slutade det att vara charmigt *hehe* Jag får spana in loppisen i Falköping nästa gång som jag är hemma. Där är priserna som de ska vara på en loppis :o) Just det ja, jag hittade ett rätt fint tårtfat i porslin på fot, för 150 kr! Det kan jag få ett nytt för! Jösses! *hehe*

Som tröst så var jag tvungen att svänga in på Torget innan jag åkte hem och där hittade jag de här långa tröjorna på Lindex. 200 kr för båda, sicket kap va?! *hihi* Kanske lite fel tid på året att köpa vinterkläder, men det är så kallt på jobbet så om jag inte ska frysa så får jag nog palta på mig ända in på sommaren..

Nu ska jag ge mig ut i det uuuunderbara vädret!

Hoppas ni får en fantastisk dag! Köss å hej!


» ÄNNU EN TÅRTA!



Detta är den andra tårtan jag gjorde till Joel när han fyllde 30. Den har samma ingredienser som Super Mario tårtan, fast med ljusa bottnar istället för mörka plus ett extra lager med mosade hallon och vinbär emellan. Tårtan är täckt med hemmagjord sugerpaste och blommor i sugerpaste.


» VI HAR KÖPT EN SOFFA!


Jag och Joel har precis varit och köpt en soffa! Närmare bestämt den på bilden ovan. När jag gick in till stan i söndags så slank jag in på Store och där hittade jag den. Bäddsoffan som var skön och inte ser ut som en bäddsoffa. Till och med Joel gillade den och han kan nog vara rätt kräsen vad gäller soffor om jag klurat ut honom rätt. Vi ska ha den på övervåningen i hallen som kommer att bli ett litet tv-rum när väggen mot garderoben är borta. Man kanske kan tycka att det är lite tidigt att köpa en soffa med tankte på att vi inte ens börjat med renoveringen än, men vi fick en till ett bra pris och då kunde vi (läs: jag) inte låta bli att slå till! :o) Soffan är från Furninova och modellen heter Avenue.


» INREDNINGSDETALJER

Hej vänner! Nu var det nån vecka sedan jag skrev sist. Har varit så sjukt upptagen *hehe* Neeee.. det har jag inte. Däremot så har jag varit väldigt trött. Iaf i början av veckan. Kände mig som en zoombie. Jag var och köpte sån där ChiSan som jag nu har knarkat några dagar. Vet inte om det har hjälp, men jag känner mig iaf piggare. Synd att det skulle smak så illa bara. sött som attan med nån besk lakritston, usch!

Annars så har jag inte gjort så mycket i veckan faktiskt. Jag har mest tagit det lugnt efter jobbet. Sen har jag filat på en powerpointpresentation som vi ska visa snickarna så de vet hur vi vill ha det. Har bl a använt mig av mina färdigheter i Catia (cad program) och och ritat ett elementskydd.

Idag har det varit helt underbart väder! Jag har gått in till stan från Joel. Det är en bra bit att gå, men det var enbart skönt! Eller, mja, det var väl kanske en sanning med modifikation. Jag fick skoskav efter två tredjedelar av vägen så då var det inte riktigt lika skönt, men nästan :o)

När jag kom till stan så svängde jag in på Konsum för att köpa lite plåster och satte mig sedan utanför för att plåstra om mina stackars hälar. Vad är då oddsen för att det då ska dyka upp en kompis som man inte sett på fyra år *hehe* Ahja, det är bara att bjuda på :o)

Hemtex hittade jag en fin brödkorg och på Lagerhaus två fina ugglor i porslin!


» VÄRLDENS MEST DISTRÄA POJKVÄN!

För några månader sedan så var jag och Joel och tittade på tvättmaskiner. Vi hade tänkt ställa den i badrummet på övervåningen. Nu har vi dock kommit fram till att det kommer bli väldigt trångt att ha den där och att det är bättre om vi ställer den i källaren. Källaren är oinredd och håller ca 15 grader på vintern. Joel har snällt lovat att han kan sköta tvätten. Lucky me! :o) Hur som helst, följande samtal utspelar sig vid frukostbordet:

Linda: Jag har tänkt på en sak... Får man in en tvättmaskin genom källardörren?
Joel: Jajemen!
Linda: Hur vet du det?
Joel: För det står en där nu.
Linda: Jahaaa.. men då behöver vi ju inte köpa en?
Joel: Näää.. Jag har en torktumlare oxå!
Linda: MEN HERREGUD!

Jag kan ha världens mest disträa pojkvän. Himla tur att vi lugnade oss med att köpa tvättmaskin. Jag tror inte att jag hade blivit så glad om vi burit ner den i källaren och jag sett att de redan stått en där. Hur är det möjligt att glömma av att man har både tvättmaskin OCH torktumlare?! Hur som helst, nu har vi ju iaf tjänat X antal tusenlappar! :o)



» BOEUF BOURGUIGNON

För några veckor sedan så blev vi bjuda på Boeuf Bourguignon (stava till det utan stavningshjälp om ni kan! :o) hemma hos Emelie och Pontus och jag tyckte det var så himla gott så jag var tvungen att testa det själv och resultatet blev riktigt bra! Det tog lite tid att göra, men var inte speciellt svårt. Till dessert åt vi brownies med glass och chokladsås som var kvar från festen :o)

Ingredienser:
1,5 kg  nötkött
2 msk  smör&rapsolja 
2 st  morot/morötter 
2 st  gul lök(ar) 
1,5 tsk  salt 
2 krm  svartpeppar 
3 msk  vetemjöl 
6 dl  rött vin, ca 
5 dl  köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 
2 msk  tomatpuré 
0,5 tsk  timjan, torkad, eller några kvistar färsk 
1 st  lagerblad 
3 st  vitlöksklyfta(or), ca 
20 st  steklök, ca 
400 gram  champinjoner, (helst små) 
2 paket  bacon 


Gör så här:
1. Skär köttet i 2–3 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i en rymlig gryta.

