» Rulltårta med vanlijkesella

Igår gjorde jag en smaskig rulltårta med vaniljkesella från ett av Arlas alla recept. Jag har tänkt testa detta recept länge, men jag har varit lite skeptisk till hur vida vaniljsesella kunde vara gott eller ej. Självklart var jag ju tvungen att smaka lite på kesellan innan jag bredde på den på kakan (för att inte förstör den om kesellan skulle vara äcklig lixom..) Det slutade med att jag lyckades slafsa i mig halva burken innna den ens hamnade på kakan. Behöver nog knappast tillägga att den var god!

92608-352

» Kolakakor kanske?!?

Jag är riktigt sugen på att baka något smaksigt ikväll! Men vet inte riktigt vad. De här kolakakorna är riktigt smaskiga, förutsatt att man inte har inne dem för länge i ugnen så de blir lite sega! Men det hade varit kul att testa något nytt, helst ska det vara kladdigt och ha choklad som ingrediens, nån som har något bra förslag, förutom kladdkaka???


» Hattfnatt!

Nu är "hattarna" till Make Up Stores modevisning i Växjö den 21 oktober klara. Så här blev de:

92608-330

» "Hatten" är klar!

Nu är "hatten"/hårdekorationen klar som jag bloggade om för några dagar sen! Den blev ungefär som jag hade tänkt mig, men jag hade egentligen velat ha lite grövre metalltrådar, men man tager vad man haver *ler*. För er som tycker att den ser lite knäpp ut ,så kan jag bara säga att jag håller med, men det är jue inte riktigt meningen att den ska användas till vardags... =)

92608-316

» Supernyttig & god pizza!

En sån här pizza slank ner ikväll.. "pålägget" går ju såklart att variera i all oändlighet, men idag blev det den här kombinationen:

Supernyttig & god Pizza!    1 pers, 225 grader i ca 12 minuter.

Ingredienser:
½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
2 tsk torrjäst
½ tsk olivolja
lite salt
ca 1 msk vatten (jag mätte inte, du får prova sig fram till en lagom konsistens på degen)

Pålägg:
½ gullök
1 tomat
en liten burk champinjoner
1,5 cm grön chilifrukt
grillkrydda
pizzakrydda
tomatpuré
ost

Kebabsås:
2 msk kesella 1%
1 tsk mjölk
½ pressad vitlöksklyfta
lite cayenpeppar
lite svartpeppar
lite basilika

Så här gör du:
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och jäst i en skål, tillsätt vatten och olja och arbeta till en deg. Låt den sedan jäsa medans du... Hackar och fräser löken, tillsätter den hackade tomaten, de hackade champinjonerna och den hackade chilifrukten. Fräs allt i ca 3 min så att det blir varmt. Krydda med grillkrydda (eller tacokrydda). Kavla ut degen tunt till en rund pizza (no shit?!), bred på tomatpuren, släng på "pålägget" och strö över pizzakrydda och så mycket ost du har samvete till =). Sätt in i ugnen! Under tiden pizzan blir klar blandar du ihop ingredienserna till kebabsåsen som du sedan klickar på den färdiga pizzan.

Tips! Skippa för allt i världen inte såsen, den gör underverk för smaken och är verkligen pricken över i:t!

92608-313

» Mammas äppelpaj!

Igår gjorde jag den här underbara och lite annorlunda äppelpajen till mig och D. Den är verkligen en favorit sedan barnsben och är det något av mina recpet ni ska prova så är det detta!

Ingredienser:
1½ liter äpple
2 dl socker
½ dl vatten
75 g margarin
1 ägg
2 dl mjöl
1 dl mjölk
1½ tsk bakpulver

Gör så här:
Skala äpplena och skär dem i halvcentimeter tunna skivor. Lägg dem, 1 dl av sockret och vattnet i en kastrull och låt koka (ca 5 min) tills äpplena blivit lite mjuka (inte för mjuka för då blir pajen mosig). Rör ihop margarinet med restena (1 dl) av sockret, tillsätt därefter ägget och sedan mjölet blandat med bakpulvret omväxlandes med mjölken. Häll sedan av vattnet från äpplena och rör i den i smeten. Häll blandningen i en form och grädda i 200 grader i ca 45 minuter.Serveras med kall vaniljsås!