» DIY- VIMPEL


Fixade en vimpel här i veckan av tyg jag hade i gömmorna, en blompinne och ett lädersnöre. Ibland är det verkligen de små detaljerna som gör det. Med lädersnöret så kändes den mycket "lyxigare" än med vanlig tråd :)

Min handstil är inte tillräckligt snygg för sånt här så jag skrev ut text på att A4 papper och sen förde jag över texten till tyget mha kalkerpapper efter att jag fållat kanterna på vimpeln. Sedan var det bara att fylla i med svart textilpenna. » DIY DRÖMFÅNGARE OCH POMPOM GIRLANG


När jag och Joel var inne på Nille igår och jag såg de här fjädrarna i porslin till 70% rabatt så fick jag idéen att göra en drömfångare :)

Fjädrarna målade jag grå och i ringen som är en sån där ring man spänner upp en broderiduk i borrade jag fyra hål. Träkulor och lädersnöret hade jag redan hemma. Jag tror det säger sig självt hur jag monterat ihop de olika delarna :)


När jag var på Ikea i veckan hittade jag ännu mer rea saker ;) Fyra pompoms för 4 kr så jag köpte ett gängt som fick bli en girlang. Tyckte de var fina i färgerna :)


» VINTAGE PAINT

Hur bra är det inte när man säljer en byrå på Blocket och köper en ny för samma pris! Gratis förnyelse lixom (ok, plus färgen då :)

 Jag var sugen på att måla en byrå matt grå och googlade lite på färg och insåg att det är någon form av kalk- eller vintage färg som man bör måla med.

Annie Slones Chalk paint verkade vara väldigt populär, men den var även, dyr plus att den måste beställas över nätet. I alla fall så vitt jag vet. Jag bestämde mig istället för att testa Panduros Vintage Paint och jag är helt såld!

 

Så bra! För det första så blev verkligen ytan matt och fin och penseldragen syntes precis lagom. Dessutom så behövs inget undersrbete i form av slipning. Färgen torkar på 1-2 timmar, men jag tyckte snarare det tog en timma så jag målade två lager färg precis efter varandra och det gick fint. Färgen är otroligt täckande och till den här byrån gick det endast åt 2/3 burk :) Färgen verkar tålig. Jag gjorde ett "skrapa med nageln test" två dygn efter jag målat och den verkar sitta som bergen.

I fortsättningen när jag ska måla möbler och vill ha ett matt resultat så ska jag använda den här färgen!

Så här såg byrån ut innan målning:

 

Just det ja, nyansen jag målat med heter "Stone" och är en ljus varm grå färg.


» ISTÄLLET FÖR GARDINER

 

Jag valde att skippa gardiner helt i "nya" gästrummet. Jag tycker fönstren är fina som de är plus att man får in mer ljus utan gardiner, men jag gillar ju det här med lull-lull så jag kude inte låta bli att pimpa till fönstret iaf :o)

För att inte "blockera" ljuset mer än nödvändigt så planterade jag växter i glaskärl som jag fyndat på loppis. Amplarna pysslade jag ihop i våras och två av dem hängde i köket tills julstjärnorna kom upp, men har nu alltså fått flytta till gästrummet. Träkulorna har jag trätt på fisklina och fäst med häftstifft.

 
Nu fattas bara en rullgardin oxå, men det får väl inhandlas på nästa tur till Ikea :)
 

» GULDAPA & TULPANER

 
Såååå skönt att julen är utstädad! Likt varje år så köper jag tulpaner för att fira in det nya året :o) Vårigt inne, vintrigt ute och det lär väl dröja några månader innan vi ser den första vårsolen. Som jag längtar! På Blomsterlandet hittade jag den här söta ljushållaren i form av en guldiga apa. Jag har sett likande i inredningsbutiker tidigare, men det här gick bara loss på hälften av priset mot de jag sett tidigare. 
 

» GÄSTRUM- FÄRG!

Vi har justerat om lite på ovanvåningen och en del möbler har fått byta plats så nu är ett annat rum gästrum istället. Innan vi började möblera om så passade jag på att måla om. Jag var sugen på färg den här gången så det fick bli tukos (min favoritfärg!). Först köpte jag en provburk, men den gick lite för mycket åt blått, men med lite mer grönt i så blev det precis som jag ville ha det :o)
 
Nog för att jag gillar vita väggar, men jag måste erkänna att det blir lite mysigare med färg på väggarna ;o) Annars så har vi inte köpt några nya möbler, bara flyttat om. I den perfekta världen så hade rummet gärna fått vara några kvadratmeter större för det ser aningen inknött ut, men möblerna fyller sin funktion :o)
 
 
Jag hittade en ljusslinda med droppfromade lampor som jag glömt att jag hade. Gjorde sig fint runt fönstret. Jag tror faktiskt att jag struntar i gardiner i det här rummet. Dock så behöver vi investera i en rullgardin för övernattande gäster eller en snarkandes sambo ;o)
 
 
Mattan jag virkade för ett tag sedan passade fint i färgerna. Eventuellt så virkar jag på några varv så den blir lite större :o)
 
 
Drömmfångaren och tavlan från Tanzania fick vara kvar i rummet, men på ny plats. Även kuddarna som vi tidigare hade i bäddsoffan som stod i det här rummet (men nu är såld) fick vara kvar. På stegen som står lutad mot skåpet sitter en "klämlampa" med textilsladd. 
 
 
Här ser man att det är lite trångt. Bokhyllan gör sig väl inte jättebra där, men någonstans ska man ju ha alla böcker. Hade vart snyggare med ett litet miniskrivbord här, men man tager vad man haver lixom. I det stora vita skåpet är alla mina pysselgrejer och på tavlan över elementet sitter alla magneter jag köpt i olika länder. De giganatska kottarna på elementet plockade jag i Californien och jag tror de kommer från ett Red wood träd. Stora är de iaf!