2. Skär morötterna i skivor, inte alltför tunna, och skiva också löken. Fräs dem lätt och lägg över i grytan. Salta och peppra.

3. Pudra över mjölet och rör om under uppvärmning så att mjölet fördelar sig jämnt.

4. Häll på vin och buljong så att det täcker. Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna och koka upp grytan under omrörning.

5. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme.

6. Skala under tiden smålökarna. Fräs dem i smör, häll på en skvätt vatten och koka dem mjuka.

7. Dela champinjonerna om de är stora och bryn dem. Klipp baconet i strimlor och bryn det lätt.

8. Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter. Smaka av om det behövs mer salt och peppar.


» DIARY & CLOTHING


Lördag och sovmorgon, guuuud så skönt! Jag kom på en jättebra grej igår för att INTE somna i soffan halv tio på kvällen. Lösningen heter "en timmes powernap efter jobbet" :o) Helt suveränt! Jag höll mig vaken ända till halv tolv.

Igår lagade jag och Joel biff bourguignon och sen åt vi brownie med glass till dessert, mycket gott! Till det drack vi resterna av vinet från festen. :o)

I torsdags så köpte jag de begia leggingsen på bilden bredvid på Vero Moda. De är i lite kraftigare material med fickor i bak så jag tycker de funkar utmärkt även med en tröja som inte täcker hela baken :o) Sköna var de iaf. Min leggingssammling börjar bli ganska stor nu. Har säkert 20 par, men det är ju så skönt!

Nu ska jag och Joel åka till Hisingen och bland annat se om vi kan hitta en ytterdörr som funkar.


Later!















» SUPER MARIO TÅRTA

Här är en bild på en av tårtorna som jag gjorde till Joels fest. Super Mario bilen är utskriven på ett papper gjort av socker och kallas oblatbild, beställdes på Tradera. Tårtan är gjord på chokladsockerkaksbottnar, fylld med after eight mousse och päronmousse och spacklad med smörkräm (detta använder man istället för grädde då detta får sugerpasten att smälta. Tårtan är täckt med hemmagjord sugerpaste och dekorerad med små svampar i marsipan.



After Eight mousse (klickbar länk)

Päronmousse (klickbar länk)

Smörkräm:
125 g mjukt smör
2,5 dl florsocker
1 msk kokande vatten (ev. mer, känn av konsistensen)
1 tsk vaniljsocker

Gör så här: Vipsa smöret fluffigt, tillsätt florsocker lite i taget under vispning.Tillsätt även kokande vatten och vaniljsocker under vispning. Receptet räcker till drygt en tårta.


Sugerpaste:
1 msk gelatin pulver
0,6 dl vatten
1,25 dl vit sirap
2-3 msk kokosfett
600-700 g florsocker

Gör så här: Lös upp gelatinet i vattnet. Lägg i vattenbad och rör tills det smält ihop. Tillsätt sirapen och rör tills det blivit rinnande. Drag av ifrån plattan och rör i kokosfettet tills det smält. Häll ett paket (500 g) florocker i en skål. Häll över vätskan och rör om till en deg. Tillsätt resterande florsocker och rör om. Här är det viktigt att man inte tar för mycket, hellre för lite och tillsätt mer vid knådningen. Degen skall inte vara rinnig men kletig.

Montering: Börja med att dela tårtbotten i tre delar. Bred After Eight mousse på första lagret och sedan päronmousse på andra. Spacka tårtan med smörkräm. Arbeta sugarpasten som en deg tills den blivit smidig. Sprid ut lite florsocker på ett bord och kavla ut den, ca 3 mm tunn. Lägg över den på tårtan, forma till kanterna och skär bort överflödet. Fukta sugerpasten lätt med en sprayflaska med vatten och lägg på oblatbilden. Dekorera med marsipanfigurer och kristyr.


» PENSIONÄR VS HÅRDROCKARE

Hahaha! Det är ju helt sjukt vad stor skillnad vad lite kläder och frisyrer kan göra! Bilderna till vänster är tagna på Emmas 30-års fest där temat var pensionär. Temat två veckor senare på Joels 30-års fest var som bekant hårdrock! Jag tycker det är svårt att se att det ens är samma person!





» BROWNIES MED KRYDDA

Till Joels fest så bakade jag brownies. Gjorde en liten mix utan Leilas recept på brownies och som glaze använde jag mig av ett recept på kladdkaka som vann "Kladdkake SM" för nåt år sen.



Brownie:
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
0.5 tsk salt
6 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
400 g vit kvalitetschoklad


Fudge:
2 dl  vispgrädde 
1,5 tsk  honung 
2 st  kanel 
1 tsk  kardemumma
300 gram  mörk choklad


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
3. Blanda i kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8. Låt kakan svalna
9. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå och dra i 10 minuter.
10. Koka upp grädden igen och blanda i den finhackade chokladen. Rör tills fudgen blir slät och bred sedan ut den kladdkakan.