» NYA KLÄNNINGAR

Som ni kanske har gissat er till så har jag semester. Där av bloggtorkan. Synd att inte även den verkliga världen kunde vara lika torr *hehe*. Hur som helst. Första semsterveckan spenderades med bästa tjejkompisarna och förra veckan var jag och Joel  i Väjern/Kungshamn/Smögen och hälsade på släkt och vänner. De sista dagarna fick vi fint väder och vi var modiga nog att doppa oss två gånger i havet. Lite kallt, men ändå väldigt underbart! Nu på onsdag rullar bilen ner mot Österlen. På vägen mellanlandar vi i Malmö/Lund för att hälsa på min gamla studiepolare med familj. Man får passa på när man har vägarna förbi, vilket vi tyvärr inte har så ofta. På lördag blir det bröllop vilket leder mig osökt in på bilderna ovan.
 
Jag har nämligen råkat reashoppa lite! :) Men har man suktat efter ett plagg till fullpris så kan man bara inte lämna kvar det i affären när samma plagg säljs så sanslöst billigt. Den långa hallonröda klänningen köpte jag för 399 kr (ord pris 799 kr) på MQ. Klänningen längst upp till höger hittade jag på Zara och den kostade ynka 249 kr (ord pris 799 kr). Sist men inte minst, klänningen längt ner till höger kommer även den från Zara och gick loss på hela 129 kr (ord pris 399 kr). Vilka kap va?! Är löjligt nöjd! Nu är bara den stora frågan vilka av klänningarna ovan jag ska ha på de två bröllop jag ska på i augusti och vilken klänning som inte får vara med och leka. Jobbigt dilemma ;o)
 
 

» LINDAS PARISEKAKA

 
När min fina Åsa var i Paris med sin kille så köpte hon med en kakmix till mig. Beskrivningen var på franska, men väninnan i fråga vad snäll och översatte den. Jag smakade lite på innehållet i påsen innan jag blandade ihop smeten och jag tror att det blev någon form av mandelkaka :) För att snygga till den lite så hade jag på en glasyr gjord på florsocker och vatten. Dekorerade gjorde jag med lite dekorationer som jag hade i skåpen. Imorgon så återstå det att se om den är god då Åsa, Per och Emily kommer hit.
 
Joel jobbar i veckan så det vart ju helt perfekt att mina vänner hade tid och lust att leka med mig just denna veckan! :)
 

» NYA TURKOS- CERISE RANDIGA KUDDAR

 
Man kan aldrig få för många kuddar är nog ett måtto som man skulle kunna tro att jag lever efter. Men det blir ju så mycket roligare med fina kuddar i soffan! De senaste tillskotten är de här två randiga kuddar från Jysk samt en cerise och en turkos kudde från samma affär. De passar oförskämt bra ihop med pyntet på bordet och färgerna i gardinerna. Sånt gillar vi! *hehe*
 

» KANELBULLAR

 
Det blev ingen promenad i onsdags. Däremot så blev det två plåtar med kanelbullar. Finns det något godare än varma kanelbullar och ett stort glas kall mjölk?! Om ni klickar upp bilden nedan så hittar ni receptet plus lite bulder på hur man snurrar ihop sånna här bullar.
 
Idag började jag dagen med en två timmars promenad dock med en liten paus då jag la mig på klipporna vid Stensjön och lyssnade till vågorna som slog mot klipporna. Ljudet är så rogivande och påminner mig om somrarna på sjön när jag var mindre. Om det inte varit för det faktum att man måste gå upp så okristligt tidigt när man jobbar och att det inte alltid är så fint väder som det är idag så borde man alltid börja dagen med en promenad i naturen. Det gör en harmonisk och glad resten av dan tycker jag!
 
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske påbörja en ny bok eller åka på en inköpsrunda. Behöver en fin papperskorg att förvara alla min presentpappersrullar i.

» SEMESTER!

Äntligen så är semestern här! Framför mig så har jag fyra härliga veckor som jag tänker utnyttja på allra bästa sätt! Igår firade vi in semestern med en vansinnigt god smörgåstårta och några glas rosévin. Till efterrätt så hade Joel bakat (helt själv!) en torrkaka. Alltså en kladdkaka som fått stå inne i ugnen lite för länge för min smak. Tro det eller ej men det var meningen att den skulle vara torr. Min kära sambo gillar nämligen inte kladdiga saker hur skumt det än må låta :o) Jag åt dessto mera glass *hihi* Den här vackra glassskapelsen var tydligen den dessert som han fått välja till en av sina födelsedagar när han var liten och den dessert som han valde till de efterföljande 10 födelsedagrna. Skriker den inte 80-tal så säg?! *hehe*
 
Idag lyser solen med sin frånvaro så på schemat står att läsa ut Stenhuggaren av Camilla Läckberg, baka något gott och pyssla lite. Och kanske om solen bahagar titta fram så blir det även en promenad runt kohagarna. :o)
 
 

» SKA MAN VÅGA GÅ UT...

 
... eller ska man stanna inne och baka ett gäng kanelbullar? Det är frågan.. Lurigt väder ute nu, enda stunden så skiner solen och i nästa stund så kommer det en störtskur. Lutar nog åt bullarna trots allt :o) Nu är det bara två dagar kvar till semestern och ju mer den närmar sig ju långsammare går tiden. Jag längtar och lever i nuet *hehe* ;o) Har tänkt köpa en kanna i emalj ett bra tag för att sätta blommor i. Döm av min förvåning när jag sprang på en på Ikea. Ikea är väl mer känt för sin moderna framtoning än att ha gammeldags grejer på hyllorna. Tyckte den var himla fin iaf!
 
 

» CHOKLADBISCOTTI MED MANDEL & VIT CHOKLAD

Till festen i lördags så hade jag med mig de här små godinganra. Receptet finner ni här.
 
 

» TJEJFEST

Igår var det tjejfest hemma hos Sandra och Andreas. Sandra hade fixat en massa goda snittar och det var roligt att träffa tjejer som jag inte ser så ofta! Vid halv tolv-tiden så tog vi en taxi in till Excet. Det var precis så som jag mindes det från när jag var där senast... för typ 2 år sen. Galet mycket folk och helt sanslöst varmt! När vi hade tröttnat på trängseln och värmen så satte jag mig i en taxi hem. Var i säng vid halv tre så idag känner jag mig faktiskt riktigt pigg :o) På mig igår hade jag en färgglad klänning som jag köpt på Mango I Barcelona. Gillade att den var längre i bak än i fram. Ingen jättebra bild till höger, men man ser iaf ungefär hur den ser ut. Om en stund kommer mina föräldrar och innan det så tänkte jag ta en promenad i det fina vädret.
 
 

» LÖRDAGS PYSSEL

 
Hej på er! Idag är jag gräsänkling då Joel är på svensexa hela dan. Som en föjd av det är jag bjuden på tjejfest ikväll för bland annat de som har respektive som är ute på hyss. Ska bli skoj! :o) Idag blev det en lång skön sovmorgon följd av fukost med färska jordgubbar och krispiga flingor. Man får passa på att svulla i jordgubbar nu för säsongen är ju tyvärr inte så lång. Efter frukost så pysslade jag ihop lite sockerblommor. Nu sitter jag och väntar på att ett gäng kakor som jag har i ugnen ska bli klara. När de är klara så ska jag sy om en mörkläggningsgardin som är liiiite för liten och släpper in oönskat ljus. Har tänkt fixa detta i typ ett år, men aldrig fått tummen ur, men nu jäklar *hehe* Den här helgen njuter jag av de sista av pionerna. Regnet som kom igår var tyngde ner dem så nu ligger de flesta blommor på marken :o(
 
Hoppas ni får en skön helg nu ska jag pyssla vidare :o)
 
 

» PIPPIMOBIL

När jag var på Stoff och Stil och köpte grejer till gardinerna så köpte jag även lite stuvar att göra en ny pippimobil av. Den här gången blev det en blå-gul mobil. Tror detta är min tedje eller fjärde fågelmobil som jag gör, men det är ju ett så himla enkelt och roligt pyssel så jag kan inte ritkigt låta bli! *hihi* Här hittar ni beskrivningen om ni skulle vilja göra en egen fågelmobil.
 

» MATVETESALLAD MED GETOST, RUCCOLA, TORKADE APRIKOSER OCH ANNAT GOTT

 
 
 
För några dagar sedan så gjorde jag den här matiga salladen. Den var grymt god! Ätes med fördel lätt ljummen eller kall. Micrade den lite för länge vid ett tillfälle och då blev den inte lika god.. så remember, kall eller ljummen ;o)
 

Ingredienser:
2 dl   matvete 
3 dl   vatten
1 krm   salt
1 dl   torkade aprikoser (hackade)
0,5 dl   rostade solrosfrön
1 dl   pumpakärnor
1 paket   rucolasallad 
1 st   röd paprika i bitar 
100 gram get-eller fårost
1 dl grovt hackade valnötter

1 msk   rödvinsvinäger 
2 msk   kallpressad rapsolja 
1 tsk   flingsalt 
1 krm   svartpeppar

Gör så här:
1. Koka upp vatten och salt, och lägg sedan i matvetet.
2. Låt det koka under lock på svag värme i ca 15 minuter.
3. Dra kastrullen från plattan och låt det så några minuter.
4. Blanda aprikoser, solrosfrön, pumpakärnor, rucola, ost, valnötter och paprikabitar. Vänd sedan ner matvetet.
5. Vispa ihop vinägern med rapsoljan och häll över salladen. Smaka av med salt och svartpeppar och blanda sedan salladen väl.


» KLADDKAKEGLASS

En fjärdedel av kladdkakan jag bakade i fredags fick medverka i den glass jag gjorde i lördags. Det blev en chokladglass med kladdkakebitar i. Väldigt smaskig om du frågar mig och mina vänner! Till och med godare än cookie dough glassen jag gjorde för ett tag sedan :o)
 
Ingredienser:
½ vanlijstång
1½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 msk honung
3 ägggulor
! dl strösocker
60 gram hackad mörk choklad
 
Gör så här: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädde, mjölk, honung, vaniljstång och frön i en kastrull. Dra av kastrullen från plattan. Vispa ägggulor och socker pösigt. Häll den varma gräddmjölken över äggen i en jämn stråle samtidigt som du vispar. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm till 85 grader till blandningen tjocknat. Om den kokar så kan det tydligen bli äggröra. Min glasskräm började koka lite, men jag märkte inte av någon äggrör så det kanske inte är så petnoga ;o) Tag av glasskrämen från värmen och rör i den hackade chokladen. så att det blir en jämn smet. Kyl av och kör sedan i glassmaskinen tills du får önskad konsistens. Blanda försiktigt i en fjärdeldels kladdkaka som du skurit i små bitar. Häll över i en form och låt stå i frysen minst en timma.